Annonce
Sport

Fremad-chefen stoler på sit mandskab: Langt fra oprykning, men holdet til næste sæson skal hovedsageligt styrkes af egne spillere

Lasse Hauge Mortensen var en af de nye spillere i Aarhus Fremads 2. Divisionstrup, da han kom ind seneste sommer. Her blev han rykket op fra klubben Danmarksserie-mandskab. Foto: Ole Nielsen.
Fredag rykkede Jammerbugt op, og med en spillerunde tilbage er der 14 point mellem de to hold. Alligevel regner cheftræner Morten Dahm Kjærgaard dog med, at det bliver en rolig sommer, hvor kun anfører Nicklas Ullum skal erstattes direkte.

FODBOLD: Allerede fredag aften blev det bekræftet.

Det, som der i virkeligheden var at spille om for Aarhus Fremad lørdag.

Da Jammerbugt og Brabrand spillede uafgjort, blev det gjort matematisk umuligt for Aarhus Fremad at nå noget som helst. Oprykning var væk for længst. Og nu var muligheden for ikke at ende i top seks også forsvundet.

Annonce

Det var nu ikke til at se lørdag, hvor holdet mødte Middelfart, for det var Fremad, der styrede kampen i langt størstedelen af den. Alligevel endte de utroligt nok med at tabe 1-2, da Middelfart scorede et sejrsmål i fjerde tillægsminut.

Det var den sidste hjemmekamp på Riisvangen i sæsonen. Næste weekend venter en udekamp mod B93. Et opgør, hvor kun æren er på spil for begge hold. Og så kommer der en sommerferie, som formentlig kan blive ret kedelig for klubben.


Vi har godt styr på de unge mennesker, der spiller på de glimrende akademier i hele Jylland og på profilerne i rækken. Vi føler ikke, vi skal hente fem spillere for at være klar til noget som helst.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


For der skal ifølge cheftræner Morten Dahm Kjærgaard ikke ske ret meget. Den eneste spiller, der stopper, er Nicklas Ullum, som fredag offentliggjorde, at han stoppede sin karriere.

- Der er ikke nogle, der skifter væk, af hvad vi ved af. Vi har aftaler på en lang række spillere, så der skal komme henvendelser, hvis de skal væk. Og der er ikke mig bekendt nogen, der skifter. Der kan selvfølgelig ske meget over en sommer, men det er ikke vores intension, at nogen af dem skal væk.

- Vi ved, at vi selvfølgelig skal have erstattet Ullum, og ellers kigger vi på, hvordan vi kan styrke os i vores kultur, og det gør vi meget i vores dagligdag, hvor spillerne flytter sig meget, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Shortlisten er klar

Sidste sommer var der ellers godt gang i udskiftningsmøllen for Aarhus Fremad, hvor en pokkers masse spillere skiftede væk.

Morten Dahm Kjærgaard har allerede styr på, hvad der findes af potentielle emner på positionen som midterforsvarer.

- Vi har fuldstændig styr på, hvad der ligger af emner, vi kunne tænke os at snakke videre med. Det er en løbende proces. Men vores kontraktbeløb er jo meget lavt, og det er ikke noget, man lever af, så vi rykker nok ikke en fra København hertil.

- Men vi har godt styr på de unge mennesker, der spiller på de glimrende akademier i hele Jylland og på profilerne i rækken. Men vi føler ikke, vi skal hente fem spillere for at være klar til noget som helst. Vi er rigtig godt tilfredse med den trup, vi har, og værdien i at beholde den er superstor, siger cheftræneren.

2. Division

Aarhus Fremad - Middelfart Boldklub 1-2 (1-1)

  • 1-0 Søren Andreasen (42.)
  • 1-1 Peter Dahl Kristensen (straffe) (44.)
  • 1-2 Jonas Andersen (90+4)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner (Frederik Jørgensen 85.), Nicklas Ullum, Christian Bech, Emil Junge - Lucas From (Søren Bugge 38.), Emil Hauge Mortensen, Lasse Hauge Mortensen, Magnus Kirchheiner (Mathias Valentin 75.) - Søren Andreasen, Mathias Laursen Christensen
  • Middelfart Boldklub (4-4-2): Casper Radza - Emil Lyng, Niclas Vemmelund, Mads Jørgensen, Hanus Sørensen (Oliver Schkolnik 83.) - Peter Dahl Kristensen, Jacob Linnet, Martin Conley (Jonas Villemoes 65.), Esben Petersen (Casper Johansen 65.) - Nicolai Frederiksen (Matthias Præst 65.), Frederik Høgh (Jonas Andersen 83.)
  • Advarsler: Aarhus Fremad: Frederik Jørgensen. Middelfart: Martin Conley, Hanus Sørensen. 
  • Tilskuere: 554 på Riisvangen.
Annonce

Fremad spillede bedst mod Middelfart

Aarhus Fremad var på rigtig mange måder uheldige på hjemmebane lørdag.

Der var nogle enkelte chancer, men Fremads føringsmål kom først efter 42 minutters spil. Fra Søren til Søren. Bugge til Andreasen. Og Fremads topangriber headede flot og sikkert bolden ind bag Casper Radza i Middelfart-buret.

Middelfart var i øvrigt klubben, som Søren Andreasen kom fra for halvandet år siden og har siden da været en stor profil på Fremads mandskab. Men assistmageren Søren Bugge burde i virkeligheden ikke have været på banen på det tidspunkt.

Det er ikke fordi, Århus Stiftstidende har en aversion mod Søren Bugge, der i foråret har spillet ganske gode kampe for holdet. Men han kom ind i stedet for en skadet Lucas From, der efter en grim stempling på læggen fra Esben Petersen måtte udgå. Petersen begik end ikke frispark ifølge kampens dommer.


Bare to minutter efter Fremads føringsmål udlignede Peter Dahl på straffespark for Middelfart. Peter Dahls sidebeskæftigelse er som stand-upper. De fleste på Riisvangen mente, at dommen om straffe var en joke. Nicklas Ullum lavede en tackling på en Middelfart-angriber, der mistede balancen efter et yderst kikset afslutningsforsøg. Det medførte voldsomme protester fra Fremads fans bag målet.

Peter Dahl fejrede derefter scoringen med at juble som Jon Dahl mod Sverige i 2004. Hænderne op til ørerne. "Hvad si'r i?"

Anden halvleg var et stort Fremad-pres, men de sidste ti minutter vågnede fynboerne op. Og fire minutter inde i anden halvlegs tillægstid scorede den tidligere VSK Aarhus-angriber Jonas Andersen et flot hovedstødsmål og gav Middelfart sejren i en kamp, der på mange måder var vigtigere for dem end for Fremad.

- Vi er godt tilfredse med rigtig mange ting i kampen. Der var nogle ting, der skulle gå imod os, hvis vi ikke skulle vinde. Det var en præstation til mere i dag, og det er vi tilfredse med. Men vi er også megaærgerlige over, at de scorer til sidst. De vil ikke så meget og passer meget på sig selv og forsøger først lidt til sidst, og det lykkedes de med, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Middelfarts sejr er dårlige nyheder for Brabrand og VSK Aarhus. Brabrand er med en spillerunde tilbage et point efter Middelfart, der er nummer seks. VSK Aarhus har dog stadig alt i egne hænder.

Søndag spiller VSK på udebane mod Thisted. En sejr vil bringe dem i top seks. En bedrift, Aarhus Fremad allerede har klaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce