Annonce
Erhverv

Fra byture til behandlingssteder: Safetycrews vagter tager sig af de basale behov for tryghed

Alt sikkerhedsuddannet personale i Safecrew og Trygt Miljø får tilbudt kurser i nænsom nødværge, konflikthåndtering og selvforsvar, så de er bedst muligt klædt på til opgaven. Foto: Morten Pedersen
Et stort netværk i Viborgs natteliv blev afsættet for den tidligere dørmand Benny Jørgensens vagtfirma Safetycrew. Her lidt over 20 år senere lyder opgaven i virksomheden fortsat på sikkerhed, men målgruppen er blevet bredere.

Viborg: Benny Jørgensen ligner med sin tætte kropsbygning, sine brede skuldre og sin blanke isse ret beset en dørmand.

Og det er også, hvad han er. Men når den 44-årige direktør i virksomheden Safetycrew åbner munden, er det en sky mand snarere end en højtråbende af slagsen, der møder blikket.

- Jeg er i virkeligheden ikke så meget for at tale om mig selv. Det lader jeg hellere andre om, forklarer han stille.

Annonce
Det er ikke kun Benny Jørgensens ansatte, der er af sted på skærmningsopgaver. Det er han også selv. - Jeg holder meget af sammenholdet blandt kollegaerne, fortæller han. Foto: Morten Pedersen

Netværk blev til virksomhed

Benny Jørgensen kender nattelivet bedre end de fleste. Allerede som 17-årig fik han sit første job som dørmand foran et diskotek i Viborg, for som han siger med glimt i øjet, var der ”ikke så mange regler dengang”.

Jobbet førte flere med sig, og inden længe kendte den unge dørmand langt de fleste af byens klubber og diskoteker udefra. Han fandt arbejdet spændende. Ikke mindst på grund af de mange møder med mennesker i nattelivet og med gode kolleger, som han hurtigt fik et stort netværk blandt. Et fællesskab, der på mange måder fik betydning for hans videre vej, da han et par år senere blev hyret ind som dørmand i Løgstør. Her stod ejeren nemlig i den situation, at han skulle bruge flere folk til opgaven, men manglede kontakterne, som Benny Jørgensen til alt held kunne byde ind med. Det blev første skridt på vejen mod selvstændig vagtvirksomhed. Sidenhen fandt Benny Jørgensen arbejde på det tidligere spillested i Viborg, Dickens, og da ejeren også havde en anden bar ved navn Messing Jens, blev der igen mulighed for, at Benny Jørgensen kunne tilbyde sit voksende netværk af vagter arbejde.

Vil gerne samarbejde

I 2005 var netværket vokset så meget, at Benny Jørgensen oprettede et decideret anpartsselskab med navnet Safetycrew. Og selvom forretningen ikke altid har været lige indbringende, og direktøren derfor gennem flere år har haft arbejde som vindue- og facademontør ved siden af, har indtægten i forretningen gennem de sidste fem års tid været så stabil, at Benny Jørgensen det seneste år kun har haft fokus på den. - Lige nu løber det rundt, men det er endnu ikke en guldgrube, fortæller han. I modsætning til dengang Benny Jørgensen etablerede sit firma, hvor dørvogtning ved diskoteker var hovedopgaven, bliver hans vagter i dag sendt ud til langt flere forskelligartede opgaver. Faktisk er Zwei Grosse Bier Bar i Viborg i dag det eneste diskotek, som Safetycrews vagter står i døren ved. Resten af firmaets opgaver består i at stå vagt ved gymnasiefester og byfester i Viborg og omegn, og så låner Safetycrew også sine ansatte ud til andre vagtfirmaer. - Der er mange indenfor branchen, der gerne vil modarbejde hinanden, men jeg har altid tænkt, at det er nemmere at samarbejde end at modarbejde, fortæller Benny Jørgensen. Netop den tankegang har i øvrigt også ført en anden og anderledes opgave med sig.

Benny Jørgensen har i dag omkring 25 vagter ansat på deltid. Nogle bruges kun til at stå i døren, hvilket kræver et dørmandskort, mens andre også bruges til vagtopgaver i for eksempel psykiatrien, hvilket kræver vagt-id. Foto: Morten Pedersen

Håb om vækst

I 2015 indledte Benny Jørgensen et samarbejde med et firma, der havde behov for mandskab til at varetage opgaver inden for skærmning. Her handlede arbejdet ikke længere om at holde fulde og udadreagerende folk ude fra festen, men derimod om at hjælpe til ved at skabe tryghed for det psykiatrifaglige personale i deres arbejde med de mest udadreagerende borgere på psykiatriske afdelinger, institutioner og bosteder i Region Midtjylland. - Så vi leverede mandskabet, mens de stod for at skaffe kunderne, forklarer Benny Jørgensen, der også selv har været afsted som tryghedsskabende sikkerhedspersonale.

Et arbejde, der på mange måder har parelleler til arbejdet som dørmand, da man også her holder øje med tegn på en udadreagerende adfærd hos borgerne og griber ind, hvis en konfliktsituation opstår. Opgaverne med skærmning voksede hurtigt i omfang, så i 2016 oprettede Benny Jørgensen sammen med en kollega endnu en selvstændig virksomhed, der kunne overtage skærmningsopgaverne, mens Safetycrews omkring 25 deltidsansatte vagter kunne fortsætte arbejdet i natte- og bylivet. Og i dag, hvor Benny Jørgensens partner er trådt ud af virksomheden og samarbejdet med det andet firma ophørt, fylder opgaven med skærmning i Region Midtjylland fortsat meget i Benny Jørgensens firma Trygt Miljø. Håbet er da også, at netop de opgaver vil fylde mere i fremtiden. - Det er ingen hemmelighed, at jeg håber på mere vækst, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce