Annonce
Navne

Fra vandforsyning i Skanderborg til Syddjurs Spildevand A/S

Bjarne Langdahl Riis flytter direktørstol – fra Skanderborg Forsyning til Syddjurs Spildevand. Han glæder sig til at samarbejde om bl.a. regnvandsløsninger til gavn og glæde for lokale samfund. PR-Foto

Nyt job: Direktør for Skanderborg Forsyning Bjarne Langdahl Riis har sagt ja til stillingen som ny direktør for Syddjurs Spildevand A/S. Men han har i virkeligheden sagt ja til mere end det. Han kommer nemlig til at være involveret i et stadigt tættere samarbejde mellem Syddjurs Spildevand og Norddjurs Kommunes vandselskab, AquaDjurs A/S.

Strategi og samarbejde er nøgleord for den nye direktør i Syddjurs Spildevand, som Syddjurs Spildevand har ansat i tæt dialog med AquaDjurs.

- Vi har valgt en profil, der er stærk på samarbejde og strategi og med sans for at fortsætte den sikre drift. Bjarne kommer med erfaringer og gode idéer fra branchen. Det handler om at være på forkant med tendenserne og være forberedt på eventuelle nye krav ovenfra om større enheder, siger formanden for Syddjurs Spildevand, Jan Kjær Madsen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Begge selskaber har været repræsenteret i ansættelsesudvalget og har været med til at pege på Bjarne Langdahl Riis. Og det passer ansøgeren rigtig godt.

- Det sender et fint signal om, at man vil hinanden her på Djursland. Det passer godt med min overbevisning, siger Bjarne Langdahl Riis i pressemeddelelsen.

Vand skal bruges til at skabe værdi

Bjarne Langdahl Riis har en ph.d i mikrobiologi. Han har tidligere været direktør i Agro Food Park, hvor han realiserede visionen om at udvikle fødevareerhvervene i og omkring Aarhus.

Han har været hos Skanderborg Forsyning siden 2019 og direktør siden 2020. Og selvom han sidste efterår flyttede fra Skanderborg til en drømmebolig i skovene på Norddjurs, havde han ingen planer om at skifte job.

- Men så kom opslaget fra Syddjurs Spildevand, og den proces, de har sat i gang, er både meget spændende og forud for sin tid. Det var lige noget for mig, siger Bjarne Langdahl Riis.

Han fremhæver ikke kun det brede samarbejde, men også Syddjurs Spildevands investeringsstrategi. Den handler ikke bare om at centralisere, arbejde med billigere driftsformer og nedlægge gamle dyre anlæg. Den handler også om at skabe rekreativ værdi for lokalsamfundene og optimale klimaløsninger, når der alligevel investeres i nye kloakker.

Fremtidens øgede mængder regn skal føres op til overfladen, hvor det kan høres, ses og nydes.

- Vi har nogle andre værdier på Djursland, end man har i byen. Det er noget andet, vi flytter hertil for – naturen og miljøet. Jeg glæder mig derfor til at sætte vand, miljø, klima og rekreative værdier på dagsordenen i tæt samarbejde med kommunen, borgerne og mine nye kolleger, fortæller Bjarne Langdahl Riis.

Han sætter sig i direktørstolen i Syddjurs Spildevand til sommer, når den nuværende direktør, Søren Lynge Petersen, går på efterløn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce