x
Annonce
Kultur

Fra Salling til Aarhus: 11 millioner kroner til ny Northside-plads

Karin Salling overbragte nyheden om en milliondonation til en ny festivalplads fra scenen på Northside - lige inden Gnags gik på. Foto: Flemming Krogh
Om to år flytter Northside på ny festivalplads, og takket være en tocifret milliondonation fra Salling Fondene er finansieringen nu på plads.

NORTHSIDE: Tidspunktet kunne næsten ikke have været mere velvalgt. Minutter før Gnags fredag skulle på scenen og badet sollys og festivalglæde, kunne fru Karin Salling fra scenen afsløre, at Salling Fondene donerer 11 millioner kroner til Northsides nye festivalplads i Eskelunden mellem Åhavevej og Søren Frichs Vej.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker og skaber oplevelser, der giver en bedre hverdag. Om et par år flytter den til Eskelund på en helt ny og bedre koncertplads. Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen komme pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til, sagde Karin Salling.

Annonce

Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen kommer pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til.

Karin Salling

Bedre logistik og mere grønt

En af medstifterne af Northside, Brian Nielsen, havde svært ved at få armene ned af bare glæde efter offentliggørelsen.

- Pengene gør en fantastisk stor forskel. Det et enormt dyrt projekt at lave området til en folkepark, koncertsted og festivalplads. For eksempel er der ikke lagt strøm ind på pladsen i dag, det bliver der på den nye, hvilket betyder, at vi kan købe grøn energi i stedet for at bruge dieselgeneratorer. Vi vil jo gerne være 100 procent bæredygtige hele vejen rundt, sagde han til Århus Stiftstidende.

Han nævnede også bedre VVS-forhold, en mere sammenhængende plads og en bedre infrastruktur som kommende forbedrede områder.

- Her, hvor vi er nu, har vi jo skabt infrastrukturen gennem årene, men på det nye sted er den skabt fra starten og til vores behov, og derfor bliver driften formentlig også billigere. Vi håber at få skabt en plads, der er mere frodig, mindre bakket og med flere åndehuller, hvor folk kan glemme tid og sted, lød det fra Brian Nielsen.

Pengene er i hus

Nu er det nye område i Eskelund ikke kun til Northside, og derfor var det også en glad rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), der tog imod de 11 millioner kroner på byens vegne.

- Uden donationen var det ikke en realitet med en permanent koncertplads, men på den her måde fuldfører vi nu finansieringen på små 40 millioner af kroner. Parken bliver af høj klasse og indrettet selvfølgelig til koncerter, men også til en form for naturpark for århusianerne, der resten af tiden kan indtage pladsen med de mange grønne områder og åndehuller, sagde han.

- For Northside betyder det en endnu bedre plads, som stadig er tæt på byen, sluttede han.

Northside har debut i Eskelunden i 2021.

Brian Nielsen er en af stifterne af Northside, og han var ovenud lykkelig for donationen på 11 millioner kroner. Foto: Jacob Vestervig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce