Annonce
Sport

Fremad er tilbage på sporet: Det mentale fokus fylder meget, Jammerbugt fylder overhovedet ikke

Søren Andreasen scorer her til 2-0. Han lagde samtidig op til det Fremads første mål. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad er allerede syv point efter Jammerbugt, som ligner den største konkurrent til oprykning.
Annonce

FODBOLD: Bo Zinck sidder fem-seks meter bag udskiftningsboksene på Riisvangen Stadion. Han har en blokholder med, men det meste af tiden går på at holde øje med spillet.

Bo Zinck er måske ikke den mest kendte mand i Aarhus. Men i nordjyske divisionskredse ved alle, hvem han er.

Det var ham, der i 2017 rykkede Thisted op fra 2. Division. Og det er ham, som nu står i spidsen for Jammerbugt FC. Et mandskab, der er blandt favoritterne til oprykning og som har startet indeværende sæson helt perfekt. 18 ud af 18 mulige point, en målscore på 18-7. Ingen har kunne stoppe holdet fra Pandrup.

Måske kan Aarhus Fremad. Holdet har åbent meldt ud, at oprykning er målet, men allerede nu er der syv point til forskel på de to hold. Det står klart, efter Aarhus Fremad lørdag klaskede et magtesløst FC Sydvest-hold med hele 4-0.

Men allerede nu skal Aarhus Fremad jagte. Jojo, der er 20 kampe tilbage, men de er allerede nu bagud med en betydelig margen. Se bare på Superligaen, hvor FC Midtjylland ikke har været det bedste hold i de første tre kampe, men deres margen på fem point til FC København bliver allerede diskuteret.

Det gør det bare ikke internt i Aarhus Fremad. Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard er ikke kun fodboldtræner, han er også uddannet mentaltræner. Og han arbejder meget med, at fokus på intet tidspunkt skal være på andet end holdet selv.

- Vi har ikke haft og har ikke fokus på Jammerbugt. Vores præstationer og resultater bliver ikke anderledes af deres præstationer og resultater. Vi kan godt notere det og lægge et ubevidst pres på os selv, men det handler om, at vi finder den følelse, der gør, at vi kan konkurrere. Vi skal holde fast i os selv, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Følg planen

Lørdagens præstation var aldrig for alvor i fare. Efter en halv time stod der 3-0 til Aarhus Fremad, og Sydvest var aldrig rigtig for alvor med i kampen.

Et skridt opad i forhold til sidste weekends nederlag mod Thisted. Og endnu et skridt opad i forhold til kampen 14 dage tidligere, hvor Fremad var næstbedst i lokalopgøret mod VSK Aarhus.


- Vi gjorde ikke noget, vi ikke havde aftalt. Og vi lægger ekstra på i dag i forhold til Thisted-kampen og kunne endda score et par mere.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


- Vi gør rigtig meget ud af vores evaluering, og det skal hjælpe os med at holde fokus. Vi var hårde ved os selv efter VSK-kampen på grund af de sidste 11 minutter indtil det straffespark, de scorede på. Det handler om at være tro over for os selv, og det var vi ikke i de 11 minutter, hvor det blev noget "hug-og-håb".

- Mod Thisted var vi lidt bedre, men vi kan ikke kontrollere resultatet. Kun os selv og vores egen præstation. Og i dag gik vi så et skridt længere og havde rettet på et par af de problemer, vi havde mod Thisted, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Aldrig i fare for at smide sejren

Allerede efter 15 sekunder blev FC Sydvest advaret. Angriberen Søren Andreasen fik sendt en afslutning mod mål, der lige nøjagtigt kringlede sig forbi den ene stolpe. Hans afslutning faldt efter et indlæg, og det var også sådan de to første Fremad-mål gik i netmaskerne.

Først var det Mathias Laursen Christensen, der headede en bold i mål efter 20 minutters spil. Seks minutter senere flugtede Søren Andreasen bolden ind til 2-0. Begge gange efter et indlæg helt ind i det lille felt, hvor målmand Mads Petersen stod klistret på stregen.

Magnus Kirchheiner gjorde det til 3-0 efter en flot solotur efter en halv times spil, før hans storebror Marcus Kirchheiner scorede til 4-0 på et afrettet langskud i anden halvleg. Selvom diverse statistiksider har noteret storebror Marcus for en hel del mål i sæsonen, er det faktisk hans første.

2. Division

Aarhus Fremad - FC Sydvest 05 Tønder 4-0 (3-0)

  • 1-0 Mathias Laursen Christensen (20.)
  • 2-0 Søren Andreasen (26.)
  • 3-0 Magnus Kirchheiner (30.)
  • 4-0 Marcus Kirchheiner (60.)

  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner (Mathias Damgaard 76.), Nicklas Ullum (Mathias Damgaard 85.), Christian Bech, Lasse Hauge Mortensen - Magnus Kirchheiner (Lucas From 67.), Nikolaj Kirk, Emil Hauge Mortensen, Martin Mikkelsen (Christian Nissen 67.) - Mathias Laursen Christensen (Emil Obitsø Nielsen 76.), Søren Andreasen
  • FC Sydvest (4-4-2): Mads Petersen - Emil Ankersen, Marten van Ittersum, Christian Degn, Oliver Nielsen - Marco Hansen (Marcus Holm Nielsen 71.) , Lasse Clausen (David Easter 46.), Kasper Sørensen (Jonas Holm 71.), Andreas Broe (Joe Guinchard 46.) - Martin H. Egelund (Martin Riis 71.), Ardit Murati. 
  • Advarsler: Aarhus Fremad: Søren Bugge, FC Sydvest: Christian Degn.

- Vi gjorde ikke noget, vi ikke havde aftalt. Og vi lægger ekstra på i dag i forhold til Thisted-kampen og kunne endda score et par mere. Samtidig giver vi intet væk. Det var godt, flot og en dejlig bekræftelse, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Nicklas Ullum fik comeback efter en lårskade mod Thisted og fik endnu engang 90 minutter i dag. Og så fik Christian Nissen comeback efter en ankelskade.

- Vi havde bedre styr på vores defensiv i dag. Nicklas Ullum spillede med mere overskud i forsvaret, og vi havde godt styr på, hvornår vi skulle spille direkte, hvornår vi skulle presse højt, og hvornår vi skulle holde i bolden, siger Morten Dahm Kjærgaard ...

... Hvis trænerkollega Bo Zinck sad nogle få meter bag ham til lørdagens opgør. Måske så han bare en god fodboldkamp, måske ville han være sikker på at kunne finde vej. Zinck og Jammerbugt møder Aarhus Fremad på Riisvangen i slutningen af denne måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce