Annonce
Østjylland

Fra Kina til Horsens: 44-årig i spidsen for radikal jagt på pladser i byrådet

Fra venstre Connie Tolderlund Hadberg, Niels Voetmann Jepsen og Rikke Christensen er topkandidater, når Radikale Venstre Horsens går til byrådsvalg i 2021. Privatfoto
Niels Voetmann Jepsen er frontmand i ny radikal trio, der skal stå i spidsen ved kommunalvalget i 2021.

Horsens: 44-årige Niels Voetmann Jepsen bliver spidskandidat, når Radikale Venstre om godt et år jagter en plads i byrådet i Horsens.

Målet er klart: Mindst ét byrådsmedlem, når kommunalvalget er overstået i november 2021.

Rikke Christensen, afdelingsleder på Sct. Ibs Skole, og Connie Tolderlund Hadberg, skoleleder i Vejle Kommune, er nummer to og tre på listen efter et opstillingsmøde mandag aften i den lokale kreds. De er alle tre nye som spidskandidater.

Annonce

- Vi regner med at stille et større felt, men nu er nummer et, to og tre på plads, og det er tidligere, end vi plejer. Normalt vælger vi først kandidater i samme år som valget, men vi vil gerne have mulighed for at markere os i en længere periode, siger Niels Voetmann Jepsen.

Han er vokset op 20 kilometer fra Horsens - i Gjesing i Skanderborg Kommune - inden et praktikophold blev indledningen til 13 år i Kina. Niels Voetmann Jepsen, der er storkundeansvarlig hos Fertin Pharma i Vejle, er kinesisk gift og har tvillingepiger på ni år. Familien rykkede til Stensballe i 2016.

Politisk aktiv efter hjemkomst

Den politiske flamme blev tændt efter hjemkomsten til Danmark, og et års tid senere meldte han sig under fanerne i Radikale Venstre Horsens.

- Det var ikke i frustration, men jeg syntes, at udlændingedebatten i Danmark havde taget en forkert drejning. Jeg sagde i starten: "Der må være brug for en til at hænge plakater op", men jeg havde lyst til mere, stillede op til bestyrelsen og har været med siden, siger Niels Voetmann Jepsen.

Han har markeret sig med læserbreve i et års tid og fornemmer, at nogle af de ytringer, han og partiet er kommet med, er nået ind i byrådet hos andre partier.

Annonce

Svært for de radikale

Radikale Venstre har haft det svært i Horsens i skyggen af et altdominerende Socialdemokratiet. Ikke siden 1970'erne har R haft et byrådsmedlem.

- Anders Samuelsen (tidligere radikal, red.) har sagt, at det er nemmere at blive valgt til Folketinget end til byrådet. Vi må erkende, at vi ikke har differentieret os så meget fra Socialdemokratiet som for eksempel V, DF og Enhedslisten, siger Niels Voetmann Jepsen.

Hvad skulle så ændre på det?

Den nye spidskandidat peger på albuerum på blandt andet klimafronten.

- S padler med på den grønne omstilling, men går ikke forrest. Vi ser gerne et klima- og miljøudvalg, så det ikke ender som fodnoter i økonomiudvalget eller under plan og miljø. Udlændingepolitikken er der også forskel på, og så er der byggerierne.


Om 30 eller 50 år skal man gerne kunne sige: Her er fedt at være. Det savner jeg ved kassebyggeriet på Lilli Gyldenkildes Torv og havnen.

Niels Voetmann Jepsen


Med byggerier mener Niels Voetmann Jepsen de store boligprojekter i Horsens. Udseendet på dem er han ikke begejstret for, og han mener, at byrådsflertallet skulle have stillet skrappere krav.

- Om 30 eller 50 år skal man gerne kunne sige: Her er fedt at være. Det savner jeg ved kassebyggeriet på Lilli Gyldenkildes Torv og havnen. Det tenderer 70'er- eller 80'er-byggeri, som vi heller ikke vil se igen. Nu er de ting bygget, men vi har stadig fart på i Horsens - om det er i midtbyen, Brædstrup eller Hovedgård - og det handler ikke om, at vi skal bestemme farven på taget, men vi har et kommunalt ansvar for byggeri, der sætter aftryk på byen, siger Niels Voetmann Jepsen.

Annonce

Håb om mere kontinuitet

Han finder optimisme i, at Radikale Venstre har haft gode valg til både Folketinget og Europa-Parlamentet, og at godt otte procent stemte radikalt i Horsens ved folketingsvalget sidste år.

- Da var klima og udlændinge på dagsordenen, og jeg håber og forventer det samme i 2021, siger Niels Voetmann Jepsen, der mener, at det er på tide med en social-liberal stemme i byrådet.

Han håber, at en plads i byrådet til ham eller en af de to øvrige i toppen af listen kan være indgangen til mere radikal kontinuitet i lokalpolitik, for der har været stor udskiftning fra valg til valg.

Senest var Sinnet Ellehauge Haag, Ida Erhardtsen og Jeannette Refstrup topkandidater ved valget i 2017, men de er af forskellige årsager ikke med i front længere.

R var senest del af et valgforbund med S og SF, men det er tvivlsomt, om det sker igen, siger Niels Voetmann Jepsen. Den endelige beslutning er dog ikke taget om den sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce