Annonce
Østjylland

Fra en type brød til en anden: Nu rykker fremadstormende pizzakæde ind i tidligere bageri i Grenaa

Ild.pizza åbner til august eller senest i start september på Østerbrogade 27 i Grenaa. Foto: Helle Elgaard Kvist
Lejekontrakten blev allerede underskrevet i februar, men pizzeriaet har ventet på, at tilladelserne til blandt andet at installere en brændefyret ovn skulle gå i orden.

Grenaa: "Til salg"- og "til leje"-skiltene sidder stadig på vinduerne i det gamle bageri på hjørnet af Korsgade og Østerbrogade, men den er god nok. Efter sommerferien rykker det fremadstormende pizzeria Ild.pizza ind i lokalerne, og dermed kan grenaagenserne se frem til friskbagte stenovns-pizzaer.

Selv om det for de fleste nok er en nyhed, at pizzeriaet kommer til Grenaa, så har det været planlagt i et godt stykke tid.

Allerede 13. februar kunne Ild.pizza på sin facebookside afsløre, at der var underskrevet lejekontrakter i både Grenaa, Ringsted og Haderslev, men der kommer altså til at gå et halvt år fra underskrivelsen, til at stedet åbner.

Annonce


Nogle kommuner er hurtige, og andre det modsatte, men jeg vil sige, at det er sjældent, at det hænger så længe.

Elias Grøftholdt Tychsen, direktør i Ild. pizza


- Vi har fået tilladelsen nu. Der er noget kompleksitet i byggesagsbehandlingen, fordi vi laver så meget om og skal have en brændefyret ovn ind i lokalerne, så det er der lidt arbejde i, men det er vi efterhånden vant til, siger direktør i kæden, Elias Grøftholdt Tychsen, men peger samtidig på, at man har oplevet hurtigere sagsbehandling.

- Nogle kommuner er hurtige, og andre det modsatte, men jeg vil sige, at det er sjældent, at det hænger så længe, siger han.

Til sammenligning åbnede Ild.pizza 12. maj i Haderslev, og 7. juli i Ringsted, der er kædens første pizzeria på Sjælland.

Én standardpris uanset fyld

Ild.pizza forventer at slå dørene op i Grenaa hen i august eller start september, når det gamle bageri er blevet lavet om til et moderne pizzeria.

Der bliver plads til mellem 25-30 spisende gæster, men ellers kan pizzaerne også bestilles som takeaway og med et nytænkende system, hvor gæsten løbende kan følge med i processen.

- Det er online bestilling, og man får en sms, når pizzabageren går i gang med at producere pizzaen og en sms igen, når den er klar. Vi ved selv, hvor frustrerende det er at vente på sin mad, så vi vil gerne være informative og transparente i processen, siger Elias Grøftholdt Tychsen.

Det, der også adskiller Ild.pizza fra konkurrenterne, er, at alle pizzaer koster det samme, uanset hvad og hvor meget, man vælger at komme på sin pizza.

- Du kan selv vælge fyld, og det er blevet taget godt imod. Du kan vælge at tage det hele på til samme pris, men det vil jeg nok ikke anbefale, siger direktøren og smiler.

Annonce

Ikke skræmt af røde tal

Den første Ild.pizza åbnede i Tilst i maj 2019, og siden er det gået stærkt. Når restauranten åbner i Grenaa, bliver det med al sandsynlig restaurant nummer tyve.

På trods af de mange nye restauranter viser regnskabet for 2020, at det ikke er lykkedes kæden at skabe et samlet overskud på hverken på driftsresultat eller bundlinje. Kæden tabte næsten fem millioner kroner efter skat og havde et negativt driftsresultat på knap seks millioner kroner, men det skræmmer ikke Elias Grøftholdt Tychsen, der blev indsat som direktør for Ild.pizza i januar.

- Vi er stadig i en opstartsfase, og derfor har vores ekspansionsomkostninger også oversteget vores indtjening sidste år, men udviklingen er som forventet, og det går absolut efter planen. Vores målsætning er at være oppe på 31 restauranter, inden året er omme, siger han.

Når Ild. pizza åbner på Djurslands næse, så kommer restauranten til at holde åbent alle ugens aftener, og restauranten skal bruge mellem 25-30 deltidsansatte. Rekrutteringen er i gang, men man er velkommen til at rette henvendelse på job@ild.pizza, hvis man er interesseret i et job.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Østjylland

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce