Annonce
Horsens

Fra frontlinjen: Der skal være styr på aftaler om vores arbejdstider

Sygeplejersker skal kende deres arbejdstid fire uger i forvejen. Kommer der ændringer, er det vigtigt, at man selv noterer dem ned - bagefter bliver der et kæmpe arbejde med at få kodet ændringerne korrekt, lyder nogle af overvejelserne hos Jeanet Sønderskov Larsen, som her er ved at være klar til dagens møde med de øvrige tillidsrepræsentanter for sygeplejersker og radiografer på sygehuset i Horsens. Selfie: Jeanet Larsen
Selv om samfundet så småt begynder at åbne op efter påske, kommer det ikke til at ændre vores hverdag på Regionshospitalet Horsens, lyder det blandt fra Jeanet Sønderskov Larsen.
Annonce

I dag (onsdag, red.) skal jeg mødes med tillidsrepræsentanterne på hospitalet. Et fysisk møde i Den Blå Café. Her kan vi holde god afstand til hinanden, og vi hilser ikke ved at give hånd - det er vi gode til.

Det er rart at mødes fysisk en gang om ugen i en tid, hvor næsten al kontakt foregår på mail, Skype og telefon. Vi skal høre, hvordan det går på de enkelte afdelinger, og vi skal have snakket om de arbejdstidsaftaler, der gælder for vores medlemmer i denne tid. Det er vigtigt, at alle kender dem, både medarbejdere og ledelse. Og jeg er i tæt kontakt med Dansk Sygeplejeråd, så jeg kan formidle reglerne korrekt.

Aftalen er, at jeg er en del af skyggeberedskabet på Medicinsk Sengeafsnit 1, så hvis det pludselig vælter ind med patienter, bliver jeg kaldt ind. Indtil det sker - hvis det sker - koncentrerer jeg mig om arbejdet som fællestillidsrepræsentant. Det foregår mest derhjemme. I mandags var jeg lige inde på hospitalet og snakkede blandt andet med Lene, HR-chefen – hun sad på kontoret, mens jeg sad ude på gangen. Sådan foregår det jo nu.

Det er klart, at sygeplejersker er udsatte og bekymrede for, om de slæber smitten med hjem til familien.

Jeanet Sønderskov Larsen

Annonce

Drive-in coronatest

Bagefter var jeg over for at kigge ved simulationscentret, hvor der samme dag var blevet åbnet for drive-in coronatest. Man ruller bare vinduet ned, og så tager personalet en test.

Lige nu er det kun sundhedspersonale med kritiske funktioner, som har symptomer på at være smittet med corona, der kan blive testet, hvis de har en erklæring på, at de skal testes. Det kunne være rart, hvis målgruppen blev udvidet. I hvert fald så også sundhedspersonale, der er gravide eller har kroniske sygdomme kan blive testet.

Det er klart, at sygeplejersker er udsatte og bekymrede for, om de slæber smitten med hjem til familien. Et andet problem er, at ingen ved, hvor længe man beholder sin immunitet, efter at man har haft Covid-19. Tidligere i år har jeg været syg af influenza tre gange.

Annonce

Lang vej til børnebørnene

Jeg blev ikke overrasket over indholdet af pressemødet i mandags med statsministeren. Det lyder fornuftigt, at man begynder at åbne landet langsomt op efter påske, nu vi har lært alle de gode ting med håndvask, afstand og så videre.

Det kommer ikke til at gøre den store forskel for os i sundhedsvæsenet - vi venter, der måske kommer flere patienter. Mon det betyder, at børnene sendes i skole på skift? Tør man det? Jeg ved det ikke. Det er forfærdelig mange, der dør af sådan en stupid virus, og jeg synes, det er et mærkeligt regnestykke, når Donald Trump bare siger, at det måske koster 100.000-200.000 amerikanere livet.

Jeg har også fået snakket med mine sønner, så jeg kan følge med i, hvordan det går med børnebørnene, Bille på tre et halvt år og Evie, som er født 8. februar. Der er stor kærlighed til alle børnebørnene. Vi bor langt fra hinanden, til gengæld plejer vi at bruge meget tid sammen, når vi ses.

Mit ældste barnebarn Villads på fire år har jævnligt været herovre i weekenderne. Han opfører sig anderledes på Facetime, end når vi er sammen.

Jeg ville gerne sætte mig ind i bilen og køre over til dem, men nu er det Facetime og Messenger. Sådan er det.

Dagbog fra frontlinjen

I denne corona-tid følger vi med jævne mellemrum Jeanet Sønderskov Larsens hverdag som sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens.

Hun har tidligere arbejdet på Akutafdelingen, men har nu ud over arbejdet som tillidsrepræsentant cirka to ugentlige vagter på Medicinsk Sengeafsnit 1 (tidligere P7).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce