Annonce
Østjylland

Frederik cyklede fra København til Paris: Kæresten faldt på knæ foran Eiffeltårnet

I København vinkende 27-årige Xenius fra Kolind farvel til sin kæreste Frederik, som 14. juli skulle cykle til Paris med Tour De Taxa for at samle penge ind til Julemærkefonden. Mens Frederik svedte i cykelsadlen, planlagde Xenius at overraske kær

KOLIND: Første maj rykkede 27-årige Xenius Thomas Mønster Nielsen teltpælene op fra Kolind på Djursland og flyttede ind hos sin 23-årige kæreste Frederik Nielsen i København. De to unge mennesker havde i forvejen kun kendt hinanden siden februar, men det føltes rigtigt for det unge par at flytte sammen, og hvorfor så vente.

Noget andet, som for Xenius føltes rigtigt, var at fri til Frederik.

Siden starten af året havde kæresten Frederik trænet med Tour De Taxa, hvor de i juli skulle cykle fra Danmark til Paris for at samle penge ind til fordel for Julemærkefonden.

Selvom Xenius og Frederik ikke havde kendt hinanden så længe, spurgte Frederik, om Xenius ikke havde lyst til at tage til Paris og være der, når han cyklede over målstregen i Paris.

Og det var her, at de første tanker til et frieri meldte sig.

- Jeg begyndte at lege med ideen om, hvor romantisk det kunne være at fri i Paris, efter vi havde kendt hinanden i godt tre måneder. Frederik havde spurgt, om jeg ikke ville med til Paris sammen med hans mor og morens veninde, fortæller Xenius, der de sidste ni år har arbejdet i Djurs Sommerland, men nu har skiftet den jyske forlystelsespark ud med arbejdspladsen Tivoli København, da han flyttede ind hos Frederik.

Med sommer og højsæson i Tivoli København var det svært at planlægge et frieri, uden at Frederik fattede mistanke.

- Det var først for en måneds tid siden, at jeg besluttede mig for, at det skulle være i Paris, at jeg ville fri. Jeg fik travlt, for jeg har arbejdet meget, og når jeg havde fri, havde Frederik også, så det har været frustrerende ikke at kunne gå ud og handle alene, uden han ville fatte mistanke, fortæller Xenius.

Hele ugen op til var meget blandet. Mest af alt fordi jeg var utrolig nervøs. Jeg har aldrig været en meget frembrusende person eller en, som stiller sig op foran andre og siger noget. Der var virkelig noget, der skulle overvindes.

Xenius Thomas Mønster Nielsen
Tour De Taxa cykelrytterne cyklede fra Danmark til Paris til fordel for Julemærkefonden fra 14. til 21. juli. Foto: Jonas Stage

Travlt efter afsked

Med Frederik sendt ud ad døren og med kurs mod Paris sammen med de andre fra Tour De Taxa, havde Xenius Thomas Mønster Nielsen nok at se til.

- Jeg havde kun en uges tid, før jeg skulle stå foran en masse mennesker i Paris og fri til Frederik. Jeg skyndte mig til guldsmeden og bestilte et par ringe, og derefter suste jeg i Tiger for at købe noget tekstilfarve til de T-shirts, jeg endte med at gøre til en del af frieriet. Og så skulle jeg selvfølgelig spørge Frederiks mor om tilladelse, siger Xenius, som sammen med Frederiks mor og morens veninde Christina tog en bus til Paris for at tage imod Frederik.

- Hele ugen op til var meget blandet. Mest af alt fordi jeg var utrolig nervøs. Jeg har aldrig været en meget frembrusende person eller en, som stiller sig op foran andre og siger noget. Der var virkelig noget, der skulle overvindes, fortæller Xenius, som også havde googlet sig frem til, hvilket knæ, der er det rigtige at gå ned på, når man frier.

Der blev klappet og jublet, da Xenius faldt på knæ foran de 300 cykelryttere. Foto: Jonas Stage
Annonce

Vil du gifte dig med mig?

Frederik cyklede 21. juli sammen med godt 300 andre fra Tour De Taxa ind på pladsen foran Eiffeltårnet, hvor Xenius stillede sig op sammen med Frederiks mor og veninden Christina i de T-shirts, som Xenius på forhånd havde lavet. 'Vil du' stod der på den ene, 'gifte dig' på den anden, og 'med mig' på den tredje T-shirt, som Xenius havde på.

- Jeg tror ikke, det gik op for Frederik til at starte med. Men så kunne jeg se, at han fik tårer i øjnene og nikkede ja til mig. Folk begyndte at juble, da Frederik gik ned til mig og gav mig et kæmpe kram. Jeg var selv meget berørt, så kunne næsten ikke få noget frem, men fik sagt det vigtigste. Vil du gifte dig med mig, fortæller Xenius.

For Frederik var der ingen betænkningstid eller tvivl, da kæresten Xenius gik ned på knæ. Dog havde Xenius ret i, at der lige skulle gå lidt tid, før det gik op for ham, hvad der var ved at ske.

- Jeg nåede at tænke mange tanker, da Xenius, min mor og Christina stillede sig op foran os alle. Skal de synge? Vil de ønske os tillykke, fordi vi er nået til Paris? Jeg var så forvirret. På Xenius trøje stod der 'med mig', og det forstod jeg ikke, før jeg fik koblet de tre trøjer sammen. 'Vil du gifte dig med mig,' stod der, forklarer Frederik, som slet ikke havde regnet med et frieri, efter at have cyklet 1400 kilometer fra København til Paris.

- Jeg tøvede ikke et sekund, da jeg svarede ja, da Xenius gik på knæ. Jeg er ovenud lykkelig over, at han turde gøre det foran så mange fremmede mennesker. Og endnu mere glad og lykkelig over, at han vil gifte sig med mig, siger kæresten Frederik Nielsen.

Fra venstre er Christina, Frederiks mor Lotte, Xenius og Frederik. Xenius havde på forhånd lavet T-shirtsene, som de havde på, da Frederik sammen med resten af Tour De Taxa cyklede ind på pladsen foran Eiffeltårnet. Foto: Privat

">

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

24-årig mistænkt for narkokørsel mandag aften

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Forurenet med pesticider: Sprøjtegift fundet i 40 procent af vandboringer i Aarhus

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce