Annonce
Aarhus

Fra historisk underskud til kæmpe overskud: Skuden er vendt for Søstrene Grene

Søstrene Grene forventer, at sidste regnskabsårs store underskud bliver vendt til et stort overskud. Her ses køen foran detailkædens bedste butik - nemlig den på Strøget i Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard
Succes med nethandel og trofaste kunder har været med til at vende skuden for Søstrene Grene. Forventningen lyder lige nu på, at næste regnskab vil vise et af de største overskud i detailkædens historie.
Annonce

AARHUS: Der var blodrøde tal på bundlinjen, da Søstrene Grenes Holding 30. april 2020 afsluttede regnskabsåret for 2019. Underskuddet lød på et historisk stort minus på næsten 60 millioner kroner før skat.

Det er imidlertid lykkedes detailkæden at vende skuden og forventningen er, at regnskabet for 2020 byder på et af de største overskud i Søstrene Grene snart halvtredsårige levetid.

- 2020 har på alle måder været et bizart og dramatisk år for os. Først en meget dyr midlertidig nedlukning af langt de fleste af vores butikker, så et kæmpe underskud og så en meget succesfuld lancering af vores webshop. Dette efterfulgt af en meget stor opbakning fra kunderne efter nedlukningen, og nu kigger vi igen ind i nye midlertidige nedlukninger, men samtidig også et historisk stort overskud og rekordomsætning i indeværende regnskabsår, fortæller CEO Mikkel Grene, der til Århus Stiftstidende oplyser, at Søstrene Grene håber på et resultat mellem 60 og 80 millioner danske kroner.

Annonce

Foråret ingen guldgrube

Det hidtil største overskud hentede Søstrene Grenes Holding i 2017/2018. Her viste bundlinjen et overskud på cirka 80 millioner kroner eksklusiv salg af ejendomme.

Som så mange andre i detailhandlen var foråret ikke nogen guldgrube som følge af corona-epidemien med den efterfølgende nedlukning. Tæt på 80 procent af detalikædens butikker var lukket grundet pandemien.

Allerede i juli var alle markeder dog genåbnet og kunderne strømmede ind.

- Vi kunne virkelig mærke, at vores kunder havde savnet os. Vi havde frygtet, at kunderne ville vende langsomt tilbage. Men det er gået bedre end forventet. Vi åbnede op med stor fremgang – kunderne kommer lidt færre gange, men så køber de til gengæld noget mere, når de er i butikken. Det har været fantastisk at opleve den opbakning fra vores kunder oven på den hårdeste periode i Søstrene Grenes historie, forklarer Mikkel Grene.

Annonce

Aarhus-butik er fortsat den bedste

Under anden bølge har Søstre Grene haft en overraskende stor omsætning, hvilket skyldes at de butikker, der rent faktisk har fået lov til at åbne, sælger markant mere end i 2019.

- Særligt i de markeder, der har haft lukket ned i lang tid, oplever vi en meget stor opsparet købelyst, der bliver udløst, når kunderne endelig får lov til at shoppe igen, forklarer Mikkel Grene.


Vi er så glade for, at kunderne har støttet os gennem krisen. Butikken i Søndergade er fortsat vores bedste butik i hele kæden

Mikkel Grene, CEO


De århusianske butikker er alle kommet godt igennem krisen.

- Vi er så glade for, at kunderne har støttet os gennem krisen. Butikken i Søndergade er fortsat vores bedste butik i hele kæden, oplyser Mikkel Grene til Århus Stiftstidende.

Annonce

Succes på nettet

Søstrene Grene benyttede nedlukningen i marts til at lancerede en webshop på det danske marked. I juni fulgte en webshop til det tyske marked, og siden er både Holland og Frankrig fulgt efter - og der er flere online markeder på vej.

- Vi har fået en overvældende velkomst med lanceringen af webshop på de fire store markeder. Lanceringen i Danmark lå allerede planlagt til marts før pandemien, men efter coronaens indtog og senest med den anden bølge over Europa, har vi skruet op for tempoet, og et par nye online-markeder venter lige om hjørnet, fortæller Mikkel Grene.

Det kostede store investeringer at lave netsatsningen og den er en af forklaringerne på det dundrende underskud i 2019/2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce