Annonce
Erhverv

I næste uge slår Megascope dørene op igen: - Vi glæder os helt vanvittigt

Fredag 29. maj genåbner Megascope på Holmboes Allé. Program og billetsalg er klar i starten af næste uge, siger biografdirektør Erling Kræmmer. Arkivfoto
Efter to en halv måned uden biograffilm lysner det i Megascope i Horsens. - Vi glæder os helt vanvittigt, siger den lokale biograf-direktør.

Horsens: Endelig er der noget at juble over for Megascope-direktør Erling Kræmmer efter mere end to måneder uden biograffilm på de store lærreder.

- Vi er i gang med at planlægge åbningen, og vi forventer at åbne senest fredag 29. maj, siger han fredag til Folkebladet.

Biograferne i det ganske land er med i den pakke, der blev nikket ja til politisk sent onsdag aften. Meldingen var: I må åbne omgående - med respekt for de sundhedsmæssige retningslinjer.

- Og de retningslinjer kunne være meget værre, siger Erling Kræmmer.

Kort fortalt skal der være et ledigt sæde mellem hver gæst, men går man i biffen i en gruppe, der er vant til at være tæt på hinanden i corona-tiden, kan man sidde som vanligt.

Der tillades én publikummer pr. to kvadratmeter gulvareal i salene, mens der i fællesarealer skal være mindst fire kvadratmeter pr. person inklusive personale.

- Vi har heldigvis god plads i en stor foyer, siger Erling Kræmmer om forholdene i Megascope, der har seks biografsale af varierende størrelse.

Den største sal har normalt 405 pladser, så den lokale biograf kommer ikke i karambolage med det maksimum på 500 pr. sal eller arrangement, som de netop udsendte retningslinjer indeholder.

Annonce

Vi har lige haft personalet samlet - det var en fantastisk oplevelse. De er klar.

Erling Kræmmer, Megascope

Program klar primo næste uge

- Vi glæder os helt vanvittigt. Vi har lige haft personalet samlet - det var en fantastisk oplevelse. De er klar, fastslår Erling Kræmmer.

Han regner med, at filmprogram og et billetbestillingssystem, der tager højde for afstandskravene, er klar primo næste uge.

- Nærmere kan jeg ikke komme det nu. Hold øje med hjemmesiden, siger Erling Kræmmer.

Al billetkøb skal klares online eller i de selvbetjeningsmaskiner, der står i Megascope.

Der er indlagt længere pauser end vanligt mellem filmene, så der kan gøres ekstra grundigt rent, og så er starttidspunkterne i de forskellige sale modelleret efter at undgå kødannelse.

I corona-tiden lukkes gæsterne ud af bagdøren efter endt forestilling, siger Erling Kræmmer.

Det bliver stadig muligt at tanke op med spiseligt og drikkeligt inden filmene - i respekt for afstandskrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce