Annonce
forside

Fragtmandscentral evakueret: Uheldig truckfører skabte natligt syrebad

En gaffeltruck fik natten til tirsdag flået hul i en beholder med saltsyre på Fragtmandscentralen i det vestlige Aarhus. Billedet her dog er fra et næsten identisk uheld på Aarhus Havn sidste år, hvor en palle med saltsyre ligeledes blev perforeret, så Østjyllands Brandvæsen måtte iføre sig specielle dragter under oprydningen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Østjyllands Brandvæsen måtte bruge hele natten på at rydde op efter et kemikalieudslip på Fragtmandscentralen i det vestlige Aarhus, hvor 400 liter saltsyre fossede ud i bygningen efter et uheld.

Annonce

ÅRSLEV: En del gods blev beskadiget og en række medarbejdere måtte tjekkes af en læge efter et kemikalieudslip på Fragtmandscentralen i Årslev natten til tirsdag.

Her kom en uheldig truckfører til at perforere en tank med saltsyre, hvorefter cirka 400 liter af den ætsende væske fossede ud på gulvet centralen.

- Det gav os et stort og tidskrævende oprydningsarbejde, konstaterer indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Johnny Damgård.

- Der var intet afløb, så syren stod inde i hallen i søer, som vi inddæmmede med et kattegruslignende materiale. Herefter kunne vi så skovle det hele over i tønder, fortæller Johnny Damgård.

De tilstedeværende medarbejdere slap alle med skrækken - ingen personer viste ved lægetjekket tegn på at have indåndet farlige syredampe.

Uheldet sket klokken 00.30, og først ud på de tidligere morgentimer, var oprydningen overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce