Annonce
Kultur

Velkendt ansigt bliver ny chef for Filmby Aarhus

Steen Risom har været konstitueret chef for Filmby Aarhus i to omgange. 1. januar får han selv det øverste ansvar. Foto: Axel Schütt
Steen Risom bliver ny chef for Filmby Aarhus. Han vil sikre, at filmbyen i fremtiden samarbejder med endnu flere aktører i branchen og sætter en klar retning.

AARHUS: 49-årige Steen Risom bliver 1. januar 2022 ny chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Han vil sikre, at filmbyen i fremtiden samarbejder med endnu flere aktører i branchen og sætter en klar retning.

Aarhus Filmby er en kreativ erhvervspark i sydhavnen med flere end 100 virksomheder inden for film, men også spil og medier - det man kalder den "digitale, visuelle industri". Samlet set har omkring 500 mennesker deres daglige gang i Filmby Aarhus, enten som ansatte i virksomhederne eller studerende i nogle af de uddannelser, der også har til huses i filmbyen.

- Med Steen Risom får vi en visionær, samarbejdsorienteret, driftssikker og synlig chef til Filmby Aarhus. Steen Risom har bevist, at han kan realisere visionerne for filmbyen gennem samarbejde med aktører i branchen. Vi er sikre på, at han fra dag ét kan forsætte den positive udvikling og skabe resultater, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) om ansættelsen.

Annonce

Konstitueret chef

Steen Risom er i forvejen et kendt ansigt i filmbyen, hvor han har arbejdet i 20 år. Siden 2001 har han været ansat i forskellige stillinger og har hidtil været souschef i en årrække.

- Jeg har været privilegeret med at arbejde et sted med udviklingsmuligheder, siger Steen Risom, der er uddannet cand. mag i musik og film- og tv-kundskab, og i øvrigt har en fortid som tangodanser.

Filmby Aarhus er stærkt positioneret, men det er afgørende fremover, at vi er omgivet af aktører inden for kultur, erhverv, klyngeudvikling, viden, uddannelse og talentudvikling, der vil løfte sammen med os. Nøglen for mig er derfor samarbejde, samskabelse og netværk.

Steen Risom, fra 1. januar 2022 chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje

Han har tidligere i halvandet år været konstitueret chef af filmbyen og senest siden marts 2021 og til nu igen været konstitueret chef efter at den tidligere chef Ronnie Fridthjof fratrådte.

Da stillingen var opslået i 2019 valgte han bevidst ikke at søge den, men hvorfor så nu?

- Det handler nok om, at jeg er et andet sted nu i min personlige udvikling, og nu er klar til at give det et skud, svarer han.

Annonce

Mere samarbejde på tværs

Steen Risom vil udvikle filmbyen til gavn for den lokale filmbranche:

- Det første, jeg vil gøre, er at styrke den fælles retning i alt, vi laver. Filmby Aarhus er stærkt positioneret, men det er afgørende fremover, at vi er omgivet af aktører inden for kultur, erhverv, klyngeudvikling, viden, uddannelse og talentudvikling, der vil løfte sammen med os. Nøglen for mig er derfor samarbejde, samskabelse og netværk, siger Steen Risom.

Der kommer også nogle forandringer, varsler han, men hvilke vil han gemme, til han har præsenteret dem for organisationen.

Filmby Aarhus, som Steen Risom (th) nu bliver øverste chef for, huser over 100 virksomheder og omkring 500 mennesker har deres daglige gang i den digitale, visuelle industri på sydhavnen. Foto: Axel Schütt

Filmby Aarhus har de senere år været i en rivende udvikling og har fået hævet sit budget til at støtte film for. Dels tjener man selv penge på udlejning af lokaler og dels får man støttepenge fra staten og de kommuner,d er står bag Den Vestdanske Filmpulje.

Annonce

Bedre arbejdsmiljø

Steen Risom har som souschef bl.a. været projektleder for udbygningen af Filmbyen med etape 3, som nu er fuldt udlejet. Han har ligeledes været projektleder for det store digitale kunstprojekt The Garden in the Machine, som til næste år kommer op på filmbyens facade og forventes indviet engang i 2022.

Filmbyens sekretariat tæller 20 medarbejdere, og Steen Risom vil arbejde for et arbejdsmiljø, der er præget af trivsel og tillid.

Privat bor den nye filmbychef i Aarhus sammen med sin kæreste Dordi Ougaard, der er fysioterapeut. Han er opvokset i Aalborg og uddannet cand.mag. Og han har tidligere i mange år været aktiv i kulturlivet som formand for "Tangoakademiet", underviser i argentinsk tango og arrangør af koncerter og workshops omkring tango.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Kultur

Kender du en oplagt kandidat? Netflix leder efter serietalenter i Østjylland

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Navne

Efter sygdom og massiv kritik åbner Memet ny delikatessebutik: - Jeg har lært af mine fejl, og intet bliver som før

Annonce