Annonce
Aarhus

Fra Odder til Jægergårdsgade: Frederiksbjerg får ny retrobutik

De landlige omgivelser hos Fru Møllers Mølleri skiftes ud med Frederiksbjergs midtbycharme, når Henriette Valdgaard Rasmussen, tv., og Lise Marie Hedemann Møller lørdag åbner retrobutik med pindemadder og fest. Foto: Maria Amme Fotografi

En Fleabie er en genbrugsnørd, og nu er det også navnet på Frederiksbjergs nye genbrugs- og retrobutik i Jægergårdsgade.

AARHUS: Frederiksbjerg får en ny retro- og interiørbutikken, når ejerne lørdag inviterer til åbningsfest med pindemadder og musik på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé.

Fleabies hedder butikken, der i sommer blev kendt blandt delikatesse- og landstedet Fru Møllers Møllers gæster udenfor Odder. Bag Fleabies står Henriette Valdgaard Rasmussen og Lise Marie Hedemann Møller.

- Sommeren over har Fleabies haft til huse hos gårdbutikken Fru Møllers Mølleri. Det har været hyggeligt at have pop-up butik på landet, men vi føler, at vores koncept passer bedre inde i byen, hvor retrobølgen har mere fat. Vi håber, at der er mange århusianere, der kan se idéen i at tænke på brugtvarer i stedet for bare at købe nyt.

Den nye butik står for nostalgi og retrostemning, siger bagkvinderne. Fleabies er en retro- og interiørbutik, hvor varerne bliver præsenteret i moderne og indbydende omgivelser, lover de. Termen Fleabies har de to ejere selv fundet på. En Fleabie er en person, der er vild med retro og genbrug og som ikke går af vejen for et godt fund på et loppemarked.

- Vi køber og sælger ting vi selv synes der er fede og unikke, og derfor er der også nogle enkelte nye ting i vores sortiment, blandt andet tøj og kunst. Vi ønsker nemlig at starte forskellige samarbejder med andre iværksættere, kunsthåndværkere og folk der upcycler, siger Henriette Valdgaard Rasmussen.

- Jægergårdsgade bugner i forvejen af specialforretninger - og vi glæder os helt vildt til at blive en del af butiksmiljøet på en af Aarhus' hyggeligste gader. Vi har længe gået med tanken om at starte vores eget firma - og da muligheden bød sig for en så central placering, kunne vi simpelthen ikke modstå fristelsen til at dele vores kærlighed til retro og interiør med resten af Smilets By, siger de to.

Prismæssigt er Fleabies hverken en antikvitetsforretning eller en decideret genbrugsbutik. Fleabies er ment som et alternativ til andre interiørbutikker i Aarhus. Her kan du købe både et spisebord i teak til 1500 kroner eller finde en vase til 100 kroner.

Fleabies tilbyder inspiration til indretning og masser af retrofund på butikkens knap 60 kvadratmeter. Fleabies åbner lørdag 9. september kl. 10.00, og vil have åbent tirsdag til fredag fra 11.00-18.00, og lørdag fra 10.00-15.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce