Annonce
Østjylland

Fra snebær til arktiske heste

»Billedsiden i dette værk er som lærredet for maleren. Farverne kan ikke hænge i luften,« siger Louise Juhl Dalsgaard om sin kortfilm »Arktiske Heste«. Foto: Christina Ørum Breivik Mikkelsen

Prisbelønnet erotisk digt er blevet til en kortfilm, hvor publikum skal skal sanse.

I 2013 vandt hun prisen for bedste erotiske digt ved Ordkraft festival i Nordjylland.

Annonce

Nu har den skanderborgensiske digter Louise Juhl Dalsgaard taget skridtet videre og har lavet en kortfilm baseret på sit digt »Snebær«.

»Jeg havde lyst til at lave noget mere sanseligt på flere planer end det, der alene vækkes med skriftsprog, og det er blevet til et værk med lyd, ord og billeder, som man ikke skal prøve at forstå. Man skal bare sanse,« fortæller hun.

Kortfilmen hedder Arktiske Heste og kredser om følelsesmæssige og kropsligt erotiske grænser.

»Titlen skrev sig selv. Det er små fortællinger, der flyder som isbjerge halvt synlige og halvt skjult, ligesom os mennesker. Filmen handler om ønsker og håb over for krav og forventning, og om den hårfine grænse mellem tillid og angst, der udfordres på rejsen fra barn til voksen. Den handler om erotik - om at pirre nogle grænser, som ikke bliver forløst som for eksempel i en pornofilm. Her må man selv drage slutningen,« forklarer Louise Juhl Dalsgaard.

»Jeg er altså et helt almindeligt, røvsygt menneske,« udbryder Louise Juhl Dalsgaard med et grin efter at have forklaret handlingen.

»Jeg lavede brainstorm med min mand i et sommerhus til det her, mens vi drak champagne. Og så udviklede det helt sig selv.«

Hun understreger, at når man ser kortfilmen, skal man skrue godt op for lyden og gerne i et par hørebøffer.

»Man skal bare lytte, som man for eksempel lytter til klassisk musik. Lade sig forføre uden nødvendigvis at forstå.«

Filmen får premiere i biografen i Husets Magstræde 6. marts, og 18. marts udgives digtet som både tekst og kortfilm på weltscherz.dk.

Arktiske Heste vises desuden på litteraturfestivalen Ordkraft til april.

Louise Juhl Dalsgaard har gennem flere år arbejdet med digte og kortprosa og udgav i 2011 tekstsamlingen »Mit ønske om at dø er rent hypotetisk«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce