Annonce
Østjylland

Fra Endelave til Tunø og videre til Samsø: En 'skør idé' skal blive til verdens mindste krydstogt

Endelave bliver et af ø-målene, når verdens mindste krydtogt forsøges realiseret. Arkivfoto: Lars Juul
Turistdirektør vil sende folk på bådtur til tre øer på tre dage.

Hou: Helle Rosenberg fik - på de sidste timer af en arbejdsdag - hvad hun selv kalder en "en skør idé". Hun ville sejle folk rundt i gummibåde mellem Endelave, Tunø og Samsø og kalde det et krydstogt.

Så ringede hun til virksomheden Searanger, der både ejer gummibåde og arrangerer ture til øer. De bekræftede hende i, at hun havde fået en skør idé, man også i at den kunne lade sig gøre. Og nu er der så blevet bevilget en halv million statslige kroner til projektet, som man håber på at kunne sætte i gang i 2021.

- Vi vil gerne finde nogle måder, vi kan få folks øjne op for vores tre dejlige øer, og så er det her jo en lidt sjov måde at tiltrække folks opmærksomhed på, fortæller Helle Rosenberg, direktør for Kystlandet, der er turistsamarbejdet mellem Horsens og Odder kommune.

Detaljerne om, hvordan tilbuddet specifikt skal strikkes sammen, er på ingen måde på plads. Det er det, støttekronerne skal bruges på at udvikle. Men grundtanken er en tur med RIB-både, hårdføre gummibåde, der starter i Hou Havn og sejler til Endelave.

Her skal gæsterne, som der kan være 12 af på bådene, overnatte, inden de dagen efter sejler til Tunø, hvorefter de på tredjedagen sejler til endestationen Samsø. Undervejs på bådene skal der fortælles om sæler og vikingernes søveje, og på land er det Helle Rosenbergs tanke, at gæsterne skal introduceres til lokale madvarer.

Annonce

Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Helle Rosenberg

Skal skabe opmærksomhed

Med 12 deltagere per tur er der ikke store forventninger til, at turene i sig selv bliver en kæmpe forretning, medgiver Helle Rosenberg. Men det er hendes håb, at turene kan inspirere. Også til at tage forbi øerne på anden vis.

- Jeg håber da også, at nogle af de, der tænker, at krydstogt måske ikke lige er dem, i stedet får lyst til at besøge en af øerne, siger hun.

Hun håber således, at folk tager imod projektet med humor.

- Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Internetdomænerne worldstiniestcruise.com og worldssmallestcruise.com er da også allerede indkøbt til et fremstød, når turen bliver sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce