Annonce
Aarhus

Fra Odder til Jægergårdsgade: Frederiksbjerg får ny retrobutik

De landlige omgivelser hos Fru Møllers Mølleri skiftes ud med Frederiksbjergs midtbycharme, når Henriette Valdgaard Rasmussen, tv., og Lise Marie Hedemann Møller lørdag åbner retrobutik med pindemadder og fest. Foto: Maria Amme Fotografi

En Fleabie er en genbrugsnørd, og nu er det også navnet på Frederiksbjergs nye genbrugs- og retrobutik i Jægergårdsgade.

AARHUS: Frederiksbjerg får en ny retro- og interiørbutikken, når ejerne lørdag inviterer til åbningsfest med pindemadder og musik på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé.

Fleabies hedder butikken, der i sommer blev kendt blandt delikatesse- og landstedet Fru Møllers Møllers gæster udenfor Odder. Bag Fleabies står Henriette Valdgaard Rasmussen og Lise Marie Hedemann Møller.

- Sommeren over har Fleabies haft til huse hos gårdbutikken Fru Møllers Mølleri. Det har været hyggeligt at have pop-up butik på landet, men vi føler, at vores koncept passer bedre inde i byen, hvor retrobølgen har mere fat. Vi håber, at der er mange århusianere, der kan se idéen i at tænke på brugtvarer i stedet for bare at købe nyt.

Den nye butik står for nostalgi og retrostemning, siger bagkvinderne. Fleabies er en retro- og interiørbutik, hvor varerne bliver præsenteret i moderne og indbydende omgivelser, lover de. Termen Fleabies har de to ejere selv fundet på. En Fleabie er en person, der er vild med retro og genbrug og som ikke går af vejen for et godt fund på et loppemarked.

- Vi køber og sælger ting vi selv synes der er fede og unikke, og derfor er der også nogle enkelte nye ting i vores sortiment, blandt andet tøj og kunst. Vi ønsker nemlig at starte forskellige samarbejder med andre iværksættere, kunsthåndværkere og folk der upcycler, siger Henriette Valdgaard Rasmussen.

- Jægergårdsgade bugner i forvejen af specialforretninger - og vi glæder os helt vildt til at blive en del af butiksmiljøet på en af Aarhus' hyggeligste gader. Vi har længe gået med tanken om at starte vores eget firma - og da muligheden bød sig for en så central placering, kunne vi simpelthen ikke modstå fristelsen til at dele vores kærlighed til retro og interiør med resten af Smilets By, siger de to.

Prismæssigt er Fleabies hverken en antikvitetsforretning eller en decideret genbrugsbutik. Fleabies er ment som et alternativ til andre interiørbutikker i Aarhus. Her kan du købe både et spisebord i teak til 1500 kroner eller finde en vase til 100 kroner.

Fleabies tilbyder inspiration til indretning og masser af retrofund på butikkens knap 60 kvadratmeter. Fleabies åbner lørdag 9. september kl. 10.00, og vil have åbent tirsdag til fredag fra 11.00-18.00, og lørdag fra 10.00-15.00.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce