Annonce
forside

Fra Stiften-journalist til politigården: Kunsten at samarbejde med tidligere kolleger

Jakob Christiansen er kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi. I det daglige samarbejder han med blandt andre tidligere kolleger på Århus Stiftstidende, og det kræver respekt for hinandens roller og faglighed. Foto: Axel Schütti

Jakob Christiansen er bindeled mellem Århus Stiftstidendes journalister og Østjyllands Politi. Han har en fortid på Stiften, og det krævede tilvænning at samarbejde med de tidligere kolleger.

Annonce

AARHUS: I begyndelsen var det en mærkelig fornemmelse.

Men i løbet af et par måneder fandt kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi ind i faste rutiner i samarbejdet med de tidligere kolleger på Århus Stiftstidende.

Jakob Christiansen arbejdede på Stiften i 2007 og 2008. Men han valgte at forlade avisen, og efter et par år som freelancejournalist og job i Region Midtjylland og Socialstyrelsen er han nu ansat som kommunikationsmedarbejder i Østjyllands Politi.

Som kommunikationsmedarbejder bygger Jakob Christiansen bro mellem de tidligere kolleger på Stiftstidende og kilder i Østjyllands Politi. Det er en opgave, hvor han af og til kommer under pres fra journalisterne på Stiften.

- Først var det lidt speget at finde balancen i tingene. På Stiftstidende taler jeg nemlig rigtigt meget med netop de journalister, som jeg havde allermest med at gøre under min ansættelse. Men det handler om at samarbejde og respektere hinandens roller og faglighed. Det fandt vi hurtigt ud af, understreger Jakob Christiansen.

Jacob Christiansen arbejdede i to år som journalist på Århus Stiftstidende. Han har også en fortid som studentermedhjælper på Stiftens redaktion. Foto: Axel Schütti
Annonce

Den vigtige humor

For Jakob Christiansen var tiden på Århus Stiftstidende en faglig gavebod.

Han samarbejdede med en flok kolleger, der bestod af såvel erfarne kræfter som nyuddannede journalister med nye indfaldsvinkler til faget.

- Jeg kunne suge til mig fra mange forskellige mennesker. Samtidig var hverdagen båret af humor, som også blev brugt til at komme i gennem svære perioder med spareplaner og omlægninger. Det var sjældent, at jeg afsluttede en arbejdsdag uden have fået et godt grin, fortæller politiets kommunikationsmedarbejder.

Jakob Christiansen er en lillebitte del af Århus Stiftstidendes 225-årige historie.

Men som del af avisens redaktion mærkede han tydeligt avisens historiske ballast.

- På Stiften er der en stolthed omkring historien. Der er traditioner knyttet til avisen, og mangeårige ansatte giver dem videre til nye medarbejdere. Det var fascinerende af opleve, fortæller Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Aarhus

De unge tager mundbindene til sig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Corona-smitten med ny voldsom stigning i Aarhus: Højeste antal smittede på et døgn

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce