Annonce
Kultur

Fra Salling til Aarhus: 11 millioner kroner til ny Northside-plads

Karin Salling overbragte nyheden om en milliondonation til en ny festivalplads fra scenen på Northside - lige inden Gnags gik på. Foto: Flemming Krogh
Om to år flytter Northside på ny festivalplads, og takket være en tocifret milliondonation fra Salling Fondene er finansieringen nu på plads.

NORTHSIDE: Tidspunktet kunne næsten ikke have været mere velvalgt. Minutter før Gnags fredag skulle på scenen og badet sollys og festivalglæde, kunne fru Karin Salling fra scenen afsløre, at Salling Fondene donerer 11 millioner kroner til Northsides nye festivalplads i Eskelunden mellem Åhavevej og Søren Frichs Vej.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker og skaber oplevelser, der giver en bedre hverdag. Om et par år flytter den til Eskelund på en helt ny og bedre koncertplads. Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen komme pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til, sagde Karin Salling.

Annonce

Festivaler gør livet lidt sjovere, men også i hverdagen kommer pladsen byens borgere til gode, og det vil vi gerne bidrage til.

Karin Salling

Bedre logistik og mere grønt

En af medstifterne af Northside, Brian Nielsen, havde svært ved at få armene ned af bare glæde efter offentliggørelsen.

- Pengene gør en fantastisk stor forskel. Det et enormt dyrt projekt at lave området til en folkepark, koncertsted og festivalplads. For eksempel er der ikke lagt strøm ind på pladsen i dag, det bliver der på den nye, hvilket betyder, at vi kan købe grøn energi i stedet for at bruge dieselgeneratorer. Vi vil jo gerne være 100 procent bæredygtige hele vejen rundt, sagde han til Århus Stiftstidende.

Han nævnede også bedre VVS-forhold, en mere sammenhængende plads og en bedre infrastruktur som kommende forbedrede områder.

- Her, hvor vi er nu, har vi jo skabt infrastrukturen gennem årene, men på det nye sted er den skabt fra starten og til vores behov, og derfor bliver driften formentlig også billigere. Vi håber at få skabt en plads, der er mere frodig, mindre bakket og med flere åndehuller, hvor folk kan glemme tid og sted, lød det fra Brian Nielsen.

Pengene er i hus

Nu er det nye område i Eskelund ikke kun til Northside, og derfor var det også en glad rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), der tog imod de 11 millioner kroner på byens vegne.

- Uden donationen var det ikke en realitet med en permanent koncertplads, men på den her måde fuldfører vi nu finansieringen på små 40 millioner af kroner. Parken bliver af høj klasse og indrettet selvfølgelig til koncerter, men også til en form for naturpark for århusianerne, der resten af tiden kan indtage pladsen med de mange grønne områder og åndehuller, sagde han.

- For Northside betyder det en endnu bedre plads, som stadig er tæt på byen, sluttede han.

Northside har debut i Eskelunden i 2021.

Brian Nielsen er en af stifterne af Northside, og han var ovenud lykkelig for donationen på 11 millioner kroner. Foto: Jacob Vestervig
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce