Annonce
Rejser

Fra industri til hotel: Sov i Carlsbergs gamle øllager

Jeg betalte 50 kroner ekstra for at få et af værelserne med runde vinduer. Foto: Maja Julskjær
Øl- og maltlageret Lagerkælder 3 i Carlsberg Byen i København er blevet omdannet til et moderne, firstjernet boutiquehotel ved navn Hotel Ottilia. Selv om den gamle bryggerigrund lige nu gennemgår en stor transformation fra industri til ny bydel, sker det med kærlighed og respekt for en vigtig epoke i Danmarks industrihistorie.

Fra det store, runde vindue med den brune siddehynde er der udsigt over Bryggernes Plads med den ikoniske elefantport til højre. Havde man ikke vidst bedre, ville man have troet, at vinduerne var designet med sociale medier for øje, for de runde vinduer gør sig godt på billeder. I virkeligheden har bygningen set sådan ud, siden den blev opført som Lagerkælder 3 i 1969. Dengang var der ikke vinduer, men guldbelagte ”paraboler”, der havde til formål at skjule de horisontale øltanke inde bag murene. Og det er de paraboler, der blev udskiftet med vinduesglas på den ene side af bygningen, da den blev omdannet til hotel og åbnede for gæster i januar 2019.

Hotel Ottilia, der er en del af Brøchner Hotels, er et firstjernet boutiquehotel beliggende i Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Bydelen er skudt op på den gamle bryggerigrund, hvor Carlsberg gennem 160 år bryggede øl og mineralvand, inden bryggeriet i 2008 flyttede al sin aktivitet til Fredericia.

Bygningen er fredet og er blevet renoveret med respekt for dens historie og oprindelige formål. Hele vejen igennem er den industrielle stil bevaret, og i 2019 vandt bygningen publikumsprisen som Københavns smukkeste bygning kåret af Københavns Kommune. Hotellet er i øvrigt opkaldt efter brygger Carl Jacobsens første hustru, Ottilia Jacobsen.

Annonce

Råt og industrielt

Jeg er alene, så jeg har valgt et lille dobbeltværelse med en queensizeseng. For 50 kroner ekstra kunne jeg vælge et af værelserne med runde vinduer, og det gjorde jeg. Værelserne er indrettet råt og minimalistisk i brunt, sort, gråt og hvidt. Læder og hør. Lofterne er rå beton og ser givetvis ud, som de gjorde, da det var øllager. Der er ikke mange ting på værelset, men der er underspillet luksus i form af kvalitets-te fra A. C. Perchs Thehandel og shampoo og sæber fra Ren Skincare.

Hotel Ottilia blev oprindeligt bygget som Lagerkælder 3 i 1969. De guldbelagte skiver skulle efter sigende have kostet det samme som en folkevogn stykket. Foto: Tobias Wensien Dinesen

Hver dag mellem klokken 17 og 18 er der wine hour, hvor hotellets gæster inviteres til at drikke et gratis glas vin eller to i hotellets lobby, der også fungerer som bar.

Restauranten er på øverste etage, men jeg springer den økologiske morgenmadsbuffet over og bruger i stedet formiddagen i den luksuriøse spa Aire Ancient Baths i kælderen. Det er ikke en del af opholdet, men hotellets gæster får en special treat, når de bestiller tid i spaen.

Elefantporten fra 1901 er fredet og er nok en af Carlsberg Byens mest kendte bygninger. Man kan lige se elefanterne fra hotelværelset. Foto: Maja Julskjær

Når man forlader hotellet, bør man gå en lille tur i området og opleve et stykke dansk industrihistorie. Selv om der stadig er gang i transformationen fra industri til bydel, er Carlsberg Byen fuld af historiske bygninger med særegen arkitektur, og en del af dem er fredede eller bevaringsværdige og får derfor lov at bliv


Overnatningen er foretaget 12.-13. november 2021. Et værelse koster fra omkring 1000 kroner eksklusive morgenmad.

Carlsberg Byen

Bryggernes Plads 7, 1778 København

Carlsberg Byen er en af Københavns nyeste bydele og ligger på den gamle Carlsberggrund, hvor der blev brygget øl og mineralvand fra 1847 til 2008, hvor Carlsberg Bryggerierne flyttede hele deres produktion til Fredericia Bryggeri.

En del af bygningerne er fredede og bevaringsværdige, men har fået nyt liv, for eksempel i form af Hotel Ottilia.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Rejser For abonnenter

Spanien: Alhambra skal selvfølgelig ses i Granada, men bagefter venter spændende historiske kvarterer og endda gratis tapas

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce