Annonce
Aarhus

Fra blogger til butiksejer: Tobias har åbnet butik med brugt herretøj

Tobias Lindhardt Iversen har åbnet en butik med brugt herretøj i Høegh Guldbergs Gade. Butikken er en forlængelse af webshoppen mildt.dk. Privatfoto
Tobias Lindhardt Iversen begyndte med at blogge om bæredygtighed med fokus på herretøj og fandt hurtigt frem til, at der var et marked for genbrugstøj til herrer. Nu har han åbnet en fysisk butik.

AARHUS: Det begyndte med en blog, men udviklede sig hurtigt til meget mere for Tobias Lindhardt Iversen.

Det var en undren og søgen efter information omkring bæredygtighed i tøjbranchen, som i første omgang bragte ham ind på markedet. Hvordan kunne han blive klogere på miljøcertificering og de forskellige mærkers bæredygtighed?

I takt med, at han selv blev klogere, blev Tobias også mere opmærksom på, at der var et hul, som ikke var blevet udfyldt. Han var selv begyndt at gå meget i genbrugsbutikker for at købe genbrugstøj, men ønskede at optimere og forbedre oplevelsen for mænd.

Annonce
Blazere og habitbukser er også en del af sortimentet. Privatfoto

Derfor blev bloggen "mildt" hurtigt udvidet til en webshop, hvor Tobias tilbød brugt tøj til herrer.

- Tanken var at skabe en platform, der gjorde det nemmere for mænd at købe genbrugstøj. Et sted, hvor tingene var filtreret, så du bare tastede størrelse, pris og produkt ind i stedet for at skulle rundt i de forskellige butikker, siger Tobias Lindhardt Iversen, der selv tager turen rundt i genbrugsbutikker landet over for at finde produkter til mildt-butikken, ligesom han også køber tøjet privat.

Grundtanken er alt genbrugstøj er bæredygtigt, fordi der er tale om et produkt, der ikke sætter et nyt Co2 tryk, som et helt nyt produkt vil gøre. Tobias gør meget ud af at finde de nye og fede mærker til butikken, som giver nyt liv til noget af det, der allerede er blevet kasseret. Tøjet er dog i stort set samme stand som nyt.

Bare billigere end i de normale butikker. Et koncept, der allerede har nyt stor succes på nettet.

- Jeg byggede webshoppen op, mens jeg gjorde mit studie som markedsføringsøkonom færdig. I takt med, at mit lager voksede, rykkede jeg ned i et bæredygtig fællesskab ved Trælasten i Aarhus, som hedder DISIE. Her lavede jeg pop up butik hver søndag og det viste mig, at der var mange, som gerne ville forbi og prøve tøjet inden de købte det på min hjemmeside, og det overbeviste mig om, at det gav mening at lave en fysisk butik, fortæller Tobias Lindhardt Iversen.

Butikken åbnede for kort tid siden i Høegh Guldbergs Gade 37. Her er der åbent fra tirsdag til lørdag, mens han holder lukket søndag og mandag.

- Jeg har i alt 45 kvadratmeter til rådighed. Der er nogen, som godt kan synes, at det virker lidt småt, når de kigger herned, men det er lige indtil de opdager, at der er et rum mere inde bagved, siger Tobias.

Tanken var at skabe en platform, der gjorde det nemmere for mænd at købe genbrugstøj. Et sted, hvor tingene var filtreret, så du bare tastede størrelse, pris og produkt ind i stedet for at skulle rundt i de forskellige butikker

Tobias Lindhardt Iversen

Han har forsøgt at gøre det hele så overskueligt som muligt i kælderlokalerne, som byder på stort set alt indenfor herretøj. Skjorter, jakker, bukser, t-shirts og habitsæt til den festlige lejlighed.

Facaden i Høegh Guldbergs Gade 37. Butikken åbnede 4. september. Privatfoto

Alt opdelt efter størrelser.

- Jeg prøver at lave det hele så overskueligt som muligt for mine kunder. Samtidig har jeg forsøgt at skabe en rolig og afslappet atmosfære i butikken, hvor man i begyndelsen kan få gratis økologisk kaffe eller tage en sodavand, mens man kigger på de forskellige ting i butikken, siger Tobias, som fortsat driver bloggen og webshoppen på mildts hjemmeside sammen med den nye butik.

I takt med den stigende interesse for hjemmesiden og webshoppen har Tobias åbnet en fysisk butik. Privatfoto

Der bliver lagt nye varer op i butikken og på webshoppen hver eneste uge. Tobias sigter mod at have 500 stykker tøj til salg i genbrugsbutikken.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce