Annonce
Kultur

Fra kold krig til kunst: Udstilling om murens fald

Syv internationale kunstnere med base i Danmark åbner torsdag en udstilling med udgangspunkt i murens fald. Udstillingen i Domen på Pier3 varer til og med 17. november. PR-foto

AARHUS: I de kommende fire dage danner Domen på Pier 3 rammen om en international udstilling, der gennem kunst, debat og workshops belyser de seneste 30 års forandringer i vores samfund

Udstillingen, der falder omkring 30-års dagen for murens fald, reflekterer over, hvad der er sket i vores samfund fra 1989 til i dag.

- Før 1989 havde verden en klar orden; en ustabil, men på den ene eller den anden måde organiseret ligevægt mellem to blokke. Der var de gode og de onde, og alle vidste, at den onde var den anden, fortæller Sacramento Roséllo Martínez fra kunstorganisationen IMMART i en pressemeddelelse.

IMMART er en kunstorganisation og et netværk baseret i København, der arbejder for at øge og forbedre adgang til lokale og globale muligheder for kunstnere og kulturarbejdere med udenlandsk baggrund.

Udstillingen åbner torsdag 14. november klokken 18. Her kan man se en multimedie-gruppeudstilling og høre eksperter fra både Aarhus-, Københavns- og Syddansk Universitet debattere om udstillingens temaer.

Der vil også være tegneserieværksted og selvportræt-workshop for børn.

Det er syv internationale kunstnere med base i Danmark, der står bag udstillingen, der varer til og med 17. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce