Annonce
Aarhus

Fra dag til dag: Fri parkering forsvandt i nyt kvarter

Den ene dag var der fri parkering langs kantstenen på H. C Tvenges Vej og de andre gader i det nye kvarter, Trianglen. Den næste dag var der indført tre timers parkering, så nu må beboerne hele tiden holde øje med uret og flytte biler. Privatfoto
I det nye kvarter, Trianglen, kunne man parkere gratis langs kantstenen uden tidsbegrænsning. Nu skal beboere flytte bil hver tredje time.
Annonce

AARHUS: Lækkert, nemt og bekvemt var det for bilejere at flytte ind på Otto Brandenburgs Gade, Dirch Passers Gade eller en af de andre gader i det nye kvarter, Trianglen, på den del af Godsbanen, der ligger længst ude mod Ringgaden.

Man kunne bare stille bilen langs en kantsten, hvor der – og det er der ikke mange steder inden for Ringgaden – er gratis parkering. Helt uden tidsbegrænsning.

Men i sidste uge sluttede festen.

Beboerne vågnede op til en ny virkelighed med tre timers parkering fra kl. 08.00 til kl. 23.00.

Så bor man i Trianglen, og har man bil, er dagligdagen pludselig blevet en evig holden øje med uret og en evig stormen ned på vejen for at flytte sin bil.

- En dag arbejdede jeg hjemme. Så er det altså ret bøvlet hele tiden at skulle flytte sin bil, siger en af beboerne i det nye kvarter, Eva Holm Mikkelsen.

Annonce

Slet ikke nødvendigt

Hun forstår slet ikke, at det skulle være nødvendigt med så kraftige restriktioner.

- Der var aldrig kamp om pladserne. Det var altid muligt at finde et sted at parkere, siger Eva Holm Mikkelsen, der flyttede til Trianglen i januar.

Hun synes godt at beboerne kunne have fået et varsel om de nye tider, der ventede.

- Man kunne da godt have givet os noget information om, hvad der var på færde, siger Eva Holm Mikkelsen.

Hun fortæller, at da der er tale om et nybyggerkvarter, bliver der nogle gange parkeret lidt skødesløst.

- Men det er kommunen faktisk begyndt at regulere. Der er blevet uddelt bøder og udstedt advarsler til bilejere, der for eksempel parkerer for tæt på kryds. Det bliver faktisk reguleret ret ofte. De har heldigvis endnu ikke været ude med p-bøder til dem, der holder der i længere tid end tre timer, siger Eva Holm Mikkelsen.

Annonce

Alternativ til 900 kr. om måneden

Der er et alternativ til at storme ned på vejen hver tredje time, hvis man vil undgå en p-afgift.

Alternativet er en parkeringsplads, som p-selskabet Abcoa administrerer.

- Vi føler os lidt under pres for at bruge den. Men den er bare ikke særlig attraktiv. Det er en bulet grusparkering, og den koster 900 kroner om måneden. Det er dog noget af et beløb at få sine faste udgifter forhøjet med, siger Eva Holm Mikkelsen.

Annonce

Hus forbi

Vi ringede til afdelingsleder Joshua Krogager, Teknik og Miljø, der er leder af parkeringskontrollen.

Men han melder hus forbi. Otto Brandenburgs Gade, Dirch Passers Gade og de andre gader i Trianglen-kvarteret er ikke kommuneveje.

- Det er private fællesveje. Og det er entreprenøren, der har bygget området, der har bedt om at få skiltene sat op, forklarer Joshua Krogager.

Det er Horsens-firmaet, Casa, der har byggeudviklet Trianglen, men Casa er så ferieramt, at det ikke har været muligt at få en forklaring på de nye parkeringsregler i kvarteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce