Annonce
Navne

Fra businessman i Indonesien til kassen i Harlev: Jørgen er Danmarks sødeste kassedame

Sammen med hæderen som Danmarks Sødeste Kassedame m/k fik Jørgen Sørensen også gaver til en værdi af mere end 20.000 kroner. Foto: Henrik Bjerregrav.
De handlende i Meny i Harlev fik sig onsdag formiddag lidt af en overraskelse. Her dukkede mennesker fra nær og fjern nemlig op for at være med til kåringen af Danmarks Sødeste Kassedame m/k.

HARLEV: Ugebladet Hjemmet kårer hvert år Danmarks Sødeste Kassedame m/k. Og i år 2021 blev det 62-årige Jørgen Sørensen, der løb med hæderen.

Jørgen Sørensen blev onsdag formiddag klokken 11 overrasket med blomster, gaver og alt, hvad der hører sig til. Han sad på sin sædvanlige plads ved kasse 1, da Hjemmets chefredaktør, Marianne Gram, overrakte ham prisen.

- Jamen, hold da op, har jeg vundet? Det er jo helt vildt, tak, tak, tusinde tak, siger en glad og tydeligt overrasket Jørgen Sørensen.

Annonce

Prisen blev overrakt til klapsalver fra såvel handlende som kolleger, hvilket gjorde tydeligt indtryk på ham.

God kollega og godt menneske

Det kommer dog ikke som nogen kæmpe overraskelse for Jørgen Sørensens chef i Meny, Thomas Rytter, at det netop var her, vinderen skulle findes.


Jamen, jeg er altid glad, jeg synes, det er dejligt, når vi smiler til hinanden og giver hinanden en god oplevelse, også selvom det bare er at handle, som for nogen er en sur pligt

Jørgen Sørensen


- Jamen Jørgen, han er ikke bare en god kollega, han er et godt menneske, som virkelig er god til at hjælpe sine kolleger, men også give de mennesker, der handler her, en rigtig god oplevelse hver gang, siger Thomas Rytter, købmand og butiksbestyrer i Meny.

Det var under stor mediebevågenhed, at Jørgen Sørensen fik overrakt sin hæder. Blandt andet TV2-nyhederne, der lavede et indslag til 19-nyhederne. Foto: Henrik Bjerregrav.

For Jørgen Sørensen kommer det naturligt. Han tager ikke en glad maske på, når han går på arbejde, han prøver bare at få det bedste ud af dagen.

- Jamen, jeg er altid glad. Jeg synes, det er dejligt, når vi smiler til hinanden og giver hinanden en god oplevelse, også selvom det bare er at handle, som for nogen er en sur pligt, fortæller han.

Danmarks Sødeste Kassedame m/k

  • Det er ugebladet Hjemmet, der står bag kåringen og afstemningen.
  • Der har i 2021 været omkring 700 nomineringer til prisen.
  • Jørgen Sørensen var en af fem finalister.
  • Prisen er uddelt i alt 8 gange.

Tidligere vindere af Danmarks sødeste kassedame:

2020: Anne Svendsgaard, Q8 i Vojens.

2019: Flemming Rosleff, Irma i Vanløse.

2018: Sussanne Kjær Petersen, Rema 1000 i Torsted.

2017: Hanne Skov Andersen, SuperBrugsen i Næsby.

2016: Susanne Hansen, Rema 1000 i Middelfart.

2015: Rosa Andersen, Lidl i Grenaa.

2014: Gurli Olsen, SuperBrugsen i Allinge

Jørgen Sørensen sætter en ære i at sende kunderne ud ad døren med et smil på læben, eller i hvert fald oplevelsen af at være blevet lagt mærke til. Og det er de små ting, der ifølge Jørgen Sørensen giver den følelse. Han sender blandt andet kunderne hjem på mange forskellige sprog.

- Vi har mange gæstearbejdere fra Polen herude, og så bliver deres dag lige lidt bedre, når jeg sender dem afsted på polsk, siger Jørgen Sørensen, der også kan klare sig gennem dagen på fransk og en smule tyrkisk/arabisk.

Annonce

Et langt cv

Jørgen elsker at være "kassedame", og derfor betyder det også rigtig meget for ham at modtage  prisen.

-Det betyder alt at vinde, det er første gang, Meny vinder prisen. Vores fremragende chef, Thomas, har kun været chef i et år, og jeg selv har kun siddet ved kassen i lidt over et år, så det må betyde, jeg er havnet på den rette hylde, siger Jørgen Sørensen.

Menys salgschef, Martin Nielsen, var også troppet op til dagens kåring for at takke Jørgen for hans indsats. Foto: Henrik Bjerregrav

Jørgen Sørensen har nemlig prøvet lidt af hvert. Han var blandt andet forretningsmand i Indonesien i flere år.

- Jamen, for at gøre en lang historie kort, så mødte jeg en amerikaner i 1999, der solgte mineraler og vitaminer, og til et møde spurgte jeg ham så, om jeg ikke skulle tage det med til Indonesien og sælge det der, fortæller Jørgen Sørensen grinende.

- Jeg vidste ingenting om Indonesien, men det er jo mennesker ligesom alle os andre, så det kunne vel sagtens lade sig gøre, siger han.

Da Jørgen Sørensen blev færdig i Indonesien, gik turen hjem til Danmark igen, hvor han bosatte sig i Randers og fik arbejde i et rengøringsfirma, der havde Meny i Harlev på kundelisten. Han manglede dog noget menneskelig kontakt og besluttede sig derfor for at banke på chefens dør.

- Da han havde gjort rent her i lidt tid, og han var begyndt at snakke med menneskerne omkring sig, bankede han på min dør og spurgte, om han ikke kunne komme op og sidde ved kasse 1, og der har han siddet lige siden, fortæller Thomas Rytter.

Med prisen som Danmarks Sødeste Kassedame m/k følger en masse gaver samt en kontantpræmie, der tilsammen rammer en værdi på over 20.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce