Annonce
Sport

Frederik Andersen taber All Star-finale i NHL

Aaron Doster/Ritzau Scanpix
Målmanden Frederik Andersen deltog som den blot anden dansker i den prestigefyldte All Star-weekend i NHL.

Den danske ishockeyspiller Frederik Andersen og hans All Star-hold formåede ikke at vinde All Star-finalen i NHL.

Det står klart, efter at holdet fra Atlantic Division tabte 4-5 til holdet fra Pacific Division i finalen.

Forinden havde Frederik Andersen og resten af holdet fra Atlantic Division fundet vej til finalen ved at vinde 9-5 over Metropolitan Division natten til søndag dansk tid.

Den danske keeper, der normalt spiller for Toronto Maple Leafs, stod på mål for Atlantic Division i første periode af den første kamp. Her lavede han blot fem redninger på ni forsøg, og første periode endte 4-4.

I kampens anden periode stod russiske Andrei Vasilevski, der er den anden udtagne målmand fra Atlantic Division, på mål.

Den russiske keeper formåede at lave seks redninger på syv forsøg og var dermed i høj grad med til at sikre sejren på 9-5.

Med sejren skulle Frederik Andersen og Atlantic Division møde Pacific Division i All Star-finalen. Finalen blev også spillet natten til søndag dansk tid.

Pacific Division havde vundet 10-5 over Central Division og gik dermed i finalen.

I selve finalen leverede Frederik Andersen otte redninger på ni forsøg, og Atlantic Division var foran med 3-1.

Men uden danskeren og med Vasilevski på mål tabte holdet anden periode, som endte 4-1 til Pacific Division, der dermed tog sejren og titlen.

Frederik Andersen var som den blot anden dansker i historien udtaget til den prestigefyldte All Star-weekend.

Frans Nielsen var i 2017 den første dansker til at blive udtaget til showkampene, der spilles i løbet af en weekend med stor opmærksomhed til følge.

Til All Star-weekenden udvælges de mest seværdige og bedste spillere fra de fire divisioner i NHL.

I All Star-kampene spiller man tre mod tre for at få mange flere mål og afslutninger, og der er ti spillere i alt i trupperne på hvert hold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pengene bliver jo i familien, Jette Skive

Man forstår godt, at Jette Skive, som er ældrerådmand i Aarhus, er sur. Sur over, at hendes afdeling nu står til at aflevere over fire millioner kroner til socialområdet, som er i voldsom pengenød på grund af tilsyneladende ustyrlige og stadigt voksende udgifter til hjemløse og handicappede. Hun har formået at lægge nogle penge til side, så de ældre ikke pludselig lades i stikken, hvis der skulle opstå uventede udgifter på ældreområdet. Det fortjener hun ros for. Ligesom det aftvinger respekt, at hun ikke er parat til at slippe pengene uden sværdslag. Hun argumenterer blandt andet med, at "det svarer jo til, at du har spinket og sparet derhjemme for at have en opsparing til uforudsete ting som eksempelvis et hul i taget. Og så kommer staten pludselig og nupper en stor luns og giver til din nabo, fordi vedkommende ikke kan finde ud af at styre sin økonomi. Det er da dybt uretfærdigt", påpeger hun. God pointe. Og alligevel ikke. For det er værd at huske, at det ikke er staten, som er inde og stjæle fra hende. Pengene bliver jo i familien, hvis man tegner dette billede: Familien har sparet op til uforudsete udgifter - for eksempel et nyt tag. Men pludselig bliver lillebror ramt af et alvorligt handicap, og så må tagkontoen, som står og venter på at blive nødvendig, selvfølgelig holde for. Ikke sandt? Med til historien hører selvfølgelig også, at der er masser af politik i sagen. Jette Skive mere end antyder, at den socialdemokratiske socialrådmand Kristian Würtz bærer skylden for underskuddet, fordi han ikke kan styre økonomien i sin afdeling. I hvilken grad det passer, det er svært at gennemskue for udenforstående - inklusive Jette Skive. For hendes parti, DF, var ikke med i sidste års budgetforlig og derfor heller ikke med i aftalen om omfordeling af midler, som skal lukke hullerne i Kristian Würtz' kasser. Men man må gå ud fra, at Würtz har talt sin sag godt ved forhandlingerne, for samtlige partier i byrådet minus DF står bag aftalen. Meget mere er der ikke at sige om den sag. Det skulle da lige være et genoptryk af den gamle sandhed, at "når krybben er tom, så bides hestene". Så hvis vi ikke kan leve med en evigt anstrengt økonomi på social- og ældreområdet, så skulle vi måske overveje at bede om at få lov at sætte skatten lidt op i Aarhus.

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce