Annonce
Erhverv

Fra succesfuld direktør til usikker iværksætter

Kim Møller-Nielsen har de seneste 10 år været direktør for Abus Nordic i Horsens. Nu er han sprunget uden for det etablerede arbejdsmarked for at blive. Foto: Axel Schütt

Kim Møller-Nielsen vinkede farvel til en solid direktørstilling efter 10 år med masser af succes for at blive selvstændig og hjælpe virksomheder til nemme korttidsansættelser på et stadig mere fleksibelt arbejdsmarked. - For 20-30 år siden havde jeg nok selv hoppet videre til en større organisation og et lignende lederjob, forklarer han.

SKANDERBORG: Hvad får en succesfuld direktør i en mellemstor dansk virksomhed til at svinge ud i usikkerheden og blive selvstændig?

For 41-årige Kim Møller-Nielsen handler det om frihed og en drøm, der har rumsteret siden drengeårene. Drømmen om at starte en virksomhed op for sig selv.

Karrierevejen lignede ellers E45 by night. Fri bane. Fuld fart frem.

I 2015 blev han kåret som Årets Unge Erhvervsleder hos Junior Chamber International for sine meritter i tyske Abus-koncerns nordiske selskab. Her blev det til 10 år i alt og masser af vækst.

Via hovedsædet i Horsens blev forretningen udbygget i Skandinavien. Antallet af ansatte steg fra fem til godt 50, mens omsætningen gik fra et mindre to-cifret millionbeløb til et pænt tre-cifret ét af slagsen fra 2007, da Kim Møller-Nielsen gik ind ad fordøren, til han gik ud af samme dør igen for sidste gang i december 2017.

- Det var mit eget valg at stoppe hos Abus, og jeg er meget glad for min tid dér. Jeg har på sin vis været iværksætter i en stor organisation, fordi jeg fik lov til at starte mange gode ting op, mens jeg var i virksomheden. Nu var timingen bare rigtig til at prøve noget helt andet. Jeg er trådt ud på en usikker sti, forladt mine fine og kendte vilkår til fordel for ingen vilkår og løn, men jeg har aldrig været drevet af materialistiske goder. Til gengæld driver friheden og drømmen om at være selvstændig mig samtidig med, at jeg synes, at jobmarkedet er vildt spændende lige nu, forklarer stifteren af platformtjenesten for korttidsansættelser Jobilant og fortsætter:

- Arbejdsmarkedet er atypisk i dag i forhold til for 20-30 år siden. Dengang var jeg nok selv hoppet videre til en større organisation og et lignende lederjob.

Med hus, hustru, tre børn i skolealderen og de forpligtelser, der følger med det at være en familie, nikker Kim Møller-Nielsen genkendende til, at den nemme løsning havde været at fortsætte på den slagne karrierevej:

- Jeg kommer af hensyn til min familie nok ikke til at lægge 100 timer i virksomheden om ugen, men jeg har også lært, hvordan jeg indretter min hverdag effektivt. Så jeg tror, at jeg har forladt det etablerede arbejdsmarked for altid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce