Annonce
Navne

Fra direktør til cheflæge

Per Jørgensen

Per Jørgensen, lægefaglig direktør i Psykiatri og Social i Region Midtjylland, bliver fra 1. januar 2019 cheflæge med særligt ansvar for "Human First" - et samarbejde om forskning, uddannelse og klinisk praksis mellem Aarhus Universitet, Region Midtjylland og Via University College.

Per Jørgensen har skrevet disputats, udgivet 100 videnskabelige artikler og redigeret 16 bøger om psykiatri. Samtidig har han stor undervisningserfaring bl.a. som lektor. Sammen med Merete Nordentoft fik han i 2006 prisen "Den Gyldne Skalpel" fra Dagens Medicin for arbejdet med at etablere en klinik, der opsporer unge med skizofreni og giver dem et tidligt tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce