Annonce
Livsstil

Fra pita til pizza: Jacob's tidligere natklub og pitabar har fået nyt liv

Merja Rahkola-Toivanen er medejer af pizzakæden Classic Pizza Restaurant, der nu vil prøve kræfter med udlandet - første stop: Aarhus. Foto: Jacob Vestervig

Jacob's barBQ er en saga blot. Nu prøver en finsk gourmet-pizzakæde kræfter med lokalerne, der før husede pitabar og natklub.

Annonce

AARHUS: Så kom der atter liv i lokalerne, der i flere årtier husede det forgangne Jacob's Barbq. Eller i nogle af dem i hvert fald.

Baggården med tidligere pianobar og restaurant er fortsat til leje, men i bygningen mod Vestergade, hvor pitabrød i millionvis gennem årene er blevet langet over disken, og hvor en af byens hotteste natklubber i 90'erne holdt til, har den finske pizzakæde, Classic Pizza Restaurant, slået sig ned. Restauranten er den første uden for Finland, hvor kæden i forvejen har 13 af slagsen.

- Vi valgte Aarhus, fordi det er sådan en smuk og speciel by, og fordi vi fik mulighed for den her lokation, hvor halvdelen af byen er blevet forelskede på et eller andet tidspunkt, har vi hørt, grinede kædens medejer Merja Rahkola-Toivanen torsdag, da der var åbningsreception.

- Og så tror jeg, at folk husker, at der tidligere lå en god restaurant her, og det passer godt, for det er vi også. Vi er ikke et pizzeria, men en restaurant med pizzaer af højeste kvalitet. Vi har tre salater på menukortet, men ellers er det pizza som appetizer, pizza som hovedret og pizza til dessert. Alle råvarer er den bedste kvalitet, man kan finde på markedet, og vi har lovet at lave den bedste pizza i Norden. Det er et stort løfte, men vi kan holde det, sagde hun.

Classic Pizza Restaurant har også en afdeling på vej i København.

Læs mere her: www.classicpizza.dk

Classic Pizza Restaurant

Startede som en lille restaurant i den finske ferieby Hanko i 1996.I dag har kæden 13 restauranter i Finland.

Restauranten i Vestergade 3, Aarhus er den første uden for Finland; én mere er på vej i København.

I dag er det svært at forstå, at dette lille hjørne engang var et af byens hotteste dansegulve. Foto: Jacob Vestervig
Den tidligere pitabar og den tidligere café og natklub er slået sammen til ét lokale. Foto: Jacob Vestervig
Foto: Jacob Vestervig
Foto: Jacob Vestervig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce