Annonce
Kultur

Fra lokalt bryggeri til kreativ legeplads

Den tidligere brygmesterbolig på Ceres-grunden huser i dag en masse selvstændige iværksættere. Brygmesterboligen er en af de gamle bygninger, der bliver bevaret i den nye Ceres-By. Foto: Flemming Krogh

Det summer af kreativitet på Ceres-grunden, hvor en masse iværksættere er rykket ind i de gamle industribygninger.

App-udviklere, en coach, billedkunstnere, et PR-bureau, smykke-og tøjdesignere, IT-folk og iværksættere holder til under samme tag i den gamle brygmesterbolig på Ceres-grunden.

Andrian Matthew Fey (tv), Christoffer Immanuel og Alexander Christiansen, tre af Culture Works fire grundlæggere, holder til oppe under taget i brygmesterboligen. De nyder ligesom husets andre iværksættere godt af de alsidige kompetencer i det kreative miljø. Foto: Flemming Krogh

Inden for i hallen sender en prismelysekrone i loftet et højtideligt signal om fordums storhedtid, mens der inde bag dørene til de mange kontorlokaler hersker en uformel stemning.

Iværksættere i Ceres-Byen

Der er en rig mangfoldighed af virksomheder og ivæksættere og kreative aktører, der holder til i Ceres-Byen:

Startup City, iværksætterkuvøse.

Apptitude, app-designere. Har bl.a. udviklet apps for Skanderborgfestivalen og Molslinjen.

Culture Works, står blandt andet bag Sommer Chilout og underbuksemærket Organic Basics.

Smykkedesigner By Marika.

PR-bureau, coaches, netværksgruppe for kvinder, VIA University.

Vokseværk, grafisk virksomhed som arbejder med visuel identitet.

Billedkunstnerne Daniel Van der Noon og Kristian Bruun Djurhuus alias Mormor.

Hijabiish ved Anna von Aabling, luksusbeklædning til muslimske kvinder.

Urban Greenhouse ved Line Grüner. Transportable drivhuse på hjul.

Lydstudiet TallManStudio.

Galleri Jacob Bjørn.

Her er kreative iværksættere rykket ind på midlertidig basis, mens byggeriet af den store bryggerigrund står på.

Formålet er at skabe liv, stemning og identitet i den kommende bydel, der skal huse uddannelsesinstitutionen VIA, lejligheder, erhverv og ungdomsboliger.

Andre steder i de gamle bygninger på grunden finder man Fodboldfabrikken, et nyt, stort galleri og lydstudiet TallmanStudio.

»Vi er med til at skabe en ny, positiv opmærksomhed om området, inden den nye bydel bliver bygget op,« siger Adrian Matthew Fey fra Culture Works, der blandt andet står bag en-dags festivalen Sommer Chillout, der i august fandt sted i Ceresparken med 3000-4000 gæster.

»I lang tid var bryggeriet lukket område for den almindelige århusianer. Vi stod med nogle forladte bygninger, hvoraf nogle er bevaringsværdige og skal bruges i nye projekter, mens andre skal rives ned i takt med, at vi udvikler på grunden. Så vi begyndte at tænkte over, hvad man kunne gøre for at tilbyde noget til byen, så bygningerne indgik positivt i en sammenhæng i stedet for bare at stå tomme,« siger Peter Thorsgaard, der er afdelingschef i A. Enggaard A/S, der i etaper overtager, udvikler og bygger på stedet.

Første lejer i brygmesterboligen var iværksætterkuvøsen Startup City, der rykkede ind i februar 2013.

»Det tog ikke ret lang tid, så var der udsolgt, og i dag er der fyldt til bristepunktet med iværksættere,« fortæller Peter Thorsgaard, der i dag må have en venteliste, fordi der er rift om at få plads i de gamle bygninger.

Annonce

Miljø med mange kompetencer

Der er en stor spredning på de mange iværksætterprojekter i området, og det er med til at skabe et spændende miljø, hvor man hjælper hinanden og trækker på hinandens kompetencer.

Udover egne lokaler har iværksætterne også fælles køkkenfaciliteter og et fornemt mødelokale med høje egetræspaneler og pengeskab, der minder om en kulisse fra en Olsen-Banden film. Iværksætterne har en favorabel husleje, men har også indviliget i at have en kort opsigelse.

Culture Works, som holder til oppe under taget i den gamle brygmesterbolig, flyttede for et år siden fra lokaler ved Promus til Ceres-Byen.

»Før sad vi sammen med folk inden for musik, og vi var egentlig alle sammen ret ens. Her er der en større alsidighed, og vi kan supplere hinanden,« forklarer Adrian Matthew Fey, der er en af grundlæggerne.

Med flytningen til det gamle bryggeri gik Culture Works ind i en ny fase. Fra fritidsbetonet projekt, til en kreativ iværksættervirksomhed med faste opgaver.

»Derfor giver det også god værdi for os andre nystartede, at der sidder folk fra en virksomhed fra Apptitude, der blandt andet har udviklet apps for Skanderborgfestivalen og Molslinjen. Det er inspirerende og er med til at motivere os til at tage vores ideer op til det næste niveau,« forklarer Adrian Matthew Fey, der oplever de stemningsfulde omgivelser som en værdi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

Annonce