Annonce
Aarhus

Fredagens coronatal: Tre områder i Aarhus hårdt ramt af corona

I det seneste døgn er der registreret 789 nye corona smittede i Danmark. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

i AARHUS: Antallet af nye smittede i Aarhus Kommune ser ud til at være faldet en smule i forhold til torsdag, hvor kommunen havde registreret 49 smittede.

Fredag er der forskel på de to tal fra Statens Serum Institut og Aarhus Kommune. SSI melder om 38 nye tilfælde i Aarhus i det seneste døgn, mens kommunen selv har registreret 45 nye.

Det kan forklares med, at SSI fremover først tæller en smittet via en kviktest med, når de efterfølgende også er blevet testet positiv i den mere valide PCR-test.

Kigger man på, hvor den højeste incidens - smittede per 100.000 -  i kommunen er, så er det i sognet Ravnsbjerg i Viby, hvor tallet hedder 212, mens det i Tilst hedder 208. Hasle følger trop med 188. Til sammenligning hedder incidensen for hele Aarhus 59.

I fredagens tal er Aarhus og Skanderborg noteret for at have det største antal nye smittede. Skanderborg har fundet ni nye tilfælde i det seneste døgn, mens tallene er noget lavere i de andre omkringliggende østjyske kommuner. Odder og Favrskov har to nye, Syddjurs har tre, mens Norddjurs ikke har nogle nye tilfælde.

På landsplan er der registreret 789 nye smittede i de 187.414 PCR-tests, der er blevet foretaget.

I alt er der indlagt 207 danskere med corona på landets hospitaler. Det er et fald på syv siden torsdag. Til gengæld er det sket en stigning på to i antallet af indlagte i Region Midtjylland, som nu har 18 i alt. Ni af dem befinder sig på Aarhus Universitetshospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce