Annonce
Aarhus

Fra Aarhus Ø til Aarhus V: 600 træer skal leve videre i Gellerup Bypark

Børnenes Træ blev genplantet for øjnene af borgmester Jacob Bundsgaard, festugedirektør Rikke Øxner samt en mindre gruppe af områdets beboere. Foto: Jens Thaysen

De 600 træer fra festugens skovbad på Aarhus Ø skal flyttes til byparken i Gellerup. Lørdag blev det første træ plantet med navnet Børnenes Træ.

Annonce

AARHUS: Den nye bypark i Gellerup var med 1000 træer plantet egentlig mere eller mindre færdig.

Parken, der breder sig over, hvad der svarer til omkring 27 fodboldbaner, får dog snart 600 træer mere, da træerne, der i festugen udgjorde Skovbadet Ø på Aarhus Ø, skal leve videre i Gellerup.

Det første træ, der var nøje udvalgt, blev genplantet lørdag, og træet har fået navnet Børnenes Træ. Meningen er, at det skal bygge bro imellem naturen i parken og børnene i området, og hvert år skal træets fødselsdag markeres for at sætte fokus på naturens betydning i Gellerup.

Borgmester Jacob Bundsgaard deltog i markeringen af genplantningen af det første træ, og han håbede, at Børnenes Træ og de 599 kommende træer, vil lave en kobling imellem det centrale Aarhus og Gellerup.

- Det er netop noget af det, vi gerne vil i Aarhus. Skabe sammenhæng mellem bydele, mennesker og kvarterer og mellem natur og by. Det at skabe et grønt byrum gør, at vi som mennesker husker på, at vi er en del af naturen, hvor vi både kan få oplevelser, få pulsen lidt ned eller måske op, og at vi samtidigt husker på, at hvis vi skal gøre det rigtige, skal vi også passe på vores natur, lød det fra borgmesteren.

Gellerup Bypark har kostet godt 100 millioner kroner, og de er arkitektfirmaerne Sla og Effekt, der sammen med Cowi har stået for planlægningen og udførelsen af parken.

Se video fra genplantningen her:

Gellerup Bypark

Forbinder Hasle Bakker med Brabrand Ådal.Breder sig over ca. 10 hektar

Pris: Godt 100 mio. kr.

Parken skal bl.a. skabe mere tryghed, flere sociale muligheder og større livskvalitet for beboerne og samtidigt løse en lang række funktionelle udfordringer som klimatilpasning, tilgængelighed og mobilitet.

Indeholder 1000 træer samt snart 600 nye fra Aarhus Ø.

19 forskellige æblesorter og et væld af blommer, mirabeller og kirsebær.

Festpavillon, sø, bålhytter, vandløb, bakker, legeplads m.m.

Ni meter høje lysmaster skal oplyse parken om aftenen.

Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Annonce