Annonce
Aarhus

Fra Aarhus Ø til Aarhus V: 600 træer skal leve videre i Gellerup Bypark

Børnenes Træ blev genplantet for øjnene af borgmester Jacob Bundsgaard, festugedirektør Rikke Øxner samt en mindre gruppe af områdets beboere. Foto: Jens Thaysen

De 600 træer fra festugens skovbad på Aarhus Ø skal flyttes til byparken i Gellerup. Lørdag blev det første træ plantet med navnet Børnenes Træ.

AARHUS: Den nye bypark i Gellerup var med 1000 træer plantet egentlig mere eller mindre færdig.

Parken, der breder sig over, hvad der svarer til omkring 27 fodboldbaner, får dog snart 600 træer mere, da træerne, der i festugen udgjorde Skovbadet Ø på Aarhus Ø, skal leve videre i Gellerup.

Det første træ, der var nøje udvalgt, blev genplantet lørdag, og træet har fået navnet Børnenes Træ. Meningen er, at det skal bygge bro imellem naturen i parken og børnene i området, og hvert år skal træets fødselsdag markeres for at sætte fokus på naturens betydning i Gellerup.

Borgmester Jacob Bundsgaard deltog i markeringen af genplantningen af det første træ, og han håbede, at Børnenes Træ og de 599 kommende træer, vil lave en kobling imellem det centrale Aarhus og Gellerup.

- Det er netop noget af det, vi gerne vil i Aarhus. Skabe sammenhæng mellem bydele, mennesker og kvarterer og mellem natur og by. Det at skabe et grønt byrum gør, at vi som mennesker husker på, at vi er en del af naturen, hvor vi både kan få oplevelser, få pulsen lidt ned eller måske op, og at vi samtidigt husker på, at hvis vi skal gøre det rigtige, skal vi også passe på vores natur, lød det fra borgmesteren.

Gellerup Bypark har kostet godt 100 millioner kroner, og de er arkitektfirmaerne Sla og Effekt, der sammen med Cowi har stået for planlægningen og udførelsen af parken.

Se video fra genplantningen her:

Annonce

Gellerup Bypark

Forbinder Hasle Bakker med Brabrand Ådal.Breder sig over ca. 10 hektar

Pris: Godt 100 mio. kr.

Parken skal bl.a. skabe mere tryghed, flere sociale muligheder og større livskvalitet for beboerne og samtidigt løse en lang række funktionelle udfordringer som klimatilpasning, tilgængelighed og mobilitet.

Indeholder 1000 træer samt snart 600 nye fra Aarhus Ø.

19 forskellige æblesorter og et væld af blommer, mirabeller og kirsebær.

Festpavillon, sø, bålhytter, vandløb, bakker, legeplads m.m.

Ni meter høje lysmaster skal oplyse parken om aftenen.

Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce