Annonce
Syddjurs

Fregattens liv tolket af 18 kunstnere

Jette Gejl i gang med at installere sit værk. Pr-foto
Sammenslutning af kunstnere ruller sig ud i Ebeltoft.

EBELTOFT: 18 kunstnere fortolker den gamle Fregatten Jylland og dens historie med en udstilling, som kan ses på fregatten i Ebeltoft til 20. oktober.

Det er Jylland på Jylland. Fregatten har inviteret kunstnersammenslutningen ’Jylland’ om bord, og 18 af sammenslutningens medlemmer har med stort engagement taget fat på en af perlerne i vores kulturarv og skabt 21 nye værker, som er installeret på skibet, på fregatpladsen og i museumshallen.

Kunstnerne byder på nye og aktuelle fortolkninger af fregattens dramatiske historie som krigsskib, sømandslivet om bord og den smukke skibskonstruktion.

- Værkerne supplerer de historiske fortællinger med nye visuelle ud- og indsigter, og kunst og kulturarv beriger hinanden, siger udstillingsleder Karen Louise Juhl Christensen.

Et mindre katalog omdeles gratis omdeles til gæsterne.

Annonce

Udstillingen og kunstnerne

"Jylland på Jylland. Kunsten går ombord" Særudstilling på Fregatten Jylland. Kan ses til 20. oktober 2019

Deltagende kunstnere: Randi og Katrine, Henrik Menné, Milena Bonifacini, Marianne Hesselbjerg, Marianne Jørgensen, Leif Kath, Jette Gejl, Erland Knudssøn Madsen, Jesper Rasmussen, Kurt Tegtmeier, Eva Öhrling, Sophus Ejler Jepsen, Jacob Tækker, Anders Bonnesen, Lise Nørholm, Sonja Lillebæk Christensen og Mogens Gissel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce