Annonce
Østjylland

Frederik cyklede fra København til Paris: Kæresten faldt på knæ foran Eiffeltårnet

21. juli overraskede Xenius Thomas Mønster Nielsen sin kæreste Frederik Nielsen med et frieri, da Frederik cyklede i mål sammen med Tour De Taxa i Paris. Foto: Jonas Stage

I København vinkende 27-årige Xenius fra Kolind farvel til sin kæreste Frederik, som 14. juli skulle cykle til Paris med Tour De Taxa for at samle penge ind til Julemærkefonden. Mens Frederik svedte i cykelsadlen, planlagde Xenius at overraske kæresten Frederik med et frieri foran Eiffeltårnet.

KOLIND: Første maj rykkede 27-årige Xenius Thomas Mønster Nielsen teltpælene op fra Kolind på Djursland og flyttede ind hos sin 23-årige kæreste Frederik Nielsen i København. De to unge mennesker havde i forvejen kun kendt hinanden siden februar, men det føltes rigtigt for det unge par at flytte sammen, og hvorfor så vente.

Noget andet, som for Xenius føltes rigtigt, var at fri til Frederik.

Siden starten af året havde kæresten Frederik trænet med Tour De Taxa, hvor de i juli skulle cykle fra Danmark til Paris for at samle penge ind til fordel for Julemærkefonden.

Selvom Xenius og Frederik ikke havde kendt hinanden så længe, spurgte Frederik, om Xenius ikke havde lyst til at tage til Paris og være der, når han cyklede over målstregen i Paris.

Og det var her, at de første tanker til et frieri meldte sig.

- Jeg begyndte at lege med ideen om, hvor romantisk det kunne være at fri i Paris, efter vi havde kendt hinanden i godt tre måneder. Frederik havde spurgt, om jeg ikke ville med til Paris sammen med hans mor og morens veninde, fortæller Xenius, der de sidste ni år har arbejdet i Djurs Sommerland, men nu har skiftet den jyske forlystelsespark ud med arbejdspladsen Tivoli København, da han flyttede ind hos Frederik.

Med sommer og højsæson i Tivoli København var det svært at planlægge et frieri, uden at Frederik fattede mistanke.

- Det var først for en måneds tid siden, at jeg besluttede mig for, at det skulle være i Paris, at jeg ville fri. Jeg fik travlt, for jeg har arbejdet meget, og når jeg havde fri, havde Frederik også, så det har været frustrerende ikke at kunne gå ud og handle alene, uden han ville fatte mistanke, fortæller Xenius.

Annonce

Hele ugen op til var meget blandet. Mest af alt fordi jeg var utrolig nervøs. Jeg har aldrig været en meget frembrusende person eller en, som stiller sig op foran andre og siger noget. Der var virkelig noget, der skulle overvindes.

Xenius Thomas Mønster Nielsen
Tour De Taxa cykelrytterne cyklede fra Danmark til Paris til fordel for Julemærkefonden fra 14. til 21. juli. Foto: Jonas Stage

Travlt efter afsked

Med Frederik sendt ud ad døren og med kurs mod Paris sammen med de andre fra Tour De Taxa, havde Xenius Thomas Mønster Nielsen nok at se til.

- Jeg havde kun en uges tid, før jeg skulle stå foran en masse mennesker i Paris og fri til Frederik. Jeg skyndte mig til guldsmeden og bestilte et par ringe, og derefter suste jeg i Tiger for at købe noget tekstilfarve til de T-shirts, jeg endte med at gøre til en del af frieriet. Og så skulle jeg selvfølgelig spørge Frederiks mor om tilladelse, siger Xenius, som sammen med Frederiks mor og morens veninde Christina tog en bus til Paris for at tage imod Frederik.

- Hele ugen op til var meget blandet. Mest af alt fordi jeg var utrolig nervøs. Jeg har aldrig været en meget frembrusende person eller en, som stiller sig op foran andre og siger noget. Der var virkelig noget, der skulle overvindes, fortæller Xenius, som også havde googlet sig frem til, hvilket knæ, der er det rigtige at gå ned på, når man frier.

Der blev klappet og jublet, da Xenius faldt på knæ foran de 300 cykelryttere. Foto: Jonas Stage

Vil du gifte dig med mig?

Frederik cyklede 21. juli sammen med godt 300 andre fra Tour De Taxa ind på pladsen foran Eiffeltårnet, hvor Xenius stillede sig op sammen med Frederiks mor og veninden Christina i de T-shirts, som Xenius på forhånd havde lavet. 'Vil du' stod der på den ene, 'gifte dig' på den anden, og 'med mig' på den tredje T-shirt, som Xenius havde på.

- Jeg tror ikke, det gik op for Frederik til at starte med. Men så kunne jeg se, at han fik tårer i øjnene og nikkede ja til mig. Folk begyndte at juble, da Frederik gik ned til mig og gav mig et kæmpe kram. Jeg var selv meget berørt, så kunne næsten ikke få noget frem, men fik sagt det vigtigste. Vil du gifte dig med mig, fortæller Xenius.

For Frederik var der ingen betænkningstid eller tvivl, da kæresten Xenius gik ned på knæ. Dog havde Xenius ret i, at der lige skulle gå lidt tid, før det gik op for ham, hvad der var ved at ske.

- Jeg nåede at tænke mange tanker, da Xenius, min mor og Christina stillede sig op foran os alle. Skal de synge? Vil de ønske os tillykke, fordi vi er nået til Paris? Jeg var så forvirret. På Xenius trøje stod der 'med mig', og det forstod jeg ikke, før jeg fik koblet de tre trøjer sammen. 'Vil du gifte dig med mig,' stod der, forklarer Frederik, som slet ikke havde regnet med et frieri, efter at have cyklet 1400 kilometer fra København til Paris.

- Jeg tøvede ikke et sekund, da jeg svarede ja, da Xenius gik på knæ. Jeg er ovenud lykkelig over, at han turde gøre det foran så mange fremmede mennesker. Og endnu mere glad og lykkelig over, at han vil gifte sig med mig, siger kæresten Frederik Nielsen.

Fra venstre er Christina, Frederiks mor Lotte, Xenius og Frederik. Xenius havde på forhånd lavet T-shirtsene, som de havde på, da Frederik sammen med resten af Tour De Taxa cyklede ind på pladsen foran Eiffeltårnet. Foto: Privat

">

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce