Annonce
Sport

Fremad fejlede igen: Der mangler selvtillid og kvalitet for at forløse oprykningsdrømmen

Nikolaj Kirk brændte en stor chance i overtiden mod Jammerbugt. Det nordjyske mandskab har 10 kampe inde i sæsonen ikke tabt en kamp endnu. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad har ikke vundet de seneste fire 2. Divisionskampe. Lørdag var holdet foran i et minut mod Jammerbugt men fik kun uafgjort.
Annonce

FODBOLD: Noget af det mest mystiske i hele det menneskelige sind er flashbacks.

Når man psykologisk genopliver en tidligere begivenhed. Når noget er så stærkt kodet ind i ens hjerne, at man pludselig ser noget fra en tidligere tid.

Sådan et flashback fik denne journalist lørdag eftermiddag.

Faktisk fik han to.

Søren Andreasen scorede et flot hovedstødsmål efter hjørnespark for Aarhus Fremad i kampen mod Jammerbugt. Det var i sig selv et deja-vu. For målet var nærmest identisk med det, som selvsamme angriber scorede i den seneste sæson mod FC Helsingør.

Men det var faktisk det, som skete 15 sekunder forinden, som var det mest bemærkelsesværdige. Og det mest opsigtsvækkende.

Der var jubel på Faxe Kondi Tribunen. Den lille trætribune råbte og skreg og lod som om, at bolden allerede var i mål, allerede før hjørnesparket var taget. Nærmest med overnaturlig kraft endte bolden i mål.

Og det er netop dette skrig, denne jubel, som giver nogle mystiske, mærkelige minder.

Fra sidste spillerunde i sidste sæson. Historien er velkendt. Aarhus Fremad var foran med 7-0 mod BK Frem, og Jammerbugt spillede samtidig mod Helsingør.

Der begyndte Faxe Kondi Tribunen også at juble. De troede, at Jammerbugt havde scoret i de døende sekunder af den kamp, hvilket ville have gjort, at Fremad havde taget førstepladsen i rækken.

De gik amok. Problemet var bare, at den bold aldrig nogensinde gik ind i Jammerbugt. Den ramte stolpen. Aarhus Fremad rykkede ikke op.

Annonce

Der mangler det sidste

Om det var grunden til, at Aarhus Fremad lørdag smed føringen mod selvsamme Jammerbugt bare et minut efter, de var kommet foran, vides ikke. Kampen endte 1-1. Fremad står stadig skidt placeret i kampen om den ene oprykningsplads. 11 point er de helt konkret efter nordjyderne med 16 kampe tilbage af sæsonen.

Fremad havde ellers chancerne og skabte det, som man kunne forvente på en halvsvær græsplæne. Men resultatet er ikke på deres side, og det har det været i for få af sæsonens kampe. De seneste fire 2. Divisionskampe er endt uden sejr.


Vores chance for at rykke op bliver kun bedre, hvis vi forbedrer os og spiller med større kvalitet og større selvtillid. Lige nu kan alle se, at der er vi ikke.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Men det er ikke nok til, at troen på oprykning, klubbens explicitte målsætning, er væk. Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard stoler stadig helt og holdent på den analytiske tilgang, han har til tjansen som fodboldtræner.

- Vores chance for at rykke op bliver kun bedre, hvis vi forbedrer os og spiller med større kvalitet og større selvtillid. Lige nu kan alle se, at der er vi ikke, men der er heldigvis mange kampe, og man kan se i fodboldhistorien generelt, at der kan hentes mange point på kort tid. Hvis vi kommer derhen, hvor vi spiller med nok selvtillid og kvalitet, så ser vi, om det er nok, eller om vi har brugt for langt tid på at komme ordentligt i gang, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Helt så stor var forskellen dog ikke i den seneste sæson. Der var seks point fra Helsingør og ned til Aarhus Fremad, da de to hold gik på juleferie. Til gengæld endte der så også kun med at være syv kampe til at skabe overraskelsen i.

- Vi kan altid se på, at Jammerbugt har så og så mange flere point end B.93, men sådan ser vi ikke på tingene. Hvis vores tal fra vores rapporter og egne analyser er med os, og det viser, at vi har størst sandsynlighed for at vinde de fleste kampe, så vil vores resultater vende. Der er altid udsving, men der kan være langt mellem. Og så er en sæson på 26 kampe også meget svært at lave et statistisk grundlag på, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Tre store chancer til Nikolaj Kirk

Selve kampen mod Jammerbugt var Morten Dahm Kjærgaard nu faktisk meget godt tilfreds med. Men det ærgrer ham, at der ikke blev scoret flere mål.

Og med rette.

For chancerne var der.

Inden for det første kvarter havde Magnus Kirchheiner tre halve chancer, og i det sidste kvarter af kampen havde Nikolaj Kirk tre muligheder for at score. En afslutning blev reddet på stregen af 2. Divisions mest bastante forsvarsspiller Nikolaj Lyngø, den anden afslutning var et frispark som akkurat blev rettet af og reddet af målmand Marcus Bundgaard, og til allersidst afsluttede Kirk alt for højt på en chance, der var så stor, at den spillende assistenttræner Mathias Damgaard rejste sig op med maniske øjne og to håndflader placeret på toppen af hovedet i ren og skær ærgrelse.

2. Division

Aarhus Fremad - Jammerbugt FC 1-1 (0-0)

  • Mål: 1-0 Søren Andreasen (51.). 1-1 Sead Gavranovic (52.)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner, Christian Bech, Nicklas Ullum, Emil Obitsø Nielsen - Magnus Kirchheiner (Esben Lauridsen 61.), Emil Hauge Mortensen, Lasse Hauge Mortensen, Søren Gustav Bugge (Nikolaj Kirk 61.) - Søren Andreasen (Mathias Laursen Christensen 76.), Christian Nissen (Lucas From 76.)
  • Jammerbugt FC (4-4-2): Marcus Bundgaard Sørensen - Glenn Rask (Michael Stokbro Larsen 46.), Nikolaj Lyngø, Søren Vendlebo Pedersen (Emil Nielsen 82.), Mads Larsen - Sead Gavranovic, Christian Rye, Anders R. Jensen (Mathias Hede Mortensen 70.), Bardhec Bytyqi - Viktor Ahlmann (Morten Uglebjerg Thomsen 61.), Lasse Storvang (Max Møller 61.)
  • Tilskuere: 400 på Riisvangen

- Vi dominerer kampen målt på chancer og overtag i spillet. Jammerbugt har også deres chancer, men det til trods så sidder vi på det i den sidste fase af kampen. Vi er rigtig godt tilfredse med den mængde af chancer, som vi kom til, og vi mener også, at vi burde have scoret flere mål i den her fodboldkamp.

- Men der er fodbold bare det her spil, hvor man ikke altid får, som man nogle gange havde tænkt sig. Og vi manglede i hvert fald et mål i dag, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Akkurat som de også manglede et enkelt mål i slutningen af sidste sæson.

Sådan er det nogle gange med flashbacks. De kommer, når man mindst venter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce