Annonce
Sport

Fra drøm til mareridt: Selvmål slog AGF omkuld i Farum

FC Nordsjælland vandt i Farum. Her jubler de over Pierre Kanstrups selvmål kort før tid. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Scanpix.

Et selvmål af AGF-anfører Pierre Kanstrup afgjorde mandagens opgør i Farum. Hjemmeholdet FC Nordsjælland hænger med sejren på 1-0 på i jagten på top seks, mens den mission nu ser mere end svær ud for David Nielsens og hans spillere.

FODBOLD: Alle har ret til at drømme.

Også sådan en regnfuld, blæsende mandag aften i det nordsjællandske, Right to Dream Park, 14 dage til juleaften, kunstgræs til folket, 2044 tilskuere på plads.

Ja, det er faktisk gratis at drømme, men gratis var udfaldet på ingen måde af begivenhedernes gang indenfor de malede streger.

Begge mandskaber, værterne FC Nordsjælland og gæsterne fra AGF, ikke bare drømte om tre point, begge mandskaber behøvede en sejr for at hænge på kanen med de bedste, sjoveste legekammerater i Superligaen.

Et nederlag, og man var reelt færdig, ude af top seks-jagten, uafgjort kunne i bund og grund heller ikke bruges til noget, nej, det handlede om fuld gevinst i dette næstsidste opgør inden en tiltrængt vinterpause, og her trak flokken fra Aarhus - i øvrigt uden en skadet Oscar Whalley og en vraget Tobias Sana - det korteste strå, tabte 0-1.

Og det på et selvmål otte minutter før tid af holdets anfører, Pierre Kanstrup. Ild i juletræet. Vantro blikke. Drømmer vi? Hvor er spanden med vand?

Indtil da lignede det en klassisk superliga-nullert med to mandskaber, der måske på papiret gerne ville vinde, men i langt højere grad var tunet ind på ikke at tabe, selvom det jo overhovedet ikke var det, det handlede om.

Men hverken knægtene fra Farums hyggelige fodbold-kravlegård eller de noget mere erfaringsmæssigt polstrede århusianere udviste i grunden tilstrækkelig skarphed eller dygtighed til at kunne påberåbe sig sejren og opretholdelsen af det gyldne håb.

Altså indtil Kanstrup i det 82. minut stak foden frem på et indlæg, og ubevidst kom til at dirigere bolden forbi en chanceløs og ellers stærkt spillende Kasper T. Kristensen, ind i eget net.

En hård skæbne for AGF-generalen og holdkammeraterne, der måske nok ikke spillede nogen stor kamp, men dog havde fortjent bedre end at tabe på den måde.

Annonce

Superliga, 19. runde


  • FC Nordsjælland - AGF 1-0 (0-0)
  • Mål: 1-0 Pierre Kanstrup, selvmål (83.)
  • FCN (3-4-3): Nicolai Larsen - Ulrik Yttergprd Jenssen, Victor Nielsson, Andreas Skogaard - Karlo Bartolec, Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen, Mads Valentin Pedersen (Joachim Rotmann, 72.) - Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard (Benjamin Hansen, 86.), Godsway Donyoh (Jonathan Amon, 72.)
  • AGF (4-4-2): Kasper T. Kristensen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen -Martin Spelmann, Mustafa Amini, Adama Guira (Youssef Toutouh, 86), Jakob Ankersen (Magnus Kaastrup, 80.) - Mustapha Bundu (Ryan Mmaee, 69.), Jens Stage
  • Dommer: Michael Johansen
  • Tilskuere: 2.044 på Right to Dream Park, Farum

Sana sat udenfor

Og dermed brast drømmen. Nu ligner det mere og mere nedrykningsspil til foråret, for med fem point op til den sjetteplads, der ellers er så billigt til salg i en rodebutik af en liga, syv kampe tilbage af grundspillet, lige nu fem klubber imellem AGF og sjettepladsen, ser det ikke bare svært ud. Det ser sort ud.

Det skriver sig selv i en Superliga, hvor sejrene ikke hænger på rødgranens grene, når man som AGF slås med tingene både defensivt som offensivt.

Mod FC Nordsjælland lignede det nu ellers indtil det fatale selvmål en solid forsvarsmæssig holdpræstation, hvor man ville holde nullet mod et søvnigt spillende hjemmehold, og dermed i det mindste på den front få en succesoplevelse, når nu offensiven igen manglede bid og AGF ikke som mod Vejle kunne bero sig på Casper Højer Nielsens venstrefod.

AGFerne virkede taktisk godt sat op mod de kvikke FC Nordsjælland-kombinationer og konstante forsøg på at spille ned bag gæsternes backs. Hverken Andreas Skov Olsen eller Godsway Donyoh fik rum til at udnytte deres fart og respektive målnæser. De begyndte ellers aggressivt, hjemmeholdet, sidstnævnte kom til en mulighed efter blot 20 sekunders spil, mens Skov testede Kasper T. Kristensen fem minutter senere.

Den unge AGF-målmand fik afværget med sit ene knæ - og herfra arbejdede AGFerne sig stille og roligt ind i kampen, kom til et par halve muligheder, et par skud fra distancen, men heller ikke mere.

Som tidligere skrevet stillede AGF op uden svenske Tobias Sana, der var røget helt ud af truppen op til opgøret af disciplinære årsager, men Mustafa Amini svingende i stedet den offensive taktstok, drev i perioder spillet fint frem, men farlige, sådan for alvor, blev de blå AGFere aldrig.

Det blev FC Nordsjælland-spillerne i højere grad som kampen skred frem. Efter pausen vimsede de let på tå omkring det århusianske felt, pressede modstanderen tilbage på banen, men det var fortsat uskarpt, og når de ramte indenfor rammen, stod unge Kristensen klar med frosne fingre i handskerne og tog fra.

Han kunne så også tage sig til hovedet, da Pierre Kanstrup pludselig ud af den sorte aftenhimmel satte ham til vægs. 1-0 til Kasper Hjulmands drenge, unødvendigt, dyrt, og selv AGFerne forsøgte at slå tilbage, var hjemmeholdet qua deres omstillinger tættere på 2-0 end gæsterne på udligning.

Så FC Nordsjælland hænger på toppen, eller top seks, AGF skal til at kigge sig over skulderen, og lukker efteråret ned på mandag hjemme mod Hobro. Endnu en kamp, der ikke må tabes. Så kan drømmen, sæsonen pludselig blive til et århusiansk mareridt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce