Annonce
Aarhus

Fra hakkebøffer til gourmetpizza: Finsk pizzakonge klar til at overtage Jacobs BarBQ

Lige nu er Classic Pizza ved at lægge sidste hånd på lokalerne i Vestergade 3, der tidligere husede Jacobs BarBQ. Pressefoto/Scanpix

Den finske restaurantkæde Classic Pizza åbner tirsdag i Jacobs BarBQs tidligere lokaler, hvorfra man vil servere gourmetpizza til gode priser.

AARHUS: De legendariske lokaler i Vestergade, hvor Jacobs BarBQ tidligere lå, begynder fra tirsdag igen at dufte af mad.

Denne gang ikke af danske hakkebøffer og bearnaisesauce, men af finske pizzaer.

Den hurtigt voksende restauration Classic Pizza er rykket til Aarhus, og tirsdag er man klar til at åbne sin første restaurant udenfor Finland.

I Vestergade 3.

Den finske kæde har i forvejen 13 restauranter i hjemlandet, men nu vil man give århusianerne mulighed for at prøve kræfter med nordiske pizzaer serveret til champagne.

- Det er helt bevidst, at vi har valgt Aarhus som det sted i Skandinavien, hvor vi kan åbne vores første restaurant uden for Finland, siger driftschef Tommi Aaltonen, der har været i Aarhus for at godkende lokalerne, som han mener passer perfekt til kædens koncept.

- Vi har taget det bedste fra det, vi kalder Fine dining, hvor vi anvender de bedste økologiske råvarer, og vi laver lækre gourmetpizzaer, som vi serverer sammen med gode bobler og vin. Alt sammen i et uformelt miljø, siger driftschefen.

Der bliver plads til 55 gæster i restauranten, som bliver drevet uden bordbestilling.

Annonce

Classic Pizza


  • Vestergade 3, 8000 Aarhus
  • Åbner tirsdag 19. september
  • En del af en finsk kæde, som har 13 restauranter i hjemlandet
  • Åbningstider: Søndag til torsdag fra kl. 11.00 til 22.00 og fredag og lørdag til kl. 24.00

Ramt et hul i Aarhus

Det bliver Tri Nguyen, der skal drive den nye pizzarestaurant. Han glæder sig til at åbne dørene for et sted, som allerede mærker en positiv opmærksomhed.

- Mange interesserede har simpelthen kigget ind i restauranten, mens vi byggede om, de har skrevet til os på vores Facebookside eller selv ringet, ligesom vi allerede har mange forespørgsler på, hvornår vi åbner, så det virker som om, vi kommer til at ramme et hul i det århusianske restaurantmarked, siger Tri Nguyen.

Kædens pizzaer er udviklet af blandt andre Michelin-kokke - både finske og internationale, og man leder allerede nu efter danske kokke, som kan være med til at videreudvikle stedets pizzaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce