Annonce
Sport

Fra de iberiske øer til Brabrands kunstgræs

Henrik Lindhard er ny mand i målet hos Brabrand. Den 24-årige målmand har tidligere spillet på Færøerne og i Spanien. Foto: Ole Nielsen
Henrik Lindhard har vogtet målet for Brabrand i dette forår med stor succes. Lørdag skal han og holdkammeraterne op mod hans gamle klub Skive IK i grundspillets sidste runde i 2. division.

FODBOLD: Han har været fast på posten i forårets fem kampe. 24-årige Henrik Lindhard har overtaget tjansen i Brabrands mål efter Can Dursun har rykket karrieren til Viborg og 1. division. Den unge målmand var allerede på tale til Brabrand i efteråret, men var så uheldig at få revet et ledbånd over i sit ene knæ i en træningskamp, hvor han skulle vise sit værd for klubben.

I stedet for at trække den blå trøje over hovedet, tog målmanden tilbage til Skive, hvor han oprindeligt kommer fra, og brugte efteråret på genoptræning, så han var helt klar til en ny udfordring. Da Brabrands cheftræner Tom Søjberg ringede og spurgte til hans planer, var han ikke i tvivl om, at Aarhus-klubben var den rigtige destination.

- Det er dejligt at spille på et hold, der er så stærkt i defensiven. Det passer perfekt til, at min fornemste opgave er at holde buret rent, fortæller Henrik Lindhard.

- Det tiltalte mig meget, at Brabrand har en ambition om at komme tilbage i 1. division. Samtidig gjorde udsigten til spilletid det også forholdsvis nemt at sige ja. Jeg sad meget på bænken i Spanien og derfor har jeg hele tiden vægtet det højt, at jeg kunne komme til at spille igen, fortæller målmanden.

Annonce
Jeg synes, at jeg har fundet mig ret hurtigt til rette i klubben. Det er dejligt at være målmand på et hold, der giver så få chancer væk. Det er noget helt andet end på eksempelvis Færøerne, hvor der blev sendt en del skud afsted mod mål. Der skulle du være klar hele tiden. I Brabrand skal jeg koncentrere mig om at være helt skarp i de få situationer, der opstår.

Henrik Lindhard, Brabrand

Færøerne og Spanien

Trods sin unge alder har han allerede fået et par gode fodboldoplevelser til CVet. I 2017 spillede han fast på Færøerne for Fuglafjördur i den bedste række. En sæson, der gik så godt for den unge målmand, at han i begyndelsen af 2018 blev hentet til den tredjebedste række i Spanien hos Formentera, der har hjemme på de iberiske øer.

- Turen til Færøerne var helt sikkert for at få en oplevelse i bagagen. Da jeg var deroppe, var jeg heldig, at jeg via en holdkammerat fik mulighed for at komme til Spanien i den tredjebedste række. En chance, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til. Selvom det var tredjebedste række, så var det på fuldtid og vi fløj rundt til vores udekampe og spillede nogle gange på stadions foran 10.000 tilskuere. Det var en ret vild oplevelse, også selvom jeg ofte sad på bænken og ikke spillede så meget, siger Henrik Lindhard.

Klubben rykkede ned i den fjerde bedste række i den sæson, men tilbød faktisk målmanden en forlængelse af kontrakten. Han havde dog lyst til at prøve noget andet og vendte derfor tilbage til Danmark.

- Opholdene har uden tvivl givet mig noget modenhed og erfaring. Jeg føler, at jeg har en del i rygsækken, selvom jeg kun er 24 år. Det har helt sikkert gjort noget godt at komme ud på egne ben og opleve en anden kultur, siger han.

Erfaring, der nu er kommet Brabrand til gode. Holdet er ubesejret i de første fem kampe og har indtil videre kun givet to mål væk.

- Jeg synes, at jeg har fundet mig ret hurtigt til rette i klubben. Det er dejligt at være målmand på et hold, der giver så få chancer væk. Det er noget helt andet end på eksempelvis Færøerne, hvor der blev sendt en del skud afsted mod mål. Der skulle du være klar hele tiden. I Brabrand skal jeg koncentrere mig om at være helt skarp i de få situationer, der opstår, siger Henrik Lindhard.

God med fødderne

Brabrand-træner Tom Søjberg fortæller, at han gennem efteråret holdt løbende kontakt til den unge målmand for at høre, hvordan det stod til med hans skade og planer i fodboldkarrieren. Da det endeligt blev bekræftet, at Can Dursun rykkede til Viborg, var klubben hurtig til at lave en aftale med Henrik Lindhard.

- Når du gerne vil spille meget med bolden, som vi gerne vil i Brabrand, så er det vigtigt at have en målmand, der er god med fødderne. Han minder faktisk lidt om vores tidligere målmand Mathias Rosenørn, som også var meget reaktionsstærk. Han er hurtig og passer i det hele taget rigtigt godt ind hos os, siger Tom Søjberg og tilføjer, at målmandens vestjyske humør falder godt i tråd med stemningen i omklædningsrummet, hvor der bliver givet og taget.

- Vi må erkende, at vi er et hold, der godt kan give lidt store chancer væk og dem har han altså taget. Han tager det, som han skal og lige lidt mere, siger træneren og tilføjer, at selvom den unge målmand var lidt rusten i begyndelsen af sæsonoptakten, så er han i den grad kommet efter det.

- På vores træningslejr til Tyrkiet kunne vi se, at han var rigtig stærk i det første kvarter, men derefter faldt han i niveau. Han blev dog bare bedre dag for dag og det blev tydeligt, at de ting vi havde set i efteråret, begyndte at komme frem igen. Det bekræftede os bare i, at han var den rigtige kandidat, siger Tom Søjberg.

Der er dog stadig plads til forbedring hos den 24-årige målmand, der gerne må gøre lidt mere opmærksom på sig selv i feltet.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom lidt mere lyd på ham. At han kom lidt mere ud og positionerede sig. Der mangler han lige 10 procent endnu. Han skal blive lidt bedre til at få sat sig selv i scene og komme ud og fylde godt på dødboldene, siger træneren.

I første omgang har Henrik Lindhard og Brabrand en aftale frem til sommer. Hvad der skal ske derefter, vides ikke endnu. Lige nu er Lindhard bare glad for at spille fodbold igen. Lørdag kommer han nærmest på hjemmebane, når Brabrand i grundspillets sidste kamp møder hans gamle klub Skive IK på udebane.

Kampe i 2. division, pulje 1

De østjyske hold i sidste runde af 2. division:

Skive IK - Brabrand kl. 14

Odder - Tarup-Paarup kl. 14

Kolding IF - Aarhus Fremad kl. 14

Blå bog

Navn: Henrik Lindhard

Født: 21/2 - 1995

Klub: Brabrand IF

Position: Målmand

Tidligere klubber: Skive IK, Fuglafjördur (Færøerne) og SC Formentera (Spanien)

Har vogtet målet for Brabrand i forårets fem første kampe.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce