Annonce
Kultur

Fra Salling til Aarhus: 11 millioner kroner til ny Northside-plads

Karin Salling overbragte nyheden om en milliondonation til en ny festivalplads fra scenen på Northside - lige inden Gnags gik på. Foto: Flemming Krogh
Om to år flytter Northside på ny festivalplads, og takket være en tocifret milliondonation fra Salling Fondene er finansieringen nu på plads.

NORTHSIDE: Tidspunktet kunne næsten ikke have været mere velvalgt. Minutter før Gnags fredag skulle på scenen og badet sollys og festivalglæde, kunne fru Karin Salling fra scenen afsløre, at Salling Fondene donerer 11 millioner kroner til Northsides nye festivalplads i Eskelunden mellem Åhavevej og Søren Frichs Vej.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker og skaber oplevelser, der giver en bedre hverdag. Om et par år flytter den til Eskelund på en helt ny og bedre koncertplads. Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen komme pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til, sagde Karin Salling.

Annonce

Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen kommer pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til.

Karin Salling

Bedre logistik og mere grønt

En af medstifterne af Northside, Brian Nielsen, havde svært ved at få armene ned af bare glæde efter offentliggørelsen.

- Pengene gør en fantastisk stor forskel. Det et enormt dyrt projekt at lave området til en folkepark, koncertsted og festivalplads. For eksempel er der ikke lagt strøm ind på pladsen i dag, det bliver der på den nye, hvilket betyder, at vi kan købe grøn energi i stedet for at bruge dieselgeneratorer. Vi vil jo gerne være 100 procent bæredygtige hele vejen rundt, sagde han til Århus Stiftstidende.

Han nævnede også bedre VVS-forhold, en mere sammenhængende plads og en bedre infrastruktur som kommende forbedrede områder.

- Her, hvor vi er nu, har vi jo skabt infrastrukturen gennem årene, men på det nye sted er den skabt fra starten og til vores behov, og derfor bliver driften formentlig også billigere. Vi håber at få skabt en plads, der er mere frodig, mindre bakket og med flere åndehuller, hvor folk kan glemme tid og sted, lød det fra Brian Nielsen.

Pengene er i hus

Nu er det nye område i Eskelund ikke kun til Northside, og derfor var det også en glad rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), der tog imod de 11 millioner kroner på byens vegne.

- Uden donationen var det ikke en realitet med en permanent koncertplads, men på den her måde fuldfører vi nu finansieringen på små 40 millioner af kroner. Parken bliver af høj klasse og indrettet selvfølgelig til koncerter, men også til en form for naturpark for århusianerne, der resten af tiden kan indtage pladsen med de mange grønne områder og åndehuller, sagde han.

- For Northside betyder det en endnu bedre plads, som stadig er tæt på byen, sluttede han.

Northside har debut i Eskelunden i 2021.

Brian Nielsen er en af stifterne af Northside, og han var ovenud lykkelig for donationen på 11 millioner kroner. Foto: Jacob Vestervig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce