Annonce
Navne

Fra far til søn: Den 80-årige løfter stadig sin arv

Jørgen Enggaard, der er anden generation i bygge- og entrepenørvirksomheden A. Enggaard A/S, Aalborg, fylder 80 år søndag 19. april. Foto: A. Enggaard A/S
Jørgen Enggaard, der er anden generation i bygge- og entrepenørvirksomheden A. Enggaard A/S, fylder 80 år søndag 19. april. Han arbejder stadig, men har givet en del opgaver videre til sønnerne.
Annonce

80 Jørgen Enggaard, der er anden generation i bygge- og entrepenørvirksomheden A. Enggaard A/S, Aalborg, fylder 80 år søndag 19. april.

Jørgen Enggaards far, Asger Enggaard, der var uddannet tømrer og ingeniør, gik tre år efter Jørgen Enggaards fødsel i kompagniskab med murermester Elman Hansen, og det blev siden til etablering af virksomheden Elman Hansen & Enggaard. Virksomheden voksede støt i efterkrigsårene, og i 1960 blev Asger Enggaard eneejer og ændrer navnet til A. Enggaard, som virksomheden har heddet lige siden.

I 1970 omdannedes selskabet til aktieselskab med Jørgen Enggaard som medejer, og i 1995 indtrådte tredje generation i form af sønnerne Jens og Asger Enggaard som aktionærer. I 2005 blev Jørgen Enggaard bestyrelsesformand og overlod stillingen som administrerende direktør til sønnen Asger Enggaard. Samtidig blev Jens Enggaard administrerende direktør i det verdensomspændende kranfirma BMS A/S.

Virksomheden har kontorer i Aalborg, Aarhus og Fredericia. I Aarhus har A. Enggaard A/S haft flest aktiviteter de seneste år bl.a. med arbejde og opførelse af Ceres Byen. Næste store projekt i Aarhus er Sydhavnen, hvor der bl.a. skal opføres to hoteller og erhverv i kombination med kultur, iværksætteri samt med plads til bydelens socialt udsatte.

Jørgen Enggaard kommer dagligt på kontoret i Svenstrup ved Aalborg og er i dag bestyrelsesformand og –medlem i flere end 50 virksomheder og organisationer – både inden for og uden for familiekoncernen.

Jørgen Enggaard bor sammen med hustruen siden 1967, Lone, på Hals Nørreskov Gods i Vendsyssel med tilhørende 525 hektar jord, hvoraf 400 hektar er tilplantet med skov. Her har et af Danmarks få kongeørnepar ynglet siden 2007, og det er blevet til ikke mindre end 16 unger – det højeste antal i Danmark siden årtusindeskiftet, og det er en stor glæde for Jørgen Enggaard at følge ørneparret.

Jagt og fiskeri har også altid fyldt i Enggaard-familien. Et af Jørgen Enggaards foretrukne jagtsteder er det skotske højland, hvor han sammen med sine sønner ejer en stor ejendom i hjertet af Perthshire med tilhørende 1.500 hektar jord. Norge er familiens foretrukne fiskedestination. Familien Enggaard har siden 1955 været en del af et dansk fiskelaug i et område nord for Larvik, hvor laksen hvert år i forsommeren søger op ad floden for at gyde.

Jørgen Enggaard er trods sin alder stadig først og fremmest entreprenør og iværksætter. I en gennemsnitlig uge er han så vidt muligt på kontoret hver dag og deltager samtidig i et større antal bestyrelsesmøder og -seminarer. Han er også fortsat islandsk konsul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Annonce