Annonce
Randers Cimbria

Fransk fyrtårn forklarer: Sådan slår vi Bakken Bears

Jonathan Jeanne sendte hele 38 point i kurven i Cimbrias seneste sejr mod Team FOG Næstved. 19 af pointene leverede han alene i tredje periode. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Cimbria tager mandag aften imod de forsvarende mestre fra Bakken Bears. Ifølge Jonathan Jeanne, som scorede hele 38 point i den seneste kamp, bliver et aggressivt udtryk nøglen til sejr.

Randers: Basketligaens nummer to mod et.

Sådan lyder menuen mandag aften i Arena Randers, når Randers Cimbria tager imod de tredobbelte forsvarende danske mestre fra Bakken Bears i det første af tre indbyrdes opgør over de kommende to uger.

Holdene har begge hentet 26 point i sæsonen, men århusianerne har brugt to færre kampe end Cimbria-mandskabet til pointhøsten, og derfor er det en nøglekamp, hvis randrusianerne skal holde liv i håbet om at ende øverst i grundspillet.

De skal forsøge at tildele Bakken Bears det blot andet nederlag i sæsonen, og holdets franske fyrtårn Jonathan Jeanne har planen klar.

- Det vigtigste er, at vi skal spille aggressivt, fordi det vil de formentlig gøre. De ved, at vi er stærke, men de er stadig topholdet, og derfor skal vi komme aggressivt ud til kampen og have fokus på de taktiske detaljer, som vi har arbejdet på, siger Jonathan Jeanne.

Annonce

God følelse

Den 218 centimeter høje center leverede en fantastisk kamp senest mod Næstved, hvor det blev til 38 point og ni rebounds.

- Jeg har bestemt en god følelse forud for kampen. Jeg spillede en god kamp mod Næstved senest, og jeg føler mig i god form.

- Det bliver en svær opgave mod Bakken, men jeg glæder mig. De spiller mod gode hold i Europa, og kampen er en god mulighed for at teste mig selv mod et rigtig godt hold, fortæller han.

Den rigtige retning

Cimbrias skyskraber har snittet 17,62 point i sæsonen indtil videre, hvilket er det bedste snit på Cimbria-mandskabet, men han erkender, at han ikke leverede fra dag et.

- Jeg indledte langsomt, men jeg synes, det bliver bedre for hver dag. Jeg er en stor fyr, så jeg fokuserer på de fysiske aspekter i mit spil og sørger for at komme meget i fitness, men jeg arbejder også med min bevægelse.

- På trods af min størrelse kan jeg stadig flytte min krop omkring kurven og bidrage med skud, så jeg forsøger at arbejde på alle aspekter, og jeg synes, at jeg tager skridt i den rigtige retning hver dag, fortæller Jonathan Jeanne.

Der er tipoff til topkampen i Arena Randers klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce