Annonce
Aarhus

Fra to til seks etager: Naboer klager over markant udvidelse af Trøjborg Centret

Ejeren af Trøjborg Centret har i et par år ønsket af bygge ovenpå i op til seks etager. Nu er et mere konkret forslag til debat.

Beboere i Willemoesgade er ved at mobilisere sig imod udvidelsen af Trøjborg Centret, der blandt andet tæller 62 lejligheder og rekreativt område på taget.

Annonce

AARHUS: Forslaget om at udvide Trøjborg Centret med yderligere fire etager med boliger oven på de nuværende to etager møder skarp kritik fra de nærmeste naboer.

Torsdag 30. marts inviterer Aarhus Kommune til informations- og debatmøde i Trøjborg Centret om den ønskede udvidelse. På forhånd reagerer naboerne på den udsendte informationsfolder, der er sendt ud, og som er i høring til 21. april.

I folderen beskriver kommunen, at ejeren af Trøjborg Centret (Nordic Real Estate Partners Aps, red.) ønsker at udvikle centret ved at forhøje de nuværende to etager til i alt seks etager. Det betyder, at bebyggelsesprocenten skal hæves fra nuværende 140 til 215 procent. Planen er så stor og vidtgående, at den kræver et tillæg til kommuneplanen med nye rammebestemmelser og en ny lokalplan.

Planen er, ifølge ejeren, at bygge i højden for at give mulighed for at opføre i alt 62 lejligheder oven på Trøjborg Centret, der blev opført i 1976, ombygget i 1996 og senest udvidet i 2016. Desuden fremgår det af forslaget, at ejeren vil ombygge taget på det nuværende center til et rekreativt område til beboerne, ligesom lejlighederne vil få altaner.

Sådan ser planerne ud for udvideslen af Trøjborg Centret. Visualisering: Høringsfolder, Aarhus Kommune
Annonce

Naboer samler sig

Foreløbig er beboerne i Willemoesgade 22-70 i gang med at samle sig og skrive en kommentar til planen. Beboer Jeppe Schmidt Nielsen fortæller, at planen møder modstand på flere områder:

- Vi synes, det er meget problematisk at bygge så højt, fordi det vil reducere lysindfaldet og skæmme horisontlinjen set fra Willemoesgade. Desuden er bygningernes volumen meget større end andre bygninger på Trøjborg og dermed problematiske, fordi de er med til at formørke og fortætte området bare for at få flere mennesker ind, kommenterer Jeppe Schmidt Nielsen.

På visualiseringen kan man se, at der ikke bygges ind mod Willemoesgade bortset fra hjørnet med Otto Ruds Gade. Betyder det ikke, at I bevarer det meste lysindfald i Willemoesgade?

- Jo, nok om sommeren, når solen står højt, men forår og vinter tror jeg, de seks etager vil give os skygge, siger Jeppe Schmidt Nielsen, der medgiver, at han endnu ikke har set skyggediagrammer.

Annonce

Kik på arkitekturen

Naboerne kræver også, at arkitekturen skal være forenelig med og være velproportioneret i forhold til de eksisterende bygninger på Trøjborg.

- Vi ønsker ikke store klodser i beton, som i den grad vil springe i øjnene i forhold til de eksisterende bygninger.

De fleste etageboliger på Trøjborg er på seks etager. Hvad er problemet med at det også bliver det her?

- Ja, det er rigtigt. Men store bygninger med fladt tag er mere dominerende end skrå tage. Og vores krav er, at det nye byggeri skal passe godt ind i omgivelserne og ikke springe i øjnene på grund af sin drøjde. Desuden er vi meget kede af ideen om et rekreativt område på taget af det nuværende center, fordi det er bittert for lejligheder på anden etage, at man kan kikke direkte ind til dem, siger Jeppe Schmidt Nielsen.

Endelig er han bekymret for omfanget af parkeringspladser i kælderen under centret og prisen for dem.

- Man kan risikere, at det bliver så dyrt i p-kælderen, at beboerne i de nye lejligheder i stedet vil foretrække gratis parkering på gaden, og det er der simpelthen ikke plads til, for vi mangler parkering i forvejen, siger naboernes talsmand.

Torsdag 30. marts 2017 kl. 17-19: Borgermøde om Trøjborg Centrets udvidelse. Trøjborg Centret, Nreps lokaler på 2. sal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce