Annonce
Østjylland

Fra en type brød til en anden: Nu rykker fremadstormende pizzakæde ind i tidligere bageri i Grenaa

Ild.pizza åbner til august eller senest i start september på Østerbrogade 27 i Grenaa. Foto: Helle Elgaard Kvist
Lejekontrakten blev allerede underskrevet i februar, men pizzeriaet har ventet på, at tilladelserne til blandt andet at installere en brændefyret ovn skulle gå i orden.

Grenaa: "Til salg"- og "til leje"-skiltene sidder stadig på vinduerne i det gamle bageri på hjørnet af Korsgade og Østerbrogade, men den er god nok. Efter sommerferien rykker det fremadstormende pizzeria Ild.pizza ind i lokalerne, og dermed kan grenaagenserne se frem til friskbagte stenovns-pizzaer.

Selv om det for de fleste nok er en nyhed, at pizzeriaet kommer til Grenaa, så har det været planlagt i et godt stykke tid.

Allerede 13. februar kunne Ild.pizza på sin facebookside afsløre, at der var underskrevet lejekontrakter i både Grenaa, Ringsted og Haderslev, men der kommer altså til at gå et halvt år fra underskrivelsen, til at stedet åbner.

Annonce


Nogle kommuner er hurtige, og andre det modsatte, men jeg vil sige, at det er sjældent, at det hænger så længe.

Elias Grøftholdt Tychsen, direktør i Ild. pizza


- Vi har fået tilladelsen nu. Der er noget kompleksitet i byggesagsbehandlingen, fordi vi laver så meget om og skal have en brændefyret ovn ind i lokalerne, så det er der lidt arbejde i, men det er vi efterhånden vant til, siger direktør i kæden, Elias Grøftholdt Tychsen, men peger samtidig på, at man har oplevet hurtigere sagsbehandling.

- Nogle kommuner er hurtige, og andre det modsatte, men jeg vil sige, at det er sjældent, at det hænger så længe, siger han.

Til sammenligning åbnede Ild.pizza 12. maj i Haderslev, og 7. juli i Ringsted, der er kædens første pizzeria på Sjælland.

Én standardpris uanset fyld

Ild.pizza forventer at slå dørene op i Grenaa hen i august eller start september, når det gamle bageri er blevet lavet om til et moderne pizzeria.

Der bliver plads til mellem 25-30 spisende gæster, men ellers kan pizzaerne også bestilles som takeaway og med et nytænkende system, hvor gæsten løbende kan følge med i processen.

- Det er online bestilling, og man får en sms, når pizzabageren går i gang med at producere pizzaen og en sms igen, når den er klar. Vi ved selv, hvor frustrerende det er at vente på sin mad, så vi vil gerne være informative og transparente i processen, siger Elias Grøftholdt Tychsen.

Det, der også adskiller Ild.pizza fra konkurrenterne, er, at alle pizzaer koster det samme, uanset hvad og hvor meget, man vælger at komme på sin pizza.

- Du kan selv vælge fyld, og det er blevet taget godt imod. Du kan vælge at tage det hele på til samme pris, men det vil jeg nok ikke anbefale, siger direktøren og smiler.

Annonce

Ikke skræmt af røde tal

Den første Ild.pizza åbnede i Tilst i maj 2019, og siden er det gået stærkt. Når restauranten åbner i Grenaa, bliver det med al sandsynlig restaurant nummer tyve.

På trods af de mange nye restauranter viser regnskabet for 2020, at det ikke er lykkedes kæden at skabe et samlet overskud på hverken på driftsresultat eller bundlinje. Kæden tabte næsten fem millioner kroner efter skat og havde et negativt driftsresultat på knap seks millioner kroner, men det skræmmer ikke Elias Grøftholdt Tychsen, der blev indsat som direktør for Ild.pizza i januar.

- Vi er stadig i en opstartsfase, og derfor har vores ekspansionsomkostninger også oversteget vores indtjening sidste år, men udviklingen er som forventet, og det går absolut efter planen. Vores målsætning er at være oppe på 31 restauranter, inden året er omme, siger han.

Når Ild. pizza åbner på Djurslands næse, så kommer restauranten til at holde åbent alle ugens aftener, og restauranten skal bruge mellem 25-30 deltidsansatte. Rekrutteringen er i gang, men man er velkommen til at rette henvendelse på job@ild.pizza, hvis man er interesseret i et job.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Vandet løb fra vejen og lige ned i butikken: Brugsen måtte holde lukket i fire timer midt i højsæsonen

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce