x
Annonce
Sport

Frankrigs skiskytter tager VM-stafetguld foran Norge

Leonhard Foeger/Reuters
Et flot comeback af de norske guldfavoritter var ikke nok til at vriste VM-triumfen fra Frankrig.

De norske herrer var guldfavoritter, da der lørdag blev kørt 4 x 7,5 kilometer stafet ved VM i skiskydning i Italien.

Annonce

Selv om nordmændene måtte nøjes med sølv efter Frankrig, så var der glæde hos den sejrsvante nation, som efter en ujævn præstation leverede et flot comeback.

Tidligt vristede Frankrig og Tyskland sig fri, og helt indtil sidste skydning på sidsteturen lå de to nabolande i helt tæt guldduel.

Her floppede Tysklands Benedikt Doll dog i sin skydning, og så kunne Frankrigs Quentin Fillon Maillet let køre guldet hjem for første gang i 19 år.

Vetle Sjåstad Christiansen havde skuffet på Norges første tur med sløj skydning, og også på andenturen kostede en skydning dyrt.

Johannes Dale fejlede på fjerde skydning og så ud til endegyldigt at have sendt Norge ud af guldkampen med over et minut op til de to førende nationer. Måske var Norge endda ude af medaljekampen.

Men ude i sporet kørte han fremragende, og inden han skiftede til Norges tredje løber, var han avanceret fra 11.- til 3.-pladsen.

Da Tyskland så dummede sig i en nervøs sidste skydning, kunne Norges største stjerne, Johannes Thingnes Bø, overhale tyskerne og løbe nordmændene til sølv for næsen af de danske naboer mod syd.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce