x
Annonce
Sport

Fredagsløb uden Birger Jørgensen

Enson og Birger Jørgensen efter sejr i hestens sæsondebut i Odense. Fredag på Jydsk Væddeløbsbane kan sejren eventuelt følges op i eftermiddagens 2. løb. Foto: Gorm Johansen
For første gang i en årrække er Birger Jørgensen tvunget til afstå fra at deltage i løbene på sin hjemmebane.

HESTESPORT: Det hører til sjældenhederne at Birger Jørgensen pådrager sig dommernes straf for forseelser i travløbene, og at han decideret er blevet udelukket er nærmest ikke sket i mands minde.

Således er det undtagelsen, der bekræfter reglen, når den mangedobbelte championkusk netop nu afsoner tre dages udelukkelse fra løbsdeltagelse. Han bliver således tilskuer til fredagens løb på Jydsk Væddeløbsbane, hvor han ellers plejer at køre i hovedparten af løbene.

- Hvorfor skulle det ikke komme til mig lige så godt som nogen anden, siger Birger Jørgensen om hændelsen 31. januar i Aalborg, der førte til udelukkelsen.

Her fandt dommerne Birger Jørgensens drivning ureglementeret, men det er hovedpersonen helt afklaret omkring.

- Jeg sad bare stille og roligt og animerede hesten frem mod mål. Det var ikke et spørgsmål om at opnå en bedre placering. Jeg sluttede ottende i mål og kunne ikke været blevet bedre placeret, siger Birger Jørgensen.

Annonce

Ikke slået på forhånd

Skønt han derfor ikke skal i køredragten fredag, så bidrager han til løbene gennem at starte staldens lovende fireåring Enson. I Birger Jørgensens tvungne fravær får den Jeppe Juel som kusk. Det er blot en uge siden Enson sæsondebuterede med knusende overlegen sejr på Fyens Væddeløbsbane.

- Det var tilrettelagt efter at Enson skulle starte i dette løb, men så fik jeg udelukkelsen og derfor startede vi hesten ugen forinden i Odense. Det gik ok, så nu prøver vi igen her, fordi der efterfølgende kommer en tid, hvor der ikke er løb som passer for hesten, forklarer Birger Jørgensen dispositionen.

Chancen fredag vurderer han således:

- Ensom skal møde gode konkurrenter, men den er ret så hurtig på benene og jeg tror ikke nødvendigvis, at den er slået på forhånd. Der er vel to-tre stykker som kan gøre op om sejren.

Mild vinter betyder længere sæson

Traditionelt er februar lavsæson for travsporten mens talrige heste holder vinterpause. Det bærer fredagens løb imidlertid ikke præg af, idet en vifte af gode heste findes i startlisterne.

- Den milde vinter har måske gjort, at flere er kommet tidligere i gang, vurderer Birger Jørgensen.

- Og i takt med at hestene generelt ikke starter så hyppigt som tidligere, så tror jeg også, at nogen forsøger at gøre sæsonen længere. Måske har nogle heste haft en dårlig periode på et andet tidspunkt i sæsonen, hvilket kan betyde, at de holdes i gang hen over vinteren. I tilfældet Enson, så starter den nu fordi hesten skal have lidt løbsrutine mens den milde vinter er til det. Det er der måske også andre som vælger, analyserer Birger Jørgensen.

Fredagen tæller i alt ni løb på Jydsk Væddeløbsbane fra klokken 15.45

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce