Annonce
Aarhus

Fregatten Jylland fylder 160 år: Fejres med klatring i skibets rig, kanonskud og kage

Til jubilæumsdagene vil der være aktiviteter for store som små. Blandt aktiviteterne tilbydes en klatretur i skibets rig. Foto: PR/Per Bille
19. og 20. september fejrer Fregatten Jylland sit 160-års jubilæum, og på grund af corona er det et helt bevidst valg at afholde sig fra ét samlende arrangement, men i stedet fokusere på en række gentagende aktiviteter fordelt over to dage.
Annonce

EBELTOFT:  Alle sejl er sat til på Fregatten Jylland, når der lørdag 19. og søndag 20. september rigges op til jubilæumsfejring i Ebeltoft.

Skibet, som havde stabelafløbning i 1860 fra Holmen i København, kan i 2020 fejre 160-års jubilæum, og det markeres hen over weekenden med kanonskud, historiske introduktioner for børn og voksne, ture med lift i 90 meters højde og mulighed for klatring i skibets rig.

- Fregatten Jylland rammer i år sit 160-års jubilæum, og det vil vi gerne markere ved at invitere gæster til et par helt specielle dage, fortæller Karin Buhl Slæggerup, direktør på Fregatten Jylland.

Annonce

En maritim kulturarv

Bølgerne er gået højt gennem skibets 160-års historie. I dag ligger skibet i Ebeltoft, som et vartegn for byen og et levende museum, der med sine 71 meter, tre master, og 44 kanoner er et imponerende og enestående symbol på en fantastisk epoke i Danmarks maritime historie.


Vi har et spækket program klar til vores gæster. Vi skyder kanonen af og tilbyder både en tur op i en 90 meter lift, hvor man kan nyde udsigten over Ebeltoft og vigen, og muligheden for at klatre i Fregattens rig. Og så vil der selvfølgelig være fødselsdagskage til alle fremmødte.

Direktør på Fregatten Jylland


- Dykker man ned i historien, er det en dramatisk rejse, Fregatten Jylland har været på, og det er helt utroligt, at den kan fejre 160-års jubilæum. Skibet har overlevet et stort søslag, det har ageret kongeskib, sejlet på verdenshavene, været lejrskole for provinsbørn, har sågar været sunket og solgt til ophugning. Men det har heldigvis overlevet det hele, og vi glæder os meget til at fejre fregattens lange liv og vores maritime kulturarv, siger Karin Buhl Slæggerup.

Annonce

Corona kræver nytænkt fejring

Et helt bevidst valg fra institutionens side har været at afholde sig fra ét samlende arrangement, men i stedet fokusere på en række gentagende aktiviteter fordelt over to dage.

På grund af corona er det et helt bevidst valg fra institutionens side at afholde sig fra ét samlende arrangement, men i stedet fokusere på en række gentagende aktiviteter fordelt over weekendens to dage. Foto: PR/Per Bille

- Vi er meget bevidste om hele Corona-situationen og det sidste vi ønsker er at samle mange mennesker på ét sted. Vi har indført en lang række Covid19-foranstaltninger og har fuld fokus på flowet af gæster over de to dage, så vores gæster kan føle sig trygge ved et besøg, siger Karin Buhl Slæggerup.

Annonce

Kage, krantur og Kanonskud

Med et jubilæum i horisonten er der udsigt til et par spændende dage, når gæster bydes velkommen med historiske fortællinger, særudstillinger om Fregattens mange roller, aktiviteter for både store og små samt affyringer af skibets kanon.

- Vi har et spækket program klar til vores gæster. Vi skyder kanonen af og tilbyder både en tur op i en 90 meter lift, hvor man kan nyde udsigten over Ebeltoft og vigen, og muligheden for at klatre i Fregattens rig. Og så vil der selvfølgelig være fødselsdagskage til alle fremmødte, afslutter direktør KarinBuhl Slæggerup.

Dagsprogram kl. 10-16 for jubilæumsdagene:

Kl. 10:00: Dørene åbner for gæsterne

Kl. 10.30: Historisk introduktion om fregatten Jylland

Kl. 11.00: Skibsdrenges liv ombord – introduktion for børn

Kl. 11.30: Hør om fregattens kanoner

Kl. 12.00: KANONSKUD

Kl. 12.05: Lav dit eget reb

Kl. 13.00: Skibsdrenges liv ombord – introduktion for børn

Kl. 13.30: Lav dit eget reb

Kl. 14.00: Historisk introduktion om fregatten Jylland

Kl. 14.30: Lav dit eget reb

Hver 20. min vil der være mulighed for at se skibet fra en lift i 90 meters højde (skal bookes på forhånd)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce