Annonce
forside

Fra Stiften-journalist til politigården: Kunsten at samarbejde med tidligere kolleger

Jakob Christiansen er kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi. I det daglige samarbejder han med blandt andre tidligere kolleger på Århus Stiftstidende, og det kræver respekt for hinandens roller og faglighed. Foto: Axel Schütti

Jakob Christiansen er bindeled mellem Århus Stiftstidendes journalister og Østjyllands Politi. Han har en fortid på Stiften, og det krævede tilvænning at samarbejde med de tidligere kolleger.

AARHUS: I begyndelsen var det en mærkelig fornemmelse.

Men i løbet af et par måneder fandt kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi ind i faste rutiner i samarbejdet med de tidligere kolleger på Århus Stiftstidende.

Jakob Christiansen arbejdede på Stiften i 2007 og 2008. Men han valgte at forlade avisen, og efter et par år som freelancejournalist og job i Region Midtjylland og Socialstyrelsen er han nu ansat som kommunikationsmedarbejder i Østjyllands Politi.

Som kommunikationsmedarbejder bygger Jakob Christiansen bro mellem de tidligere kolleger på Stiftstidende og kilder i Østjyllands Politi. Det er en opgave, hvor han af og til kommer under pres fra journalisterne på Stiften.

- Først var det lidt speget at finde balancen i tingene. På Stiftstidende taler jeg nemlig rigtigt meget med netop de journalister, som jeg havde allermest med at gøre under min ansættelse. Men det handler om at samarbejde og respektere hinandens roller og faglighed. Det fandt vi hurtigt ud af, understreger Jakob Christiansen.

Annonce
Jacob Christiansen arbejdede i to år som journalist på Århus Stiftstidende. Han har også en fortid som studentermedhjælper på Stiftens redaktion. Foto: Axel Schütti

Den vigtige humor

For Jakob Christiansen var tiden på Århus Stiftstidende en faglig gavebod.

Han samarbejdede med en flok kolleger, der bestod af såvel erfarne kræfter som nyuddannede journalister med nye indfaldsvinkler til faget.

- Jeg kunne suge til mig fra mange forskellige mennesker. Samtidig var hverdagen båret af humor, som også blev brugt til at komme i gennem svære perioder med spareplaner og omlægninger. Det var sjældent, at jeg afsluttede en arbejdsdag uden have fået et godt grin, fortæller politiets kommunikationsmedarbejder.

Jakob Christiansen er en lillebitte del af Århus Stiftstidendes 225-årige historie.

Men som del af avisens redaktion mærkede han tydeligt avisens historiske ballast.

- På Stiften er der en stolthed omkring historien. Der er traditioner knyttet til avisen, og mangeårige ansatte giver dem videre til nye medarbejdere. Det var fascinerende af opleve, fortæller Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce