Annonce
Østjylland

Fra Endelave til Tunø og videre til Samsø: En 'skør idé' skal blive til verdens mindste krydstogt

Endelave bliver et af ø-målene, når verdens mindste krydtogt forsøges realiseret. Arkivfoto: Lars Juul
Turistdirektør vil sende folk på bådtur til tre øer på tre dage.

Hou: Helle Rosenberg fik - på de sidste timer af en arbejdsdag - hvad hun selv kalder en "en skør idé". Hun ville sejle folk rundt i gummibåde mellem Endelave, Tunø og Samsø og kalde det et krydstogt.

Så ringede hun til virksomheden Searanger, der både ejer gummibåde og arrangerer ture til øer. De bekræftede hende i, at hun havde fået en skør idé, man også i at den kunne lade sig gøre. Og nu er der så blevet bevilget en halv million statslige kroner til projektet, som man håber på at kunne sætte i gang i 2021.

- Vi vil gerne finde nogle måder, vi kan få folks øjne op for vores tre dejlige øer, og så er det her jo en lidt sjov måde at tiltrække folks opmærksomhed på, fortæller Helle Rosenberg, direktør for Kystlandet, der er turistsamarbejdet mellem Horsens og Odder kommune.

Detaljerne om, hvordan tilbuddet specifikt skal strikkes sammen, er på ingen måde på plads. Det er det, støttekronerne skal bruges på at udvikle. Men grundtanken er en tur med RIB-både, hårdføre gummibåde, der starter i Hou Havn og sejler til Endelave.

Her skal gæsterne, som der kan være 12 af på bådene, overnatte, inden de dagen efter sejler til Tunø, hvorefter de på tredjedagen sejler til endestationen Samsø. Undervejs på bådene skal der fortælles om sæler og vikingernes søveje, og på land er det Helle Rosenbergs tanke, at gæsterne skal introduceres til lokale madvarer.

Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Helle Rosenberg

Skal skabe opmærksomhed

Med 12 deltagere per tur er der ikke store forventninger til, at turene i sig selv bliver en kæmpe forretning, medgiver Helle Rosenberg. Men det er hendes håb, at turene kan inspirere. Også til at tage forbi øerne på anden vis.

- Jeg håber da også, at nogle af de, der tænker, at krydstogt måske ikke lige er dem, i stedet får lyst til at besøge en af øerne, siger hun.

Hun håber således, at folk tager imod projektet med humor.

- Det hele er jo lavet med et glimt i øjet, og vi håber selvfølgelig, at netop dette er med til, at også udlandet får øjnene op for verdens mindste krydstogt.

Internetdomænerne worldstiniestcruise.com og worldssmallestcruise.com er da også allerede indkøbt til et fremstød, når turen bliver sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce