x
Annonce
Erhverv

Fra Guldberghus til mere plads for fitnesscenter: Det bli'r ultrafedt

Fit & Sund i Guldberghus bliver i løbet af året til skattecenter. Det lokale fitnesscenter flytter til større rammer et andet sted. Foto: Thomas Baden Sørensen
Nyheden om cirka 400 skattefolk i Guldberghus sender andre aktører ud af bygningen. Fit & Sund ser frem til mere plads og bedre p-forhold på ny lokation.

Horsens: Fra 1200 i dag til op mod 2000 kvadratmeter i løbet af 2020.

Fit & Sund, der i dag bor på 2. og 3. sal i Guldberghus, rykker ud af det nuværende lejemål som led i planen om Skattestyrelsens indtog, men fitness-medlemmerne behøver ikke være nervøse for fremtiden. Det slår ejer Anders Steffensen fast.

Han skjuler ikke, at han er overrumplet over, at nyheden om, at Skattestyrelsen rykker cirka 400 ansatte ind i store dele af Guldberghus, slap ud op til weekenden. I samme sætning siger han, at arbejdet med et endnu større træningscenter som afløser for det nuværende er i fuld gang.

- Jeg vil ikke sige, hvor vi skal hen, for der mangler endelig godkendelse, men det bli'r ultrafedt. Vi arbejder på en model, der gør det endnu bedre for medlemmerne. Vi ser det her som et kæmpe skridt, siger Anders Steffensen.

Hans Erik Frost, direktør for Guldberghus, nævnte i lørdagens artikel Langmarksvej som fremtidig adresse for centret. Nærmere kommer vi det altså ikke for nuværende.

Centrene i Dagnæs og Torsted røres der ikke ved, fastslår ejeren. Fit & Sund fortsætter også i Sundhedshuset, og så lander kædens midtbytilbud i Horsens altså på en ny adresse i løbet af i år.

En eksakt dato er for tidlig at melde ud.

Skats flytning til Guldberghus foregår i etaper fra 1. juni. Foruden Fit & Sund skal Netto i stueplan og Factum2 på 2. sal ud af ejendommen. Sidstnævnte laver tilstandsrapporter og energimærker.

Annonce

Jeg er lokal mand, og det er fantastisk, at huset nu kan lejes ud - samtidig med at der kommer flere arbejdspladser til byen. Det er en succeshistorie for Horsens, og tingene skal nok gå op.

Anders Steffensen

- Fantastisk for byen

- Vi er ret pressede på kapacitet lige nu. Vi mangler blandt andet plads til funktionel træning, og så er det et problem, at vi ikke kan tilbyde gratis p-pladser og i det hele taget er pressede på parkering, siger Anders Steffensen.

Fit & Sund bor i dag oven på Spar Nord og har i princippet en lejekontrakt, som man kunne stå fast på, men det er slet ikke i tankerne.

- Jeg er lokal mand, og det er fantastisk, at huset nu kan lejes ud - samtidig med at der kommer flere arbejdspladser til byen. Det er en succeshistorie for Horsens, og tingene skal nok gå op, siger Anders Steffensen.

- Vi kommer med en klar udmelding, når der er mere at sige, lyder det endvidere.

Fit & Sund har ni et halvt år på bagen i Guldberghus og er en udløber af Fitnees i Tobaksgården, hvis historie rækker helt tilbage til 1980'erne.

Skiltet med "indbyggere" i Guldberghus ændres markant, når Skattestyrelsen flytter ind i den langt overvejende del af byggeriet. Netto, Factum2 og Fit & Sund skal finde andre lokaler. Foto: Thomas Baden Sørensen
Spar Nord forbliver i stueplan og på 1. sal som hidtil. Overboerne bliver skattefolk, der enten er helt nye i Horsens eller flyttes fra de nuværende lokaler på Løvenørnsgade. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce