Annonce
Østjylland

Fra lejlighed med trappetrin til hus uden: Frivilligcentret i Juelsminde er flyttet

Juelsminde Frivilligcenter er flyttet til Strandhusevej. Brugerne har et lokale og køkken samt et mindre mødelokale til rådighed i huset, hvor også tilbud i psykiatrien og integration hver har en afdeling. Foto: Elisabet D. Hyttel
Brugerne af Juelsminde Frivilligcenter er blevet fri for trappetrin og har fået nyistandsatte lokaler. Til gengæld må de acceptere en beliggenhed, der ikke er central.

Juelsminde: En række foreninger og sociale tilbud i Juelsminde skal fremover mødes på en ny adresse.

Byens frivilligcenter er flyttet ud af lejligheden på Odeslgade 25 og ud til det, der i byen er kendt som ”Det Gule Børnehus”. Det ligger ved Strandhusevej 7 bag boligblokkene.

Her kommer Røde Kors' nørklegruppe og andre sociale grupper i hus med to kommunale tilbud inden for psykiatri og integration. Hver især har en afdeling i huset til rådighed.

Annonce

Flytningen er sket, fordi det økonomisk giver mening for Hedensted Kommune, og fordi det gamle frivilligcenter med trappetrin var uegnet til brugere, der går dårligt.

- Selvom det er en stuelejlighed, så er der tre trin op. Vi kunne ikke rigtig lave noget til gangbesværede i det. Da vi i kommunen havde en dialog om, hvor der var ledige kvadratmeter, fik vi kig på det gamle børnehus ude ved Strandhuse. Det har nogle år på bagen, men vi har fået lavet et rigtig flot lokale med køkken og et mødelokale til frivilligcentret, siger formand for udvalget for fritid og fællesskab Liselotte Hillestrøm (S).

Nogen får længere til centret

Ældre brugere med bopæl i bymidten skal vænne sig til, at turen til frivilligcentret vil være længere end tidligere. Liselotte Hillestrøm lægger ikke skjul på, at det havde været optimalt at finde et nyt sted med samme centrale beliggenhed som det tidligere.

- Men biblioteket kan ikke rumme mere. Det har været det muliges kunst. Jeg ved, at mange brugere kører bil, og at frivillige er gode til at lave kørselsordninger, så jeg er sikker på, at man kan løse det i foreningssammenhæng, siger Liselotte Hillestrøm.

Annonce

Indvielse må venter

Flytningen af borde og stole skete midt i december, da alle aktiviteter var blevet lagt ned af coronarestriktioner. Et eventuelt åbent hus-arrangement i anledning af flytningen må vente til det nye år.


Vi kunne ikke bruge det gamle center til arrangementer. Vi ser frem til at lave aktiviteter i det nye. Vi vil meget gerne have gang i små samtalegrupper og brætspilsgrupper.

Poul Ole Pedersen, formand, Ældre Sagen Juelsminde


Frivilligcentret får sin egen hjemmeside med onlinebooking. Det bliver et brugerråd, som kommer til at stå for koordinering og lignende driftsopgaver i centret. Karen Andersen, der i mange år har været centrets kontaktperson, har besluttet, at nye kræfter skal til og er trådt tilbage.

Annonce

Begejstring i Ældre Sagen

Formand for Ældre Sagen Juelsminde Poul Ole Pedersen skal være med til at sørge for, at der bliver nedsat en styregruppe. Han er glad for de nye faciliteter.

- Vi er meget begejstrede. Vi får mere plads. Det er totalrenoveret med nyt stort køkken, og så er vi ikke mindst glade for, at man ikke skal op ad en trappe for at komme ind, siger han.

Netop trapperne er årsagen til, at Ældre Sagen brugte det tidligere center til bestyrelsesmøder.

- Vi kunne ikke bruge det gamle center til arrangementer. Vi ser frem til at lave aktiviteter i det nye. Vi vil meget gerne have gang i små samtalegrupper og brætspilsgrupper, siger Poul Ole Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce