Annonce
Kultur

Fransk kultur i centrum til Fransk Forår på Hejmdal

Til "Fransk Forår" kan publikum opleve fransk kultur og lytte til Claude Chichon og orkestret Just Like Django på Hejmdal. PR-foto

Aarhus: Lørdag 25. maj klokken 10-22 indbyder sanger, komponist og pianist Claude Chichon til "Fransk Forår" i Kræftens Bekæmpelses hus, Hejmdal, på Peter Sabroes Gade.

Det er fjerde gang at Claude Chichon byder på "Fransk Forår". I år vil man dagen igennem kunne "bade" i fransk kultur. På en række messestande kan man se på franske bøger, kunst, rejser, håndværk, ferieboliger, sprogkurser og smage på fransk mad og vin, blandt andet økologiske vine fra Languedoc-Roussillon.

Claude Chichon og orkestret Just Like Django vil levere det musikalske bagtæppe for en dag i trikolorens farver med musik af den verdensberømte franske guitarist Django Reinhardt - og så bliver det næppe mere fransk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce