Annonce
Navne

Fra søndagsskolebarn til søndagsskolekonsulent

Lissen Margård Bendix Jensen. Foto: Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler
Lissen Margård Bendix Jensen kan 1. august fejre 30-årsjubilæum i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Annonce

JUBILÆUM: Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har et motto, der helt siden barndommen har betydet meget for den 57-årige Lissen Margård Bendix Jensen, der arbejder som konsulent i foreningens klubber og kirker i Randers, Djursland og Himmerland, og bor og er lokalt engageret i Søften, Hinnerup: “Giv det største til de mindste – Jesus til børnene”.

1. august kan hun fejre 30-årsjubilæum i organisationen, der har knapt 300 klubber og en lang række sommerlejre og andre aktiviteter over hele landet.

Hele Lissen Margård Bendix Jensens barndomshjem var aktiv i kirke og missionshus, og hendes mor var leder i den lokale søndagsskole, hvor hun selv gik. Søndagsskolernes sommerlejre var et af årets højdepunkter for hele familien.

Forældrenes engagement lagde bunden til den ildsjæl, hun er i dag.

Allerede før konfirmationsalderen var hun ungleder på den lokale søndagsskolelejr. Igennem det, og det lokale FDF, lærte hun glæden ved at være frivillig i det kirkelige arbejde. Hun var med i starten af en ny børneklub i nabosognet, blev lokal FDF-leder, osv. En glæde, der senest har ført til en efteruddannelse som frivilligkoordinator.


At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med.

Lissen Margård Bendix Jensen, konsulent


Efter endt 10. klasse og HH i 1983 var Lissen i halvandet år konsulentmedhjælper i DFS. I foråret 85 var hun elev på Børkop Højskole, derefter pædagogmedhjælper i Langenæs Menighedsbørnehave i Aarhus og i Mariasøstrenes Børnehave i Vejle. Efteråret 1986 begyndte hun sin uddannelse på lærerseminariet i Aarhus og var under uddannelsen tilknyttet som vikar på Jakobskolen.

I sommeren 1990 blev hun ansat i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler som børnekonsulent i Københavns Stift med ansvar for klubbesøg, lejre og arrangementer i bybilledet. I 2000 blev hun ansvarlig for DFS’ udbud af kurser og materialer til klubber og kirker. I 2009 flyttede hun til Søften og har siden været tilknyttet klubber og kirker i Himmerland syd for Aalborg samt Randers og Djursland.

-  At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med, siger hun.

Hun bruger sin energi efter arbejde på børneklubben Spiren, juniorklubben Råhyggen, begge i Søften, samt familiearbejdet Ulvetime i Hinnerup Missionshus. Der bliver også brugt tid med familie og venner, malerpenslen, haven og andre gøremål på gården i Mølballe.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce