Annonce
Østjylland

Fregatten Jylland lyser atter julehimlen op i Ebeltoft

Fra venstre er det filialdirektør Mik Steenfeldt, Sparekassen Kronjylland, direktør Karin Buhl Slæggerup, Fregatten Jylland og formand for Fregatten Jylland Tommy Bøgehøj. Pressebillede
Annonce

Ebeltoft: Torsdag 21. november påbegyndes opsætningen af lyskæderne i fregatten Jyllands master og lørdag 23. november ca. kl. 15.45 vil lyskæderne blive tændt, når julemanden efter tradition i Ebeltoft sejler ind med julestemning til byen.

Det kan ske i kraft af en donation fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond og dermed vil Ebeltoft Vig i vintermånederne for første gang i 20 år på ny blive oplyst af lyskæder i fregattens rigning. Lyskæderne sættes op i rigningen – lige fra bovspyd til mesanbom, og vil kunne ses langvejs fra.

- Der har gennem årene været et stort ønske i Ebeltoft om at få julebelysningen tilbage på fregatten, som jeg har siden min start som direktør på Fregatten Jylland har hørt fra mange sider, siger direktør for fregatten Karin Buhl Slæggerup i en pressemeddelelse.

- Derfor er vi også taknemmelige for den flotte donation fra Sparekassen Kronjylland, som har muliggjort at gennemføre projektet, siger hun.

I slutningen af 1990’erne var fregatten Jylland også oplyst af lyskæder i rigningen, men en stor del af dem blæste ned under orkanen i julen 1999. Derefter blev det besluttet at droppe denne belysning, til stor skuffelse for mange i Ebeltoft og omegn.

Med de nye energiformer har det også været muligt at tænke bæredygtigt omkring løsningen, idet de nye lyskæder har LED-pærer og kan klare langt større vejrmæssige belastninger end tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce