Annonce
Østjylland

Maria og Glens villa gik fra usælgelig til lynhandel og budrunde: Ejendomsmægler har aldrig set noget lignende

Glen Trust, børnene Valdemar på fire (til højre) og Alma på to år og Maria Iversen er glade for deres "70'er-kasse", som Glen kærligt kalder huset. Foto: Niki Treumer Mogensen
Coronaen har stadig indflydelse på boligmarkedet, og for et par fra Gedved ændrede pandemien alt. Ejendomsmægler har aldrig set noget lignende.

Horsens: Nok er antallet af hushandler dalet siden sidste år, men det er stadig på et langt højere niveau end før coronapandemien.

For mens der i de første tre måneder af 2020 blev solgt 229 villaer eller rækkehuse i Horsens Kommune, var tallet for samme periode i år 278.

Det viser tal fra Boligsiden.dk, men tallet blegner i forhold til første kvartal 2021, hvor hele 450 rækkehuse eller villaer fik nye ejere.

Annonce

Blandt de glade købere - og sælgere - dengang var Glen Trust og Maria Iversen fra Gedved, som under pandemien oplevede en eksplosion i interessen for deres hus.

- Det var helt vildt. Ejendomsmægleren havde aldrig set noget lignende, fortæller Glen Trust i dag om kulminationen på en lang og opslidende kamp for at flytte til drømmehuset i Gedved.

Faldt for Gedved

Maria Iversen og Glen Trust var aldrig i tvivl om, at de ville bo i Gedved.

Han er fra Horsens og hun fra Skanderborg, og efter nogle års studier og arbejde i Aalborg og Aarhus rykkede de i 2015 til landsbyen.

- Den ligger midt imellem byerne, vi kom fra, og vi ville gerne bo i nærheden af bedsteforældrene. Og så er Gedved en hyggelig by, som vi faldt lidt for, siger han.

Parret erhvervede en murermestervilla i tre plan, men da først sønnen Valdemar og siden datteren Alma kom til verden, viste huset sig at være en udfordring.

I dag har toårige Alma ingen problemer med selv at komme ud i haven. Det var ikke så nemt før, da familien boede i en murermestervilla med fem trin fra stueplan ned til haven. Foto: Niki Treumer Mogensen

- Værelserne var ovenpå, men det blev jo hurtigt sådan, at ungerne legede i stuen. Så kunne vi rydde op, hver gang vi skulle have gæster, og tage frem igen bagefter. Hvis Valdemar spurgte, hvor hans dinosaur var henne, måtte jeg svare "måske ovenpå, men den kan også være nedenunder", og så var det bare at vælge, hvor man ledte først, siger Glen Trust og fortsætter:

- Vores lille datter kunne knapt komme ned ad trapperne og ud i haven, uden at hun faldt og slog sig.

Annonce

Mange fremvisninger trak tænder ud

Parret købte derfor i sommeren 2020 en byggegrund i Gedved af Horsens Kommune, så de kunne bygge nyt i ét plan. Det skete, efter at de i marts samme år havde sat huset til salg, og Glen Trust vidste godt, at det ikke nødvendigvis ville blive let at sælge. Men han skulle alligevel blive overrasket.

40 fremvisninger i løbet af de ni måneder, huset var til salg, førte til kun ét bud. Det var på godt en million kroner, selvom huset var udbudt til 2,2 millioner - en pris, både parret og deres mægler mente var helt fair.

Mægleren troede, at han havde læst forkert og kaldte det "fuldstændig uhørt".

Glen Trust, boligsælger i Gedved

Alligevel blev det løbende sat ned i pris og kom ned under to millioner, og i december det år rev parret til salg-skiltet i haven op.

- Det er hårdt hele tiden at skulle gøre rent og rydde op forud for fremvisninger. Samtidig nærmede julen sig, så vi valgte at tage en pause, siger Glen Trust.

Annonce

Fik hurtigt flere bud

Mens husets liggetid bare voksede, indså parret, at det ikke vidste, hvornår det ville kunne bygge på deres nye grund.

De lod derfor handlen gå tilbage, og i marts 2021 fik de de nye tider på boligmarkedet at føle.

De havde set et hus på Mårhøj i Gedved, tæt på deres eget, som de syntes godt om. Allerede samme aften, som de havde været til fremvisning, fik de besked om, at det var solgt.

I samme periode satte de deres eget hus på markedet igen, og mægleren fortalte dem, at han var bange for, at de skulle igennem det samme igen. Men den første fremvisning kom hurtigt, og allerede på tredjedagen var der yderligere to.

- Et par så det om formiddagen, og de sagde straks til mægleren, at de gerne ville købe det med et lille afslag, og hvis havemøblerne og nogle andre ting fulgte med. Det var klart det bedste bud, vi havde fået, så vi sagde til mægleren, at det ville vi gerne, fortæller Glenn Trust og fortsætter:

- Om eftermiddagen kom så et andet par, og de ville også købe det og ville give prisen.

For Alma og Valdemar fyldte de mange tanker om hus ikke noget, men Glen Trust og kæresten Maria Iversen brugte meget energi på at skifte det gamle hus ud med et nyt. Foto: Niki Treumer Mogensen

Mægleren overtalte Maria Iversen og Glen Trust til lige at vente til dagen efter, da han havde yderligere en fremvisning aftalt.

Annonce

Købere så på andre muligheder

Parret, der så huset dagen efter, var helt vilde med det og ville også give prisen.

Efter fire besøg var der altså kommet tre bud på bordet, og det betød, at de interesserede skulle ud i en budrunde. Her lød det højeste bud på 135.000 kroner over udbudsprisen.

- Mægleren troede, at han havde læst forkert og kaldte det "fuldstændig uhørt", husker Glen Trust, og det bekræfter mægleren Anders Trust fra Nybolig:

- Nogle gange, hvis det ikke lige går, som man forventer, så kan man tage en pause og se det an, for måske timingen i markedet så bliver bedre. Men vi har ikke haft overbud i den kaliber og det antal før.

Mægleren betoner, at det handler om udbud og efterspørgsel, og at udbuddet har været lavt under corona.

- Det har måske fået nogle til at se på andre huse, end de ellers ville have gjort, så coronaen har gjort noget ved muligheden for at sælge huse, siger han og tilføjer:

- Især Egebjerg, Lund og Gedved er i vækst, og vi har generelt høj og flot vækst i Horsens Kommune. Det ses også ved de nye udstykninger i Hatting, der også går ret godt.

Annonce

"70'er kasse" er lykken

Med overbuddene endte Maria og Glen Trust med at få lige så mange penge for huset, som de oprindelig havde udbudt det til.

Og samtidig med salget fandt parret også drømmehuset.

- Nabohuset til det, som vi havde set på på Mårhøj, blev sat til salg kort tid efter det, vi så, og det var heldigvis ved samme mægler. Vi hørte ham, om vi kunne lave en aftale om, at vi købte det, hvis vi fik solgt vores eget inden for en tidsbegrænset periode, og så gik det heldigvis stærkt, siger Glen Trust.

Villaen blev dermed skiftet ud med et parcelhus i ét plan, og parret har ikke fortrudt byttet.

- Da vi flyttede til Gedved, drømte vi om en murermestervilla, men i dag er vi glade for vores 70'er-kasse. Børnene elsker at være der, og det er helt fantastisk, slutter han.

Det nye hus ligger få hundrede meter fra det gamle, og Alma og Valdemar kunne fortsætte i den institution, de gik i før flytningen. Foto: Niki Treumer Mogensen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for udlændinge at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce