Annonce
Sport

Fremad dukkede sejrsvante Thisted

<p>Mathias Schjødt sled og slæbte sammen med Lasse Nørdam fremme i front for Aarhus Fremad mod Thisted, og i høj grad medvirkende til at stresse topholdet. Foto: Kim Haugaard.</p>

Holdet fra Riisvangen sluttede en forrygende efterårs-slutspurt i 2. division af med at besejre topholdet fra Thisted. Dermed tager man seks point med over i oprykningsspillet til foråret.

Det gør lidt af en forskel.

For med lørdagens sejr på 2-1 over topholdet Thisted på et yderst velbesøgt Riisvangen Stadion sikrede Aarhus Fremad sig ikke kun endegyldigt en plads i forårets oprykningsspil til 1. division, men udfaldet i efterårets sidste kamp betyder også, at holdet dermed får seks point med over i slutspillet. Og giver helt andre muligheder end havde det kun været tre point.

»De her tre point betyder rigtig meget. Nu er vi jo med i midt-bund-regionen af slutspillet, og så viser vi også, at vi godt kan være med på det her niveau. Så der er meget at se frem mod til foråret,« kom det efter kampen fra Fremads cheftræner Claus Christiansen.

Annonce

Dermed slutter Fremad på fjerdepladsen i 2. division pulje 3 og nu venter så HIK, Hvidovre, AB, Brønshøj, Frem, Fremad Amager, Marienlyst, Nykøbing FC, Thisted, Brabrand og Middelfart i oprykningsspillet efter nytår.

»Det bliver rigtig sjovt. Der er masser af traditionsklubber med i feltet, Frem, Fremad Amager, AB, og når vi tænker på, at vi for seks kampe siden lå sidst i den her pulje, er vi altså nået langt. Vi er kommet fra ingenting og til nu at have seks point med over i slutspillet. Det er stort,« lød det fra Christiansen, mens spillerne - ganske fortjent - blev hyldet af de tigerstribede fans ude på plænen. I alt 786 tilksuere kiggede i øvrigt på denne råkolde eftermiddag, og det lugter jo allerede lidt af 1. division.

Thisted havde blot tabt én kamp i efteråret inden lørdagens møde, men hjemmeholdet spillede deres chance og grundlagde sejren på to scoringer før pausen af Nicklas Ullum og Anders Nissen.

Allan Høvenhoff reducerede med lidt mere end tyve minutter tilbage for Thisted, og så gik der nervøse trækninger i det århusianske sejrs-projekt. Gæsterne pressede løs og sværmede omkring Fremad-feltet.

»Jeg er jo noget træt af, at det skal blive så spændende til sidst. Vi har jo flere muligheder for at lukke kampen, blandt andet et par friløbere. Vi kommer til at stå for langt tilbage i anden halvleg, og det virker som om, at spillerne bliver en lille smule bange, fordi der går træthed i den. Men det ændrer ikke på, at spillerne leverer en fantastisk flot fight,« sagde Chistiansen og tørrede sveden af panden.

Og ja, der var et par store muligheder, der blev skyllet ud: Michael Sten Jensen sendte ved stillingen 2-0 en friløber langt over mål, og påstod efterfølgende, at bolden ramte en knold på banen, da han skulle afslutte, og evigt energiske Lasse Nørdam fik en lignende mulighed, men tog et for langt træk, da duellen mod Thisted-keeperen skulle stå sin prøve.

»Thisted er altså et godt hold, og har mange offensive profiler at trække på, men jeg synes, at de var rystende dårlige i første halvleg, og jeg kunne også høre, at de fik en kæmpe skideballe i pausen. Det er et helt andet hold, der kommer ud efter det, og det holdt hårdt. Så jeg er lettet og glad og stolt,« smilede Fremad-træneren, der til foråret kommer til at undvære to af holdets største profiler.

Angriber Daniel Flyger, tidligere Skanderborg og Silkeborg, og anfører og midtstopper Michael G. Pedersen har begge valgt at stoppe karrieren.

»Daniel Flyger har problemer med sit ene knæ, og kan ikke holde til det længere, og Michael er bare ved at være gammel. Han har været med i mange år, og er stadig en rigtig dygtig og vigtig spiller, men man skal også kende sin tid, og det er jo et stop, der har været på vej flere gange. I forhold til ham bliver der helt klart et tomrum inde på banen, som vi skal forsøge at udfylde, mens jeg synes, at vi har er godt dækket ind på de offensive pladser med mange dygtige spillere,« sagde Claus Christiansen.

Du har ikke prøvet at overtale dem til lige at tage foråret med, når nu I skal spille oprykningsspil?

»Nej, jeg kan godt mærke på folk, når de ikke kan eller vil mere. Og det skal man respektere.«

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce