Annonce
Aarhus

Fra Odder til Jægergårdsgade: Frederiksbjerg får ny retrobutik

De landlige omgivelser hos Fru Møllers Mølleri skiftes ud med Frederiksbjergs midtbycharme, når Henriette Valdgaard Rasmussen, tv., og Lise Marie Hedemann Møller lørdag åbner retrobutik med pindemadder og fest. Foto: Maria Amme Fotografi

En Fleabie er en genbrugsnørd, og nu er det også navnet på Frederiksbjergs nye genbrugs- og retrobutik i Jægergårdsgade.

AARHUS: Frederiksbjerg får en ny retro- og interiørbutikken, når ejerne lørdag inviterer til åbningsfest med pindemadder og musik på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé.

Fleabies hedder butikken, der i sommer blev kendt blandt delikatesse- og landstedet Fru Møllers Møllers gæster udenfor Odder. Bag Fleabies står Henriette Valdgaard Rasmussen og Lise Marie Hedemann Møller.

- Sommeren over har Fleabies haft til huse hos gårdbutikken Fru Møllers Mølleri. Det har været hyggeligt at have pop-up butik på landet, men vi føler, at vores koncept passer bedre inde i byen, hvor retrobølgen har mere fat. Vi håber, at der er mange århusianere, der kan se idéen i at tænke på brugtvarer i stedet for bare at købe nyt.

Den nye butik står for nostalgi og retrostemning, siger bagkvinderne. Fleabies er en retro- og interiørbutik, hvor varerne bliver præsenteret i moderne og indbydende omgivelser, lover de. Termen Fleabies har de to ejere selv fundet på. En Fleabie er en person, der er vild med retro og genbrug og som ikke går af vejen for et godt fund på et loppemarked.

- Vi køber og sælger ting vi selv synes der er fede og unikke, og derfor er der også nogle enkelte nye ting i vores sortiment, blandt andet tøj og kunst. Vi ønsker nemlig at starte forskellige samarbejder med andre iværksættere, kunsthåndværkere og folk der upcycler, siger Henriette Valdgaard Rasmussen.

- Jægergårdsgade bugner i forvejen af specialforretninger - og vi glæder os helt vildt til at blive en del af butiksmiljøet på en af Aarhus' hyggeligste gader. Vi har længe gået med tanken om at starte vores eget firma - og da muligheden bød sig for en så central placering, kunne vi simpelthen ikke modstå fristelsen til at dele vores kærlighed til retro og interiør med resten af Smilets By, siger de to.

Prismæssigt er Fleabies hverken en antikvitetsforretning eller en decideret genbrugsbutik. Fleabies er ment som et alternativ til andre interiørbutikker i Aarhus. Her kan du købe både et spisebord i teak til 1500 kroner eller finde en vase til 100 kroner.

Fleabies tilbyder inspiration til indretning og masser af retrofund på butikkens knap 60 kvadratmeter. Fleabies åbner lørdag 9. september kl. 10.00, og vil have åbent tirsdag til fredag fra 11.00-18.00, og lørdag fra 10.00-15.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce