Annonce
Livsstil

Fra bod på Street Food til egen forretning: Populær pitabar breder sig

Daniel Zeidan (t.v.) og Kassem Chouaib står bag Pita Planet på Aarhus Street Food. Arkivfoto: Hans Petersen

En af byens mest populære pitabikse med bod på Aarhus Street Food åbner egen afdeling i Sankt Clemens Stræde.

AARHUS: Det hele begyndte på Vesterbro Torv med konstant røg fra skorstenen og evig kø fra den tidligere pølsevogn.

Daniel Zeidan og Kassem Chouaib havde fundet et hul i markedet, efter den legendariske Jacob's Pitabar i Vestergade var lukket, og folk strømmede til Vesterbro Torv for at købe fyldte pitaer. De to mistede dog lejemålet og rykkede i stedet i foråret 2017 i en bod på Aarhus Street Food, hvor de hurtigt opbyggede samme popularitet med det nye navn Pita Planet.

Nu er tiden kommet til igen at etablere egen forretning, denne gang i Sankt Clemens Stræde, hvor Café Underground engang huserede.

- Vi har hele tiden haft lyst til at åbne en butik, fordi efterspørgslen har været så stor. Og fordi vi gerne vil udfolde os endnu mere, end der er plads til i boden på street Food, hvor kunderne kun har oplevet en lille bid af det, vi kan. Vi vil for eksempel igen lave de helt vildt populære råstegte kartofler, vi vil sammensætte menuer og så vil vi lave for eksempel juice og milkshake samt flere specielle, orientalske ting som tilbehør. Pitaen vil dog stadig være i centrum, ligesom vi stadig vil lave alt fra bunden, forklarer Daniel Zeidan.

Butikken i Sankt Clemens Stræde 7 får navnet Pita Planet Downtown, mens den nuværende bod kommer til at hedde Pita Planet Street Food. Drømmen er at åbne endnu flere afdelinger med tiden, fortæller Daniel Zeidan.

Pita Planet Downtown åbner i løbet af vinterferien - læs mere på Facebook.

Annonce

Pitabarer i Aarhus


  • Byens Pita, Nørregade
  • De Fyrretyve Røvere, Frederiks Allé
  • Delicious Pita, Skolegade
  • Faour, Klostergade
  • Pita Corner, Vesterbro Torv & Frederiks Allé
  • Pita & Burgerbar, Østbanetorvet
  • Pita Planet, Aarhus Street Food & Sankt Clemens Stræde
  • Royal Shawarma Bar, Ryesgade
  • The Hummus & Pitabar, Randersvej
  • The Original Pita, Guldsmedgade
Pitabrød med valgfrit fyld har været populært i Danmark gennem snart 50 år. Foto: Pita Planet
Daniel Zeidan er i fuld gang med at gøre klar til åbningen af Pita Planet i Sankt Clemens Stræde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce