Annonce
Erhverv

Fra lokalt firma til international virksomhed: Massiv succes med it-løsninger til maskinhandlere

JMA har netop ansat en ny medarbejder og er dermed oppe på 36 ansatte alene i Danmark. Foto: Per Bille
Randersvirksomheden JMA A/S fortsætter sin internationale strategi og øger sine aktiviteter i udlandet.

RANDERS: Det går godt, og det går stærkt hos JMA i Randers.

Direktøren for det hele må tjekke efter i bøgerne en ekstra gang, da han bliver spurgt til antal ansatte.

- Jamen, vi ansatte faktisk en ny medarbejder i går, så dermed er vi oppe på 36 alene her i Danmark.

- Ja, det går da godt, lyder det fra Johnny Krogh, administrerende direktør for JMA.

Virksomheden er på ganske få år vokset fra en mindre, lokal virksomhed til en international virksomhed med fokus på at flytte kerneforretningen til nye markeder i Sverige, Tyskland og Norge.

- I dag har vi en markedsandel herhjemme på ikke mindre end 80 procent, så vi kunne enten vælge at bevæge os ind på andre markeder, i andre brancher, eller vi kunne udvikle vores forretning internationalt. Vi har valgt det sidste, og indtil videre går det godt, og vi følger den strategi, vi har valgt med en sund, stille og rolig dynamisk vækst, forklarer direktøren og fortsætter:

- Vi har godt styr på vores kerneforretning med at levere it-løsninger til virksomheder, der handler med maskiner til landbrug, entreprenører, industri og truck. Vi hjælper dem med systemer og løsninger inden for køb, salg og service, og det er vi gode til.

- For otte-ni år siden gik vi ind på det svenske marked, og det har udviklet sig godt efter en periode på to-tre år, hvor vi skulle arbejde os ind på markedet. Derefter gik vi i gang med det store tyske marked, og sidste år etablerede vi os med et datterselskab i Norge, fortæller Johnny Krogh.

Annonce

JMA A/S

Kerneforretningen hos JMA er udvikling og salg af IT-løsninger til maskinhandlere.

Bruttofortjeneste 2017-2018: 21 mio. kroner.

Resultat 2017-2018: 2,9 mio. kroner.

Antal ansatte: 36 i Danmark, seks i Sverige, to i Tyskland og en medarbejder i Norge.

Fokus på maskinhandlere

JMA A/S har specialiseret sig i it-løsninger til maskinhandlere.

- Vi rådgiver om optimering af forretningsgange, maskinkonfiguration, økonomisk rapportering, kædehandelsanalyser, uddannelse, tekniske installationer og hosting - kort sagt alt vedrørende maskinhandlernes forretning og it, siger Johnny Krogh.

Med mange års erfaring fra branchen har JMA udviklet det branchespecifikke ERP-system DSM, Dealer Service Management, specielt til maskinhandlere og importører af maskiner. Systemet håndterer service, reklamationer, maskinudlejning, maskinhandel, finansiering, reservedele, logistik og kunderelationer.

DSM benyttes af flere end 2000 brugere i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, det er udviklet på Microsoft Dynamics Business Central-platformen og kan dermed nemt og hurtigt integreres med andre Microsoft produkter.

Den Randers-baserede virksomhed har siden 2001, hvor den nuværende forretning blev etableret, holdt fast ved en satsning på en dynamisk udvikling.

– Dengang var vi sikre på at tjene penge samtidig med, at vi udviklede og øgede forretningen. Det har vi gjort i et tæt samspil med vores kunder, og det har været succesrigt. Vi har et godt tillidsforhold til vores kunder, som alle er kendetegnet ved langvarige relationer. Vi udvikler vores avancerede og målrettede løsninger sammen med kunderne, og det sikrer et frugtbart og godt samarbejde på den lange bane.

Taler maskinhandlernes sprog

Johnny Krogh påpeger, at JMA er unik på markedet ved, at virksomheden konstant har været i stand til at dokumentere, at den udarbejder de nødvendige løsninger med maskinhandlernes øjne og ud fra deres behov.

- Vi er kendt for at forstå vores kunders udfordringer, og vi har med vores mange års erfaring i branchen et indgående kendskab til markedet. Ikke mindst taler vi maskinhandlernes sprog. Samtidig med det har vi alle de rigtige værktøjer, som gør os i stand til at hjælpe dem med præcise it-løsninger.

Johnny Krogh forklarer, at JMA opererer med et setup, der sikrer ens løsninger til alle kunder, og så er det ligegyldigt, om de har tre eller 130 brugere på deres system.

- På den måde garanterer vi kunderne, at vores løsninger er klar til vækst, og kunderne skal altså ikke pludseligt skifte it-system, hvis de vokser og får mange nye kunder. På den måde sørger vi for sikkerhed for vores kunder, som aldrig kommer til at opleve begrænsninger i deres it-system.

JMA har et tæt samarbejde med Microsoft, og det betyder ifølge direktøren, at virksomheden altid er med på de senest udviklede trends.

- Det kommer naturligvis vores kunder til gode, hvad enten det handler om nye mobile løsninger via smartphones eller tablets, eller helt nye løsninger, som eksempelvis gør det nemmere at udarbejde tilbud.

Lige nu slås JMA som så mange andre virksomheder herhjemme med den store udfordring at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Helt aktuelt har vi svært ved at skaffe udviklere og erfarne konsulenter, men derfor har vi besluttet, at vi ansætter unge, nyuddannede og uddanner dem selv. Ja, vi er til dels hæmmet af, at vi ligger i Randers. Hvis man ikke har en bil, så er det besværligt af komme til os med offentlig transport, og vi kan godt mærke, at vi ikke ligger tættere på Aarhus og nær de relevante uddannelsesinstitutioner, slutter Johnny Krogh.

- Vi er kendt for at forstå vores kunders udfordringer, og vi har med vores mange års erfaring i branchen et indgående kendskab til markedet, siger JMAs administrerende direktør, Johnny Krogh. Foto: Per Bille
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce